سردار حسین سلامی شب گذشته در یک گفتوگوی تلویزیونی با اشاره به حمایت آمریکا از گروههای تروریستی و نیابتی خاطرنشان کرد: ما امروز شاهد یک تغییر استراتژی از سوی آمریکا هستیم که این تغییر ریشه در واقعیات گذشته و مداخلات آمریکا در جهان اسلام دارد. آنها پس از اشغال افغانستان و عراق متوجه شدهاند که دوران مداخله مستقیم و اشغال نظامی سپری شده است.
به گزارش ایسنا، وی افزود: آمریکا برای کاهش هزینههای اقتصادی جنگ و ممانعت از فرسایش روحی ارتش خود و جلوگیری از خدشهدار شدن هیمنه راهبردی خود به دنبال استفاده از گروههای نیابتی در سوریه هستند. آنها اکنون از القاعده به عنوان نیروی میدانی در سوریه استفاه میکنند و با حذف گروهک منافقین از لیست گروههای تروریستی در جهت منافع خود از آنها استفاده میکنند.
سلامی، همچنین با اشاره به اینکه گروههای تروریستی به دلایل مختلفی شکل گرفتهاند اما به دنبال یک مکمل استراتژیک هستند، تصریح کرد: آنها در ذیل راهبردهای قدرتهای بزرگ عمل میکنند تا به اهداف خود برسند. از سویی آنها نیاز به بقا و تامین منافع خود دارند و از سوی دیگر قدرتهای بزرگ هم برای دستیابی به اهداف خود به این گروهها نیاز دارند. اکنون ظرفیت بکارگیری ارتشهای بزرگ و جنگهای کلاسیک به پایان رسیده است، بنابراین قدرتهای بزرگ به سمت جنگهای نامتقارن روی آوردهاند.
جانشین فرمانده کل سپاه در ادامه با اشاره به درگیریهای مسلحانه در اردوگاه اشرف اظهار کرد: حافظه تاریخی ملتها، خاطرات تلخ و شیرین را فراموش نمیکند. اتفاقی که در اردوگاه اشرف افتاد دارای اهمیت راهبردی وسیع در منطقه است که به دلیل حمله احتمالی آمریکا به سوریه این اتفاق فرصت بازتاب خبری مناسبی پیدا نکرد. حمله به پادگان اشرف که موجب کشته شدن تعدادی از سران گروهک منافقین شد، اتفاقی بسیار بزرگتر از عملیاتهای سالهای گذشته بود. تاثیر راهبردی این عملیات بر ادامه حیات منافقین بیشتر از عملیات مرصاد است.
وی در مورد علت رخ دادن این اتفاق گفت: حمله به پادگان اشرف در واقع تراکم بغضی است که مردم عراق از سالها جنایت منافقین داشتند. منافقین در تکمیل ارتش عراق برای حمله به ایران و کنترل و سرکوب مخالفان صدام نقش موثری داشتند. ارمغان منافقین برای دو ملت ایران و عراق، قتل و کشتار و خیانت بوده است که اوج این خباثت در ماجرای سرکوب قیام شعبانیه عراق بود. بعد از حمله عراق به کویت و حمله آمریکا و متحدانش به عراق قیام شعبانیه برای ساقط کردن نظام صدام به وقوع پیوست که صدام از منافقین برای سرکوب کردها و سایر مردم عراق استفاده کرد که این سرکوب موجب به شهادت رسیدن حدود 25 هزار نفر از مردم عراق شد. این جنایت حتی تا به امروز نیز ادامه پیدا کرده است و منافقین در بسیاری از انفجارهای روزانه عراق، درگیریهای تاریخی و تضعیف قدرت حکومت عراق، به هم زدن رابطه حکومت عراق با همسایگان خود به ویژه ایران نقش بسیاری داشتند.
سلامی همچنین با اشاره به اینکه از 17 هزار شهید ترور در ایران 16 هزار نفر توسط گروهک منافقین به شهادت رسیدهاند، اظهار کرد: تروریسم با جوهره و سرشت منافقین عجین شده است. این عملیات، عملیاتی مردمی و خودجوش بود که توسط بازماندگان نهضت شعبانیه اتفاق افتاده است. از دو سال پیش مردم عراق تجمعات زیادی را علیه منافقین در مقابل اردوگاه اشرف برقرار میکردند و دولت عراق سرانجام تحت فشار افکار عمومی مردم مجبور شد حدود سه هزار نفر از منافقین را از اردوگاه اشرف خارج کند. منافقین در این هنگام دست به یک تفکیک زدند و حدود 100 نفر از اصلیترین کادرهای رهبری این سازمان را در مقر اشرف نگه داشتند، زیرا فکر میکردند با تغییر دولت در عراق آنها میتوانند نیروهای خود را از لیبرتی به اشرف منتقل کنند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: از مدتها قبل دولت عراق از منافقین خواسته بود تا اردوگاه اشرف را ترک کنند زیرا دولت عراق نمیتوانست امنیت آنها را تامین کند. در بین حدود 100 نفری که در اردوگاه وجود داشتند کسانی مثل زهره قائمی و گیتی گیوهچیان حضور داشتند و در واقع از رده سوم فرماندهی در اشرف باقی ماندند. تقریباً حدود 16 تا 20 نفر از کادرهای اصلی شورای مقاومت ملی و 5 نفر از شورای رهبری این گروهک در این اردوگاه بودند که به همه نوع وسایل نظامی هم مجهز بودند. اما این عملیات آنقدر غافلگیرکننده بود که نه ارتش عراق و نه منافقین توانستند عکسالعمل نشان دهند. در این عملیات 52 نفر از این کادرها به هلاکت رسیدند.
جانشین فرمانده کل سپاه با اشاره به عدم واکنش مسعود رجوی به این اتفاقات گفت: سکوت رجوی یا نشانه بهت و حیرت و شرایط سخت سرکرده این گروهک است یا نشانه هلاکت اوست. فروپاشی روحیه منافقین یکی دیگر از آثار این عملیات است.
وی ادامه داد: در هنگام رخ دادن آن جنایات، آمریکا و غرب هرگز حساسیت نشان ندادند ولی امروز آمریکا و غرب این اتفاق را جنایتی هولناک تلقی کردند.
سلامی همچنین خاطرنشان کرد: منافقین با جاسوسی در محیط هستهیی ما بخشی از اطلاعات مستند را با اطلاعات غیرواقعی ترسیم کردند و فضای موهومی را در محیط بینالملل نسبت به فعالیت هستهیی ما ایجاد کردند و آنچه امروز ملت ایران با تحریم روبروست ناشی از همین خباثت منافقین است. اطلاعات مربوط به دانشمندان هستهیی توسط آنها به سیستم اطلاعاتی اسراییل منتقل شد.
جانشین فرمانده کل سپاه با اشاره به اینکه امروز عمق استراتژیک اطلاعاتی منطقهایی آمریکا دچار فروپاشی شده است، تصریح کرد: بیداری اسلامی شبکه اطلاعات میدانی آمریکا را به هم زد. بنابراین آمریکا منافقین را از لیست گروههای تروریستی خارج کرد تا از آنها بتواند در جهت منافع خود استفاده کند. آنها اکنون خود را موظف به تامین امنیت اردوگاه لیبرتی میدانند.
وی در ادامه با بیان اینکه امنیت باید یک مفهوم توزیع شده در پیکر جامعه باشد، خاطرنشان کرد: امنیت نمیتواند مربوط به یک بخش از جامعه باشد و نیاز به مشارکت همگان دارد. اکنون سازههای امنیت در تمام ارکان اجتماعی ما مستحکم است و مردم با نظام استحکام عمیقی دارند. ما امنیت را از مرزها به سمت داخل مردمی کردهایم و پایگاههای بسیج، سازمان اطلاعات و نیروی انتظامی امنیت ما را تامین کردهاند. در این دنیای پر از التهاب و ناامنی ایران لنگرگاه ثبات و امنیت در منطقه است که هر روز بر این استحکام افزوده میشود.
سلامی در پایان اظهار کرد: ما در حالی بحرانهای بزرگ را پشت سر گذاشتیم که به موازات آن پیشرفت هم کردهایم. این پدیده منحصر به فرد است که به دلیل خصوصیات دینی، ملی و اتحادیه ملت و ساختار ولایی نظام است که میتواند همه بحرانها را به بهترین شکل پشت سر بگذارد.