تاکنون 21 تیم حضورشان در جام جهانی 2014 قطعی شده است. معرفی این تیمها نشان میدهد در جام جهانی 2014 نیز شاهد رقابت فشرده تیمها خواهیم بود. به گزارش ایسنا، روزنامه دیلیمیرر چاپ انگلیس در گزارشی به معرفی تیمهای صعودکننده به جام جهانی از جمله ایران پرداخته است.
بلژیک
مربی: مارک ویلموتس
ستاره: ادن هازارد
حضور در جام جهانی: 11 دوره (آخرین بار 2002)
بهترین مقام: چهارمی 1986
نحوه صعود: ورود نسل جدیدی از بازیکنان با استعداد به فوتبال بلژیک باعث شده است این تیم که اغلب نمیتوانست به جام جهانی صعود کند، این بار خیلی بیدردسر مسافر برزیل شود.
مارک ویلموتس موفق شد تیمش را به صدر جدول گروه A انتخابی جام جهانی 2014 برساند و بالاتر از کرواسی به جام جهانی 2014 صعود کند.
آخرین باری که بلژیک توانسته بود به جام جهانی صعود کند به 12 سال قبل برمیگردد. پس از آن فوتبال پیر بلژیک نتوانست حضور در جام جهانی را تجربه کند. بهترین مقام بلژیکیها به جام جهانی 1986 مکزیک برمیگردد که توانستند به مقام چهارمی برسند.
ایتالیا
مربی: چزاره پراندلی
ستاره: کلودیو مارکیزیو
حضور در جام جهانی: 17 دوره (آخرین بار 2010)
بهترین عنوان: قهرمانی (4 دوره)
نحوه صعود: ایتالیاییها هیچوقت در انتخابی جام جهانی 2014 خطر صعود نکردن را حس نکردند. آنها توانستند بدون باخت بلیت برزیل را اوکی کنند. آنها از همان ابتدا در صدر جدول گروه خود قرار گرفتند و تا پایان جایگاه خود را حفظ کردند. لاجوردیپوشان امیدوارند نمایش ضعیف خود در جام جهانی 2010 را با عملکرد خوب خود در برزیل جبران کند.
ایتالیای جام جهانی 2014 ترکیبی از بازیکنان جوان و باتجربه است. آنها نایب قهرمان یورو 2012 هستند، به همین خاطر یکی از مدعیان قهرمانی محسوب میشوند.
آلمان
مربی: یوآخیم لو
ستاره: مسوت اوزیل
حضوردر جام جهانی: 17 دوره (آخرین بار 2010)
بهترین عنوان: قهرمانی (3 بار)
نحوه صعود: آنها تا قبل از بازی با سوئد در آلمان و با تساوی چهار بر چهار به پایان رسید، همه بازیهایشان را بردند. در آن بازی آلمانیها در ابتدا با چهار گل از حریف خود پیش افتادند اما در ادامه چهار بار دروازه خود را بازشده دیدند تا این دیدار با تساوی چهار بر چهار به پایان برسد. البته شاگردان یوآخیم لو در بازی برگشت موفق شدند حریفشان را با نتیجه 5 بر 3 شکست دهند.
آلمان در تمام دوران جام جهانی حضور داشته است، غیر از سال 1930 و 1950 که در دومی از حضور در مسابقات منع شده بود.
سرمربی: لوئیس فانخال
ستاره: روبین فانپرسی
حضور در جام جهانی: 10 بار (آخرین بار 2010)
بهترین: دومی (3 بار)
نحوه صعود: هلندیها پس از یک تورنمنت تاسفبار در یورو 2012 که هر سه بازی خودشان را در گروه D با شکست پشت سر گذاشتند توانستند با شایستگی به جام جهانی صعود کنند. آنها این صعود را باید بیش از هرکس مدیون روبین فانپرسی باشند که توانست با 11 گل زده آقای گل رقابتهای انتخابی جام جهانی باشد. به نظر میرسد هلندیها از عملکرد بدشان در یورو 2012 درس گرفتند تا بتوانند در جام جهانی 2014 عملکرد مطلوبی از خود داشته باشند. آنها نایب قهرمان دوره قبل در آفریقای جنوبی هستند.
سوئیس
مربی: اوتمار هیتسفلد
ستاره: ژردان شقیری
حضور در جام جهانی: 9 بار (آخرین بار 2010)
بهترین عنوان: یک چهارم نهایی (3 بار)
نحوه صعود: سوئیسیها رقابتهای انتخابی جام جهانی را مقتدرانه شروع کردند و توانستند به عنوان صدرنشین مسافر برزیل شوند. جدیترین رقیب آنها ایسلند و نروژ بودند که برابر سوئیس حرفی برای گفتن نداشتند. شاگردان اوتمار هینسفلد توانستند از یکی از ضعیف ترین گروههای انتخابی جامجهانی نهایت استفاده را بکنند و خیلی راحت راهی برزیل شوند. البته نباید از استعدادهای تازه فوتبال سوئیس از جمله ژردان شقیری و والنتین استوکر به سادگی گذشت.
روسیه
سرمربی: فابیو کاپلو
ستاره: آلن ژاگوئف
حضور در جام جهانی: 9 بار
آخرین بار: 2002
بهترین عنوان: چهارمی
نحوه صعود: روسیه با وجود همگروه شدن با تیم یاران کریستیانو رونالدو توانست به عنوان صدرنشین راهی جام جهانی شود. آنها البته خیلی هم برای صعود به دردسر نیفتادند. فابیو کاپلو سرمربی روسیه نقش عمدهای در صعود این تیم به جام جهانی داشت. کاپلو در جام جهانی 2010 نیز انگلیسیها را خیلی راحت به جام جهانی برد اما در آن مسابقات خیلی بد با انگلیس بازیها را به پایان برد. باید دید آیا تاریخ برای کاپلو تکرار خواهد شد یا خیر.
سرمربی: سافت سوسیچ
ستاره: ادین ژکو
حضور در جام جهانی: بدون حضور
بهترین عنوان: شرکت نداشته است
نحوه صعود: بوسنی و یونان برای صعود به جام جهاین 2014 ماراتن سختی را در گروه G به پایان بردند اما در نهایت این تیم بوسنی بود که توانست با پیروزی در بازی آخر خود مسافر برزیل شود تا بوسنی اولین حضورش را در جام جهانی تجربه کند. جشن و پایکوبی زیادی در این کشور برای صعود به جام جهانی شکل گرفت. باید منتظر ماند و دید ادین ژکو و یارانش در جام جهانی 2014 چه سرنوشتی خواهند داشت.
انگلیس
مربی: روی هاجسون
ستاره: وین رونی
حضور در جام جهانی: 13 بار (آخرین بار 2010)
بهترین عنوان: قهرمانی (1966)
نحوه صعود: انگلیسیها برای صعود به جام جهانی 2014 خیلی به دردسر افتادند. توقف برابر مونتهنگرو باعث شد انگلیسیها در یک مقطع خطر نرسیدن به جام جهانی را حس کنند اما در نهایت پیروزی برابر لهستان اطمینان خاطر داد که انگلیس در جام جهانی حضور خواهد داشت. باید منتظر بود و دید شاگردان روی هاجسون باز هم یک ناکامی دیگر را برای فوتبال انگلیس در جام جهانی به وجود خواهند آورد و یا این تیم طلسمشکنی میکند و میتواند تورنمنت موفقی را در برزیل پشت سر بگذارد.
اسپانیا
سرمربی: ویسنته دلبوسکه
ستاره: آندرس اینیستا
حضور در جام جهانی: 13 بار (آخرین بار 2010)
بهترین عنوان: قهرمانی (2010)
نحوه صعود: مدافع عنوان قهرمانی در گروه سختی در انتخابی جام جهانی قرار گرفت. همگروه شدن با فرانسه کار اسپانیاییها را سخت کرده بود. اسپانیا قهرمان 2010 و فرانسه قهرمان 1998 رقابت سختی برای صعود داشتند اما در نهایت شاگردان ویسنته دلبوسکه موفق شدند به جام جهانی صعود کنند. آنها میخواهند به اولین تیم اروپایی تبدیل شوند که توانسته در قاره آمریکا به قهرمانی در جام جهانی برسد.
برزیل
سرمربی: لوئیس فلیپه اسکولاری
ستاره: نیمار
حضور در جام جهانی: 19بار (آخرین بار 2010)
بهترین عنوان :قهرمانی (5 بار)
نحوه صعود: میزبان جام جهانی 2014 شش سال قبل وقتی مشخص شد که میزبانی این رویداد را برعهده دارد، صعودش به این بازیها قطعی شد. فشار زیادی روی برزیل میزبان برای قهرمانی در جام جهانی وجود دارد. هر چیزی کمتر از قهرمانی برای برزیلیها در این جام شکست (بخوانید فاجعه) محسوب میشود. آنها یک بار وقتی سال 1950 میزبان جام جهانی بودند در خانه به اروگوئه باختند و قهرمانی را از دست دادند. برزیلیها امیدوارند بتوانند مقابل چشم هواداران خودی، ششمین قهرمانی را جشن بگیرند.
آرژانتین
سرمربی: آلخاندرو سابهیا
ستاره: لیونل مسی
حضور در جام جهانی: 15 بار (آخرین بار 2010)
بهترین عنوان: قهرمانی (2 بار)
نحوه صعود: آرژانتین پس از برزیل میزبان توانست در دور انتخابی جام جهانی خیلی راحت جواز صعود به جام جهانی را به دست بیاورد. گلهای لیونل مسی باعث شد آنها خیلی راحت یازدهمین حضورشان در جام جهانی را تجربه کنند. مسی در جام جهانی 2010 آفریقایجنوبی عملکرد خوبی از خود به نمایش گذاشت. آیا بهترین بازیکن فوتبال جهان میتواند به 28 سال ناکامی آرژانتین در رسیدن به قهرمانی در جام جهانی پایان دهد؟ جواب این سوال را تابستان آینده در برزیل خواهیم یافت.
کلمبیا
سرمربی: ژوزه پکرمن
ستاره: رادامل فالکائو
حضور در جام جهانی: 4 بار (آخرین بار 1998)
بهترین عنوان: حضور در دور دوم
نحوه صعود: کلمبیا را از زمانی که کاشته دیوید بکام به فرید موندراگون آنها را از جام جهانی 1998 کنار زد، در این مسابقات ندیده بودیم. اما آنها توانستند در دور انتخابی جام جهانی 2014 پس از آرژانتین در رده دوم قرار بگیرند و به جام جهانی برزیل صعود کنند. این بار همه نگاهها در تیم ملی کلمبیا به جای موهای کارلوس والدراما، به پاهای فالکائو دوخته شده است.
شیلی
سرمربی: خورخه سامپائولی
ستاره: آلکسیس سانچس
حضور در جام جهانی: 8 بار (آخرین بار 2010)
بهترین عنوان: سومی 1962
نحوه صعود: شیلی نباید از اینکه بازی آخرش با کلمبیا در حالی که سه بر صفر جلو بود، به 3 بر 3 رسید ناراحت باشد زیرا هر دو تیم توانستند به جام جهانی 2014 صعود کنند. البته شیلی در بازی بعدی با پیروزی برابر اکوادور توانست مسافر برزیل شود.
اکوادور
سرمربی: رینالدو روئدا
ستاره: ادیسون مندز
حضور در جام جهانی: 2 بار (آخرین بار 2006)
بهترین عنوان: صعود به دور دوم
نحوه صعود: پیروزی یک بر صفر برابر اروگوئه در بازی ماقبل پایانی مهر صعودی بود بر حضور اکوادور در جام جهانی 2014. اکوادوریها توانستند با تفاضل گل بهتر نسبت به اروگوئه به جام جهانی صعود کنند تا یاران لوئیس سوارس مسیر خود برای حضور در جام جهانی 2014 را در دیدار پلیآف جستوجو کنند.
آمریکا
سرمربی: یورگن کلینزمن
ستاره: یوزی التیدوره
حضور در جام جهانی: 9 بار (آخرین بار 2010)
بهترین عنوان: نیمه نهایی
نحوه صعود: آمریکاییها پس از شروع بد در انتخابی جام جهانی 2014، خیلی زود خود را پیدا کردند و توانستند با پیروزی با ارزش برابر مکزیک هفتمین حضور پیاپی خود در جام جهانی را تجربه کنند. آمریکاییها در ترکیب خود بازیکنان باتجربه زیادی دارند. آنها در جام جهانی 2014 به چیزهای بزرگی فکر میکنند.
کاستاریکا
سرمربی: خورخه لوئیز پینتو
ستاره: برایان لوئیز
حضور در جام جهانی: 3 بار (آخرین بار 2006)
بهترین عنوان: حضور در دور دوم
نحوه صعود: کاستاریکاییها با وجود اینکه برابر جامائیکا در انتخابی جامجهانی به دردسر افتادند، توانستند پس از آمریکا صعودشان را به جام جهانی قطعی کنند. برایان لوئیز مهاجم این تیم که در فولام بازی میکند، توانایی رقابت در سطح بالای جام جهانی را دارد. حضور در دور دوم جام جهانی 2014 مانند جام جهانی 1990، هدف کاستاریکاییها خواهد بود.
هندوراس
سرمربی: لوئیس فرناندو سوارس
ستاره: ویلسون پالاسیوس
حضور در جام جهانی: 2 بار (آخرین بار 2010)
بهترین عنوان: مرحله گروهی
نحوه صعود: هندوراس پس از جام جهانی 2010 آفریقای جنوبی تغییر و تحولات زیادی در خود دیده است. آنها برای حضوری موفق در جام جهانی 2014 آماده هستند. هندوراس با تساوی 2 بر 2 برابر جامائیکا در انتخابی جام جهانی مسافر برزیل شد.
ژاپن
سرمربی: آلبرتو زاکهرونی
ستاره: کیسوکه هوندا
حضور در جام جهانی: 4 بار (آخرین بار 2010)
بهترین عنوان: حضور در دور دوم
نحوه صعود: ژاپنیها خودشان را به یکی از تیمهای همیشه حاضر در جام جهانی تبدیل کردهاند. آنها که اولین بار در جام جهانی 1998 توانستند به جام جهانی صعود کنند، پس از آن همیشه پای ثابت این تورنمنت بودهاند، غیر از برزیل میزبان، ژاپنیها اولین تیمی بودند که به جام جهانی 2014 صعود کردند. آنها خیلی راحت توانستند صدرنشین گروه B انتخابی جام جهانی در قاره آسیا شوند. بازیکنان با استعداد و باتجربه زیادی در تیم ملی ژاپن وجود دارد. شینجی کاگاوا که در منچستریونایتد بازی میکند در کنار استعداد درخشان آنها یعنی کیسوکه هوندا نفرات اصلی ساموراییها برای جام جهانی 2014 هستند.
ایران
سرمربی: کارلوس کیروش
ستاره: اشکان دژاگه
حضور در جام جهانی: 3 بار (آخرین بار 2006)
بهترین عنوان: مرحله گروهی
نحوه صعود: ایران به طور شگفتانگیزی توانست صدرنشین گروه A انتخابی جام جهانی در قاره آسیا شود. آنها در بازی آخر خود موفق شدند کرهجنوبی را در اولسان در یک روز بزرگ از پیش رو بردارند. با وجود صدرنشینی در گروه خود، بعید به نظر میرسد کارلوس کیروش دستیار الکس فرگوسن در منچستریونایتد بتواند ایران را برای اولین بار به دور دوم جام جهانی 2014 برساند. جواد نکونام کاپیتان ایران تجربه زیادی در تیم ملی دارد. در کنار او اشکان دژاگه که در فولام بازی میکند توانایی رقابت در سطح بالای فوتبال جهان را دارد. او در لیگ انگلیس بازی در کنار بزرگان فوتبال جهان را تجربه کرده است.
کرهجنوبی
سرمربی: هونگ میونگ بو
ستاره: کیسونگ یئونگ
حضور در جام جهانی: 8 بار (آخرین بار 2010)
بهترین عنوان: چهارمی
نحوه صعود: کرهایها شانس آوردند که توانستند حضور در جام جهانی 2014 را کسب کنند. شکست در بازی پایانی برابر ایران نزدیک بود خیلی برای آنها گران تمام شود. آنها توانستند با تفاضل گل بهتر نسبت به ازبکستان در رده دوم قرار بگیرند و به جام جهانی صعود کنند. این هشتمین صعود پیاپی کرهایها به جام جهانی است. آنها دو بار پیش از این از مرحله گروهی جام جهانی صعود کردند.
استرالیا
سرمربی: در حال حاضر ندارد
ستاره: تیم کاهیل
حضور در جام جهانی: 4 بار (آخرین بار 2010)
بهترین عنوان: حضور در دور دوم
نحوه صعود: استرالیا توانست با برتری برابر عمان به عنوان تیم دوم گروه B توانست پس از ژاپن به جام جهانی 2014 صعود کند. آنها در حال حاضر بدون سرمربی هستند. دو شکست 6 بر صفر برابر برزیل و فرانسه باعث شد سرمربی آنها از کار برکنار شود. با این حال بعید به نظر میرسد استرالیا بتواند خودش را برای حضور در جام جهانی 2014 آماده کند.