دکتر محمد فرانوش در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه توصیه میکنیم مردم به صورت دورهای و مرتبه سالانه دو تا سه مرتبه خون اهدا کنند، اظهار کرد: این امر هم متضمن سلامتی خودشان است و هم جان بیماران نیازمندی را که روی تختهای بیمارستان بستری هستند را نجات میدهد.
وی افزود: جمعیت کشور رو به سالمندی در حرکت است و زمانی که سن جمعیتی افزایش مییابد ابتلا به بیماریهای مختلف گسترش مییابد و نیاز به خون بیشتر میشود. بنابراین مردم هستند که با نوع دوستی و ایثارگری که دارند میتوانند به کمک بیماران بشتابند.
معاون فنی و فناوریهای نوین سازمان انتقال خون با بیان اینکه از خدا میخواهیم نگرش مردم همواره به امر اهدای خون مثبت باشد، گفت: مردم در فصول سرد سال بیشتر به انتقال خون کمک کنند زیرا در این ایام از میزان ذخایر خونی کاسته میشود.
فرانوش ضمن تاکید بر اینکه اهدای خون باید به یک پدیده مستمر و دائمی تبدیل شود، اظهار کرد: اهدای خون در مناسبات مذهبی به جهت ادای نذر، اقدام پسندیدهای است اما از مردم میخواهیم اهدای خون را به روزهای عاشورا و تاسوعا موکول نکنند زیرا عمر نگهداری خون چندان بالا نیست.
وی ادامه داد: خون 42 روز بیشتر عمر نمیکند. به عنوان مثال اگر 10 میلیون نفر هم خون اهدا کنند پس از 42 روز باز هم دچار کمبود خون میشویم. پلاکتها را هم بیشتر از سه روز نمیتوان نگهداری کرد، در این سه روز هم اکثر اعمال جراحی لغو میشوند. بنابراین با دورریز و هدررفت خون مواجه میشویم، اما اگر در زمانهای معینی در طول سال به طور متناوب خون اهدا کنیم در هیچ ایامی از سال با کمبود خون و فرآوردههای آن مواجه نخواهیم شد.