همشهری آنلاین: مدیر خدمات آموزشی وزارت بهداشت از ارزشیابی ۲۰ هزار پرونده دانشجویان ایرانی خارج از کشور خبر داد.

سلیمان احمدی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه نزدیک به 20 هزار پرونده در وزارت بهداشت ارزشیابی شده است، اظهارکرد: با مستقل شدن شورای ارزشیابی، به دست آوردن آمار از فارغ‌التحصیلان رشته‌های مختلف علوم پزشکی در خارج از کشور ساده‌تر شده است و 20 هزار دانشجوی علوم پزشکی ایرانی که در خارج کشور هستند، درخواست‌های ارزی خود را ارائه و ارز دریافت کرده‌اند و بیشتر این پرونده‌ها در مقطع دکتری بوده است.

وی با بیان اینکه 90 درصد درخواست‌ها در دکتری و مابقی در مقطع کارشناسی ارشد است، اظهار کرد: در مقطع کارشناسی درخواست‌ها کمتر از یک درصد است و اغلب افرادی هستند که با مدرک کارشناسی برمی‌گردند و ارزشیابی می‌شوند.

احمدی افزود: پس از انقلاب اسلامی رشد تحصیلات تکمیلی در حوزه‌های علوم پزشکی بسیار بوده است، به طوری که هم‌اکنون رشته‌های زیادی در داخل راه‌اندازی شده است و نیاز کمتری به بورسیه کردن دانشجویان وجود دارد.

وی ادامه داد: هم‌اکنون در بیشتر رشته‌ها در داخل کشور دانشجویان علوم پزشکی پذیرش می‌شوند و فقط در بخشی از رشته‌ها نیاز به انتقال تکنولوژی یا دانش خاصی وجود دارد که در این موارد برخی از دانشجویان بورسیه می‌شوند.

مدیر مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت با بیان اینکه رقم جدیدی از دانشجویان بورسیه در دست نیست، اظهار کرد: می‌توان گفت نیاز به اعزام بورس نسبت به گذشته بسیار کمتر شده است و حتی آزمون‌هایی که انجام می‌شود و در قالب آزمون‌های بورس است، تبدیل به داخل می‌شود.

احمدی ادامه داد: خودکفایی در زمینه آموزش رشته‌های علوم پزشکی موجب بی‌نیازی از اعزام برای بورس شده است، اما مشکلی از نظر تامین ارز وجود ندارد و هم‌اکنون نیز حواله‌های ارزی ترم جدید برای دانشجویان در حال آماده شدن است.

وی افزود: البته در دو سه ترم گذشته مشکلاتی از نظر تامین ارز وجود داشت که هم‌اکنون بهتر شده است و الان در حال صادر کردن حواله‌های ارزی هستیم.

مدیر خدمات آموزشی وزارت بهداشت با بیان اینکه دانشجویانی که برای بورسیه فرستاده می‌شوند بیشتر در رشته‌های علوم پایه هستند، گفت: در حوزه بالینی از این نظر کاملا بی‌نیاز هستیم و به غیر از فرصت‌های مطالعاتی کوتاه مدت در بالین اصلا دانشجویان برای بورسیه فرستاده نمی‌شوند.

احمدی در خصوص تسهیل پذیرش دانشجویان ایرانی خارج از کشور، اظهار کرد: هم‌اکنون با افزایش ظرفیت واحدهای بین‌الملل تا حدی به این روند کمک شده است و مشکلاتی که قبلا در زمینه پذیرش وجود داشت، کاهش یافته و بیشتر تلاش در این زمینه است که دانشجویان ایرانی کمتر از کشور خارج شوند.

وی ادامه داد: باید تلاش شود کسانی که از کشور برای تحصیل خارج شده‌اند، برگردند و شرایط پذیرش در این زمینه ساده‌تر شود.

مدیر مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت در خصوص افزایش مقرری‌ها در سال تحصیلی جدید، اظهار کرد: در این زمینه باید هماهنگی‌هایی با وزارت علوم صورت گیرد که هنوز در این زمینه فعالیتی صورت نگرفته و برنامه‌ریزی در این خصوص وجود ندارد.

احمدی افزود: برای افزایش مقرری‌ها باید مطالعه‌ای انجام شود و با توجه به تورم، شرایط ارزی و تبادل ارز در مورد این مسئله تصمیم‌گیری شود.

کد خبر 232106

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آموزش

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز