طی این جراحی نوار امنیوتیک که به پاهای جنین پیچ خورده بود با موفقیت باز شد.
به گزارش ایسنا، دکتر متین چاپار، متخصص زنان زایمان که این عمل را انجام داد، اظهار داشت: سندروم نوار آمنیونی در یک جنین از هزار و ۲۰۰ جنین به چشم میخورد.
وی با بیان اینکه نوار آمنیونی در نتیجه تا شدن پرده آمنیون که محتوی مایع آمنیون داخلی است به صورت رشتهای طناب مانند و یا پردهای به وجود میآید، گفت: این باند در حالی که جنین در رحم مادر، بزرگ می شود، اعضایی از جمله دست، پا، صورت، سر و انگشت را احاطه کرده و باعث قانقاریا و یا سیاه مردگی آن عضو شده و آن را از بین می برد و در نتیجه، نوزاد به عوارضی مثل نداشتن دست، پا یا انگشت، لب شکری و یا کام شکافته دچار میشود. این مساله در نزدیک به ۸۰ درصد موارد باعث به دنیا آمدن نوزاد به شکلی مشکلدار میشود.
دکتر چاپار با بیان اینکه با معاینه ایکا که ۲۳ ساله است و ۱۳ هفته حامله بوده متوجه این مشکل شدهاند، گفت: قبلا نیز یک جنین ۱۷ هفتهای را عمل کرده بودیم ولی عمل یک جنین ۱۳ هفتهای در رحم مادر برای اولین بار در دنیا و در ترکیه انجام شد. عمل را با بیهوشی موضعی انجام دادیم و طی آن از یک سوزن کلفت آمنیوسنتز و قیچی نازک ویژه استفاده کردیم تا این باند را که داخل پرده آمنیون بود در آوریم. بدین ترتیب از به دنیا آمدن این نوزاد به شکلی ناقص، جلوگیری کردیم.
وی اعلام داشت که مادر و جنین داخل رحمش هر دو سالم بوده و مادر از بیمارستان مرخص شده است.