تسنیم نوشت: رئیس کل بانک مرکزی ایران گفت: با هدف مهار تورم در حال متوقف کردن سیاستهای اتخاذ شده در دوره دولت سابق ایران است که منجر به رشد نقدینگی در این کشور شد.
ولی الله سیف که در مصاحبه با بلومبرگ سخن میگفت افزود: کابینه روحانی با جدایی سیاستهای پولی و مالی موافقت کرده است و استقلال بیشتری به بانک مرکزی داده است. این مسئله امکان تمرکز بر کنترل نقدینگی و کاهش تورم را به ما میدهد.
رئیس کل بانک مرکزی ایران که برای شرکت در نشست پاییزه صندوق بین المللی پول و بانک جهانی در واشنگتن به سر میبرد با انتقاد از سیاستهای دولت گذشته ایران گفت: در دولت سابق اختصاص اعتبار به بسیاری از بخشها بر پایه کارشناسی قرار نداشت. پروژهای برای خانهدار کردن افراد فقیر به اجرا گذاشته شد و منابع زیادی به آن اختصاص داده شد به طوری که 40 درصد حجم نقدینگی مربوط به این پروژه میشود.
سیف در ادامه گفت ریال ایران طی 12 ماهه قبل از پیروزی روحانی در انتخابات ماه ژوئن بیش از نصف ارزش خود را از دست داد و از آن زمان تاکنون توانسته است 20 درصد ارزش خود را بازیابد. بازار ارز ایران در حال حاضر وضعیت نسبتا با ثباتی دارد.
وی افزود: اولویت اصلی بانک مرکزی کاهش تورم و نقدینگی است هرچند اقتصاد از رکود رنج میبرد.
سیف تاکید کرد: ایران با رکود تورمی مواجه است و سیاستهای انبساطی به رشد اقتصادی کمک نمیکند.
رئیس کل بانک مرکزی ایران افزود: بانک مرکزی با هدف کاهش اثر سیاستهای پولی انقباضی بر دورنمای رشد اقتصادی در نظر دارد منابع مالی را به فعالیتهای تولیدی اختصاص دهد و وضعیت فضای اقتصادی را بهبود ببخشد.
وی در مورد پیش بینی خود از وضعیت اقتصادی ایران در آینده گفت: بانک مرکزی پیش بینی میکند رشد اقتصادی ایران در سال جاری ایرانی پایین باشد و این در حالی است که در سال قبل رشد منفی 5.4 درصدی داشته است. رشد اقتصادی ایران برای سال 93 نیز ممکن است به 3 درصد برسد.
سیف از ذکر رقم دقیق ذخایر ارزی ایران خودداری کرد اما بانک مرکزی ایران در گزارش ماه جولای خود رقم ذخایر ارزی ایران را بیش از 100 میلیارد دلار اعلام کرده است. منابع غربی معتقدند ایران به دلیل تحریمها با محدودیت در زمینه برداشت از ذخایر ارزی خود مواجه است و تنها میتواند به 20 میلیارد دلار از ذخایر ارزی خود دسترسی سریع داشته باشد.