دکتر محمدمهدی گویا در گفتوگو با ایسنا، درباره هشدار سازمان جهانی بهداشت مبنی بر تایید مواردی از فلج اطفال در سوریه و خطر گسترش این بیماری به سایر کشورهای منطقه به دلیل مسری بودن آن، گفت: این ویروس سه نوع دارد که هر سه نوع آن فلج اطفال ایجاد میکند. اما ویروس کنونی که سازمان جهانی بهداشت نسبت به آن هشدار داده مربوط به نوع یک این ویروس است.
وی در این باره ادامه داد: مواردی که تاکنون از سوی سازمان جهانی بهداشت تایید شده در یکی از اردوگاههای مرزی این کشور رخ داده بود. این موضوع بلافاصله مورد بحث و بررسی قرار گرفت و در اجلاس اخیر سازمان جهانی بهداشت با حضور وزرای بهداشت کشورهای عضو منطقه مدیترانه شرقی در عمان مطرح شد.
به گفته رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، در اجلاس اخیر مقرر شد که کشورها یک سری اقدامات هماهنگ را درباره این بیماری انجام دهند. عمده این اقدامات به برنامه واکسیناسیون بازمیگردد. بدیهی است کشورهایی که به منطقه ابتلا نزدیکتر هستند کارشان سختتر خواهد بود و شاید لازم باشد تعداد زیادی از اطفال را حداقل در 2 نوبت علیه فلج اطفال واکسینه کنند. بیتردید این اقدام به صورت اضطراری انجام خواهد شد.
گویا درباره اقدامات انجام شده برای مقابله با ورود این بیماری به مرزهای کشور گفت: به محض اطلاع از این موضوع، آمادگیهای لازم در کشور برقرار شده است. با کشورهای همسایه نیز در تماس هستیم و چنانچه لازم باشد اقدامات واکسیناسیون کودکان را نیز مورد ملاحظه قرار خواهیم داد. البته مقرر شده جهت تصمیمگیری برای برخورد با این بیماری، اجلاسی کارشناسی از سوی سازمان جهانی بهداشت برگزار شود. اقدامات در کشور ما نیز به هماهنگیها و تصمیمات اتخاذ شده در سازمان جهانی بهداشت بستگی خواهد داشت.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت تاکید کرد: موضوع مربوط به این بیماری را به صورت جدی در کشور رصد میکنیم. اما از آنجا که موارد بروز یافته این بیماری با مرزهای کشور ما فاصله زیادی دارد، چندان نگران آن نیستیم.
وی در پایان گفت: در مجموع هر تصمیمی که در اجلاس کارشناسی سازمان جهانی بهداشت در این باره گرفته شود، کشورها و از جمله ایران به صورت هماهنگ انجام خواهند داد.