مجموع نظرات: ۰
چهارشنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۳
۰ نفر

همشهری‌آنلاین: توفانی بسیار قدرتمند از اوایل روز سه‌شنبه در خورشید در گرفته و در نتیجه ابرهای بسیار بزرگی از ذرات خورشیدی داغ به سوی زمین شلیک شده‌اند.

براساس گزارش فاکس‌نیوز، مدل‌های تحقیقاتی تجربی ناسا که براساس رصد‌های رصد‌خانه STRO ناسا ارائه شده‌اند نشان می‌دهند که این فوران کرونالی با سرعت 917 هزار و 326 متر بر ثانیه که برای این نوع فوران‌ها سرعتی عادی به شمار می‌روند، از خورشید به سوی زمین شلیک شده‌است.

این ابر ذرات خورشیدی به سمت زمین در حرکتند و معمولا پس از دو تا سه روز به زمین رسیده و منجر به بروز توفان‌های ژئومغناطیسی با توانایی مختل کردن ارتباطات رادیویی،‌سیگنال‌های GPS و اخلال در شبکه برق خواهد شد. با این‌همه این توفان جدید به نظر چندان مخرب نمی‌آید زیرا ذرات مستقیما با زمین برخورد نخواهند کرد و با فاصله بسیار نزدیکی از کنار زمین عبور خواهند کرد.

این امواج همچنین موجب شکل‌گیری پدیده‌ زیبای شفق شمالی برروی زمین خواهند شد که به نورهای شمالی و جنوبی نیز مشهورند و با وجود اینکه امواج مستقیما با زمین برخورد نخواهند کرد،‌می‌توانند منجر به شکل‌گیری توفان ژئومغناطیسی قطبی شوند و امشب و فردا شب، می‌توان وقوع شفق‌های قطبی را در دوقطب زمین شاهد بود.

خورشید امسال در نقطه اوج چرخه 11 ساله فعالیت‌هایش قرار دارد،‌با این‌همه این اوج فعالیت نسبت به دیگر دوره‌های فعالیت خورشیدی طی 100 سال گذشته ضعیف‌ترین به شمار می‌رود.

کد خبر 228030
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز