«1- طبق گزارشات اخیر واصله از مرکز تحقیقات شیلاتی آبهای دور (وابسته به این موسسه) هماکنون بیش از 90درصد مرجانها در سلامت کامل به سر میبرند.
2- فاصله نزدیکترین رودخانه فصلی به منطقه مورد نظر حداقل 10 کیلومتر میباشد.
3- در منطقه مورد انتقال، مرجانها قبلاً به طور طبیعی زیست میکردهاند ولی از آنجا که بستر سخت در محل مورد نظر کم بوده لذا تعداد مرجانها نیز کمتر استقرار یافته است ولی با استفاده از دانش فنی کارشناسان و اعضای هیأت علمی این مؤسسه، با استفاده از سازههای بتونی مخصوص بستر مناسب برای انتقال مرجانها فراهم گردیده که این امر در دنیا معمول میباشد.
4- با توجه به اینکه منطقه توسط اداره کل حفاظت از محیطزیست استان سیستان و بلوچستان محافظت میگردد، لذا امکان ورود غیرمجاز ممنوع است و حال این سؤال پیش میآید که دانشجویان مورد نظر براساس کدام مجوز موفق به ورود به منظقه گردیدهاند؟
5- در خاتمه یادآور میشود این مؤسسه به عنوان مجری انتقال مرجانها هیچگونه مسئولیتی در خصوص تأمین اعتبار مورد نیاز به منظور مراقبت و پایش مرجانهای مورد نظر نداشته و همانگونه که در متن خبر اشاره شده تأمین اعتبار مربوط به سازمان بنادر و دریانوردی میباشد.»
توضیح همشهری: با آنکه مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی (مجری طرح انتقال مرجانها) بر سالمبودن بیش از 90 درصد مرجانهای منتقل شده چابهار تأکید میکند اما کارشناسان همزمان با رسانهایشدن طرح انتقال مرجانها، ضمن انتقاد از اجرای این طرح، نسبت به ادامه حیات این اکوسیستمهای ارزشمند اظهار تردید کرده و آن را غیرممکن دانستهاند. براساس این اظهارات که بارها در رسانهها از جمله در همشهری منتشر شده، احتمال ادامه حیات مرجانهای منتقل شده در سایت جدید حتی برای یک دوره زمانی 5 تا 10 ساله بسیار ضعیف است، بنابراین قضاوت درباره زندهماندن مرجانها نیاز به زمان دارد و نمیتوان به صرف گذشت زمانی اندک از انتقال، با قاطعیت درباره سالمماندن 90درصد مرجانهای منتقل شده حکم صادر کرد.