به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مرکز گردشگری علمی-فرهنگی دانشجویان ایران(istta)- بابک ارسیا سرپرست مرکز گردشگری علمی-فرهنگی دانشجویان ایران ضمن انتقاد از عدم به روز رسانی اطلاعات مربوط به ایران در سایت سازمان جهانی جهانگردی گفت: ایران بهرغم آنکه یکی از نخستین اعضای این سازمان از سال 1975 محسوب میشود ولی در صفحه مربوط به ایران در این سایت جز نشانی پستی و شماره تماس اطلاعات دیگری در دست نیست و ذیل وقایع مربوط به ایران صرفا عنوان چند برنامه و همایش گنجانده شده است! از سوی دیگر اطلاعات به زبان انگلیسی و سایر زبانها در سایتهای ملی نظیر سایت سازمان میراث فرهنگی تقریبا به صورت نیمه فعال است و به تبع پاسخگوی گردشگران غیرایرانی نیست.
ارسیا ضمن اشاره به کدهای جهانی اخلاق جهانی جهانگردی مصوب این سازمان اظهار کرد: در صفحه مربوط به کدهای اخلاق جهانی جهانگردی در سایت این سازمان کدهای ده گانه توسط نزدیک به 50 کشور به زبان ملی آن ها و در قالب پی دی اف بارگزاری شده است، ولی این کدها در صفحه مربوط به ایران و چند کشور نظیر اتیوپی، لسوتو، سوریه و ویتنام، توسط این کشورها ترجمه نشده است! با وجودی که حق عضویت نیز از منابع ملی برای این سازمانها پرداخته می شود و کشور ما یکی از اعضای کمیته کد اخلاق گردشگری در دنیا محسوب میشود، بی تفاوتی و شلخته کاری در اشکالی که ذکر شد، زیبنده و مناسب نیست.
عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی افزود: نظام جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر مدیریت گردشگری خود را با در نظر گرفتن چارچوبها و موازین اخلاقی تنظیم کرده است و بدیهی است حداقل در حوزه مباحث و مجامع مربوط به اخلاق جهانگردی حضور اثربخش و فعالیت کارآمد ایران مورد انتظار است.
مضاف این که دقت نظر در عرصه هایی نظیر این موجب معرفی و ترویج زبان فارسی در کنار نزدیک به 50 زبان و خط زنده دنیاست که هر روزه مخاطبان زیادی از سراسر دنیا به خود جلب می کند.
سرپرست مرکز گردشگری علمی - فرهنگی دانشجویان ایران در پایان گفت: این مرکز متن سند مربوط به کدهای جهانی جهانگردی را با همکاری مترجمان مبرز به صورت فنی ترجمه کرده و این آمادگی را دارد که از طریق مراجعی که برای به روز رسانی اطلاعات ایران در این سایت دسترسی دارند، به نشر آن اقدام نماید.
لازم به ذکر است کمیته کد اخلاق گردشگری در سال 1999 با هدف ارتقای مسئولیتپذیری و پایداری در گردشگری، آغاز به کار کرد و بهعنوان یکی از کمیتههای فعال این سازمان، ادبیات اخلاقی را بیش از پیش در گردشگری دنیا ترویج کرد که کدهای جهانی اخلاق جهانی جهانگردی در ده بند از ثمرات این کمیته می باشد که نه ماده آن مختص مقصدها، دولتها، متصدیان تور، برنامه ریزان، کارگزاران مسافرتی، کارکنان و مسافران است و ماده دهم به نکات اجرایی مورد توجه در آن تأکید دارد.