ˈامیر طالبیˈ در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: این پرنده اوایل آبان ماه در دره سنگلاخی و کوهستانی نایبندان طبس مشاهده شد.
وی گفت: با رایزنی که با پرنده شناس سرشناس دکتر ˈریچارد پورترˈ مولف کتاب ˈپرندگان خاورمیانهˈ و محقق سوئدی به نام ˈپرآلسترمˈ صورت گرفت مشخص شد این پرنده تا به حال در ایران دیده نشده و برای نخستین بار در خراسان جنوبی و فقط دو بار در خاورمیانه مشاهده شده است.
وی افزود: نام فارسی این پرنده کوچک (سسک پالاس) و نام لاتین آن PALLAS LEEF WARBLER و از راسته گنجشک سانان و تیره سسکیان است که بین 9 تا 10 سانتی متر طول دارد و از حشرات تغذیه میکند.
وی با بیان اینکه تاکنون در ایران 530 گونه پرنده شناسایی شده که حدود 200 گونه آن از جمله زاغ بور، هوبره و عقاب طلایی در خراسان جنوبی مشاهده شده افزود: با شناسایی این گونه جدید و بعد از ثبت رسمی و علمی آن ازسوی سازمان حفاظت محیط زیست ایران، به عنوان پانصد و سی و یکمین پرنده ایران محسوب شده و به جهان معرفی میشود.
طالبی درمورد همکاری با سازمان حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی گفت: در یک سال اخیر به منظور برآورد جمعیت یوزپلنگ آسیایی در این منطقه جغرافیایی 44 دوربین تلهای در منطقه یک میلیون و 500 هزار هکتاری نایبندان طبس نصب شده که این پروژه تحقیقاتی در مراحل پایانی است.
وی با بیان اینکه دوربینها ازسوی انجمن یوز ایرانی به خراسان جنوبی منتقل شده گفت: بزودی نتیجه این تحقیقات اعلام خواهد شد.
موسسه کاوشگران حیات وحش پارت سمن (سازمان مردم نهاد) فعال در عرصه محیط زیست است.