یکشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۲ - ۰۸:۲۰
۰ نفر

همشهری آنلاین: دولت اوباما طی حرکتی غیر‌منتظره تصمیم تصویب شده توسط کمیسیون بازرگانی بین‌المللی آمریکا که منجر به ممنوعیت فروش آی‌فون و آی‌پد‌ می‌شد را وتو کرد.

براساس گزارش Cnet، دولت اوباما طی تصمیمی غیر‌منتظره تصمیم اخیر کمیسیون بازرگانی بین‌المللی آمریکا، ITC که براساس آن فروش برخی از محصولات قدیمی‌تر شرکت اپل ممنوع می‌شد را وتو کرد.

این ممنوعیت که قرار بود از روز دوشنبه آغاز شود، در اواخر ماه ژوئن و پس از متهم شدن شرکت اپل توسط شرکت سامسونگ برسر تخطی اپل از قانون ثبت اختراع تصویب شده‌بود. اوباما برای بازبینی و مداخله در این تصمیم 60 روز زمان داشت، مداخله‌ای که از سال 1987 تاکنون درهیچ‌یک از تصمیم‌های ITC انجام نگرفته بود.

در این وتو که توسط مایکل فورمن نماینده بازرگانی آمریکا برای آیروینگ ویلیامسون رئیس ITC ارسال شد،‌فورمن اعلام کرد تصمیم ITC را به دلیل تاثیری که می‌تواند بر وضعیت رقابتی اقتصاد آمریکا و مصرف‌کنندگان آمریکایی داشته‌باشد، تایید نمی‌کند. فورمن به صورت خاص به این موضوع اشاره کرد که آمریکا باید برای بهبود بخشیدن نوآوری و رشد اقتصادی توجه نزدیکی به استاندارد‌های ضروری ثبت اختراع و صدور مجوز برای آنها داشته باشد.

سامسونگ در پی اعلام این تصمیم اعلام کرد ما از اینکه نماینده بازرگانی آمریکا تصمیم بر رد تصمیم ITC را گرفته است ناراحت هستیم. تصمیم ITC به درستی و براساس حسن نیت سامسونگ و عدم پایبندی اپل به کسب مجوز اتخاذ شده‌بود. اپل نیز  نمایندگی بازرگانی آمریکا را به خاطر پشتیبانی‌اش از نوآوری در این پرونده مهم تحسین کرد و گفت سامسونگ در سواستفاده از سیستم ثبت اختراع به این شکل اشتباه بزرگی مرتکب شد.

برد ITC سامسونگ براساس ثبت اختراع ارتباطات وایرلسی بود که تکنولوژی موجود در برخی از آی‌فون‌های قدیمی‌تر و آی‌پد‌ها را پوشش می‌داد. آی‌فون قدیمی‌تر از آی‌فون 4s شرکت AT&T و آی‌پد 1 و 2 نسل سوم شامل این محصولات بودند که برخی از این مدل‌ها هنوز در آمریکا به فروش می‌رسند.

شرکت‌های تکنولوژی طی سال‌های اخیر برای حل اختلافاتشان به سوی ITC گرایش زیادی یافته‌اند. شرکت‌ها می‌توانند در کنار دعاوی مدنی پرونده ITC را نیز به جریان بیاندازند و خطر تحریم یا ممنوعیت یک محصول معمولا بر سرعت حل و فصل مشکلات می‌افزاید.

بسیاری از متخصصان حقوقی با اشاره به غیبت هرنوع تداخل ریاست‌جمهوری در تصمیمات ITC طی 26 سال گذشته براین باور بودند که ممنوعیت روز دوشنبه بدون مداخله دولت اوباما اجرایی می‌شود. این عدم مداخله شامل جدال سال 2007 میان شرکت‌های Broadcom و Qualcomm است که می‌توانست تاثیر به شدت بیشتری برروی بازار موبایل از خود به جا بگذارد،‌ پرونده‌ای که در نهایت حل و فصل شد.

کد خبر 225805
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار رسانه و روزنامه‌نگاری

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز