یکشنبه ۳۱ شهریور ۱۳۹۲ - ۰۸:۰۵
۰ نفر

مدیر دارو و مواد‌مخدر معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم‌پزشکی فسا گفت: مکمل‌های قاچاق غالبا تقلبی بوده و کیفیت پایینی دارند و عوارض جانبی استفاده از این مکمل‌ها بسیار زیاد است.

به گزارش ایسنا، دکتر صفورا محبی گفت: یکی از بزرگ‌ترین دغدغه‌های جوانان امروز، خاصه بدنسازان و ورزشکاران، بالا بردن کارایی و انرژی بدنشان است. سپری کردن مدت زمان طولانی در باشگاه‌های ورزشی می‌تواند مطمئن‌ترین راه این قشر برای رسیدن به هدفشان باشد اما امروزه برای رسیدن به چنین هدفی راه‌های میانبر بسیار زیاد دیگری هم به‌وجود آمده است. یکی از این راه‌ها که برخی از افراد تصور می‌کنند تنها راه موجود است استفاده از برخی داروهاست که به‌نام مکمل‌های ورزشی معروف شده‌اند.

وی تصریح کرد: تصاویری که برای تبلیغ مکمل‌های ورزشی استفاده می‌شوند معمولا افراد را به اشتباه می‌اندازد چرا که همیشه در آگهی‌ها از مدل‌های خوش‌اندام و قوی هیکل استفاده می‌کنند. باید همواره به‌خاطر داشت که هدف مبلغین صرفا بالا بردن میزان فروش مکمل‌هاست و شرکت‌های تولید‌کننده مکمل نیز وانمود می‌کنند راه‌حل آسان و سریع، استفاده از محصولات تولیدی آنهاست.

مدیر دارو و مواد‌مخدر معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: با توجه به آمار سوء مصرف داروهای استروئیدی در جوانان باید از عوارض این داروها جوانان را آگاه کرد.وی به ذکر عوارض جانبی استروئیدهای آنابولیک اشاره کرد و اظهار داشت: این عوارض شامل اختلال‌های روانی همچون پرخاشگری، کم‌حوصلگی، اضطراب، افسردگی، سردرد، بی‌خوابی و یاس و ناامیدی؛ اختلالات متابولیسمی همچون احتباس ادرار، افزایش فشار خون، ادم، افزایش کلسیم خون، افزایش قند خون اختلالات گوارشی همچون تهوع، استفراغ، اسهال، یبوست، تحریک‌پذیری مثانه، زخم معده، کاهش اشتها و درد شکم؛ اختلالات پوستی همچون ریزش مو، آکنه، برافروختگی صورت، چرب شدن پوست؛ اختلالات چشمی مانند افزایش فشار چشم و آب مروارید؛ اختلالات خونی همچون کم خونی فقر آهن و سرکوب فاکتورهای انعقادی و اختلالات کلیوی و کبدی مانند اختلال در عملکرد کبد، سرطان کبد، کبد چرب و نارسایی کلیه است. محبی گفت: با وجود اینکه تعرفه ورود مکمل‌ها به کشور بسیار پایین و حدود 4 درصد است قاچاق آن به کشور در سطح بسیار وسیعی انجام می‌گیرد. مکمل‌های قاچاق غالبا تقلبی بوده و کیفیت پایینی دارند و عوارض جانبی استفاده از این مکمل‌ها بسیار زیاد است.

مدیر دارو و مواد‌مخدر معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا افزود: مکمل‌های ورزشی به‌صورت فله‌ای از کشورهای عربی وارد می‌شوند و دلالان و قاچاقچیان با افزودن یکسری مواد مثل آرد و نشاسته کیفیت مکمل‌ها را پایین آورده و به نوعی سود حاصله از فروش این کالاها را برای خود افزایش می‌دهند. محبی در پاسخ به این سؤال که چرا این مکمل‌ها گران هستند، گفت: بزرگ‌ترین عامل گرانی اینگونه مواد دخالت واسطه‌ها و دلالان است چرا که تا این مکمل‌ها به‌دست مصرف‌کننده برسند معمولا 2 تا 3 دست جابه‌جا می‌شود و هر واسطه بین 10تا 15هزار تومان سود به جیب می‌زند. با یک حساب سرانگشتی می‌توان نتیجه گرفت که مکمل با 2 تا 3 برابر قیمت به‌دست مصرف‌کننده می‌رسد و دلالان سود هنگفتی را نصیب خود می‌کنند. اخیرا یک‌سری افراد سودجو به‌صورت غیرقانونی در ایران و برخی از کشورهای همسایه شروع به تولید مکمل‌های ورزشی تقلبی کرده‌اند و این مواد را در بسته‌بندی‌هایی با مارک خارجی به‌دست مصرف‌کنندگان می‌رسانند.

کد خبر 231959

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز