همشهری آنلاین: معاون اول رئیس جمهور آئین نامه اجرایی نحوه اعطای تسهیلات قرض الحسنه اجاره مسکن برای اسکان موقت را برای اجرا ابلاغ کرد.

مهر نوشت: هیئت وزیران در جلسه 27 شهریور 92 بنا به پیشنهاد 27 آبان ماه سال گذشته وزارت امور اقتصادی و دارایی و به استناد ماده 12 قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن مصوب 1387، آئین نامه اجرایی نحوه اعطای تسهیلات قرض الحسنه اجاره مسکن برای اسکان موقت را به شرح زیر تصویب کرد.

ماده 1: اصلاحات زیر در این آئین نامه در معانی مشروح زیر به کار می روند.

الف- اسکان موقت: فرایند جابجایی و استقرار ساکنین در دوره احیا و نوسازی بافت های فرسوده شهری به صورت اجاره ای.

ب- ودیعه اسکان موقت: مبلغی که برای اسکان موقت مالکان ساکن در محدوده مصوب بافت های فرسوده در زمان احیا و نوسازی واحد فرسوده تا 18 ماه پرداخت می شود.

ج- شرکت: شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران.

د- تسهیلات: تسهیلات با شرایط قرض الحسنه که به منظور اجاره مسکن صرفا برای اسکان موقت مالکین واحدهای مسکونی واقع در بافت های فرسوده شهری که متقاضی احیا و نوسازی واحد مسکونی خود هستند پرداخت می شود.

ماده 2: منابع لازم برای پرداخت تسهیلات از محل قرض الحسنه بانکهاو میزان آن در ابتدای هر سال در قالب سهمیه مشخص توسط وزیران عضو کمیسیون اقتصاد هیات دولت تعیین می شود.

ماده 3: مسئولیت تایید وقوع ملک در محدود بافت فرسوده شهری و معرفی متقاضیان به بانکهای عامل با شرکت است.

ماده 4: تسهیلات از طریق بانکهای عامل از طریق یک جا قابل پرداخت بوده و بازپرداخت به صورت یکجا و در انتهای قرارداد تسهیلات می باشد.

ماده 5: تسهیلات به مالکان در عرصه های با حداقل 120 متر مربع تجمیعی واقع در محدوده مصوب بافت های فرسوده شهری قابل پرداخت است.

تبصره: در صورت عدم امکان بیش از دو پلاک از نظر ضوابط شهرسازی یا موقعیت ملک، تسهیلات بدون در نظر گرفتن متراژ عرضه تجمیعی قابل پرداخت است.

ماده 6: تسهیلات برای هر واحد مسکونی در تهران تا مبلغ 120 میلیون ریال، در کلانشهرها تا مبلغ 80 میلیون ریال، در مراکز استان تا مبلغ 70 میلیون ریال و در سایر شهرها تا مبلغ 40 میلیون ریال تعیین می شود.

تبصره 1: تغییر مبالغ مذکور با پیشنهاد شرکت و تصویب کمیسیون اقتصاد هیات دولت می باشد.

تبصره 2: در صورت کمتر بودن مبلغ ودیعه اسکان موقت مندرج در قرارداد اجاره از سقف مبلغ تسهیلات تعیین شده مبلغ تسهیلات تا مبلغ مندرج در قرارداد اجاره معتبر است.

ماده 7: تضمین تسهیلات، ترهین سند ششدانگ ثبتی نزد بانک عامل پرداخت کننده تسهیلات ساخت و اخذ تاییده از بانک مذکور مبنی بر عدم فک رهن برای بانک عامل پرداخت کننده تسهیلات می باشد.

تبصره: در صورت ارائه سند ثبتی جایگزین قابل قبول ارائه تاییده مذکور الزامی نیست.

ماده 8: ترتیبات پرداخت تسهیلات به شرح زیر می باشد:

الف- ارائه مدارک توسط متقاضیان به شرکت یا نماینده آن شامل درخواست کتبی ، اسناد مربوط به تجمیع زمین همراه با کروکی ملک مورد نظر، پروانه ساخت، اجاره نامه، مدارک شناسایی مستاجر(شناسنامه و کارت ملی)

ب- بررسی مدارک توسط شرکت یا نماینده آن به لحاظ واقع شدن ملک در محدوده مصوب بافت های فرسوده شهری و اعلام متقاضی در صورت عدم تایید و معرفی به بانکهای عامل در صورت تایید.

ج- بررسی اسناد و مدارک متقاضی توسط بانک عامل ظرف یک هفته پس از دریافت معرفی نامه و اعلام به متقاضی و شرکت یا نماینده آن .

د- خروج درخواست مذکور از دستور کار بانک عامل در صورتی که متقاضی ظرف یک ماه پس از معرفی به بانک عامل اقدام لازم برای استفاده از تسهیلات را معمول ننماید و معرفی متقاضیان دیگر توسط شرکت یا نماینده آن به عنوان جایگزین به بانک عامل.

ه- انعقاد قرارداد میان بانک عامل و متقاضی برای پرداخت تسهیلات ودیعه اسکان موقت.

تبصره: هر گونه تغییر در شرایط این ماده بنا به پیشنهاد مشترک وزارت راه و شهرسازی و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به تصویب وزیران عضو کمیسیون اقتصاد هیات دولت می رسد.

این مصوبه در تاریخ دوم مهرماه از سوی اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شده است.

کد خبر 232694
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز