معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش در اینباره به همشهری اعلام کرد: با عنایت ویژه دولت و تخصیص اعتبار مورد نیاز برای توزیع شیر بین دانشآموزان، اقدامات اولیه اجرای این طرح در حال انجام است و از 4آذر انعقاد قرارداد با شرکتهای تولیدکننده مواد لبنی برای تأمین شیر مورد نیاز آغاز شد.
وحید کیارشی در پاسخ به پرسش همشهری درباره زمان آغاز اجرای طرح و وضعیت بدهی آموزش و پرورش به شرکتهای لبنی اظهار کرد: توزیع شیر در مدارس به شرط همکاری نزدیک شرکتهای لبنی و میزان آمادگی آنها از 16آذر در مدارس آغاز میشود و تا پایان آذر همه بدهی ما به شرکتهای طرف قرارداد پرداخت خواهدشد.
وی درباره جمعیت هدف طرح توزیع شیر در مدارس گفت: جامعه هدف تحت پوشش طرح شیر مدرسه در سال تحصیلی 93-92 مشابه سال پیش است و شامل دانشآموزان مدارس دولتی دورههای ابتدایی، متوسطه دوره اول و کارکنان شاغل در این واحدهای آموزشی میشود که حدود 9میلیون دانشآموز میشود. او در حالی اینگونه میگوید که در طرح توزیع شیر مدارس جمعیت هدف، همه دانشآموزان دختر و پسر در مهدهای کودک، پیشدبستانیها، دورههای تحصیلی ابتدایی و متوسطه اول و دوم مدارس دولتی و غیردولتی قید شده است.
ابهام در نوبتهای توزیع شیر
براساس طرح توزیع شیر رایگان در مدارس، دانشآموزان باید طی 70نوبت 14کیلوگرم شیر در یک سال تحصیلی دریافت کنند، سال گذشته تحصیلی بهگفته برخی کارشناسان، بهطور میانگین 25نوبت شیر بین دانشآموزان توزیع شد. کیارشی در پاسخ به این پرسش که امسال چند نوبت شیر بین دانشآموزان توزیع میشود، اظهار کرد: تعداد نوبت توزیع شیر در مدارس به میزان اعتباری که از سوی معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور به آموزش و پرورش ابلاغ میشود و همچنین میزان همکاری کارخانههای لبنی در تعیین قیمت هر بسته شیر بستگی دارد و ما آمادگی لازم درصورت وجود منابع مالی تا سقف 70نوبت را داریم.
حسین چمنی، مشاور انجمن صنایع شیر ایران، مهر امسال گفت: سال تحصیلی 92-91بهعلت تأمین نشدن اعتبار طرح توزیع شیر رایگان در مدارس، تنها 30درصد این طرح اجرا شد و به جای 70نوبت، 25نوبت شیر در مدارس کشور توزیع شد.
زهرا عبداللهی، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت نیز اخیرا با انتقاد از اختلال در روند توزیع شیر در مدارس به فارس گفت: برنامه شیر مدرسه سال گذشته تحصیلی دچار مشکل شد و بهجای 70نوبت شیر بهطور متوسط 25نوبت شیر بین دانشآموزان توزیع شد بنابراین سونامی پوکی استخوان در کشور در راه است.
بودجه مورد نیاز اجرای طرح شیر
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به اینکه چه میزان اعتبار برای اجرای طرح شیر درنظر گرفته شده است اظهار کرد: اعتبار درنظر گرفته شده در برنامه و در قانون بودجه سال 92بالغ بر یکهزار و 170میلیارد ریال است البته افزون بر این ما برای اجرای بهتر این طرح مبلغ یکهزار و 500میلیارد ریال درخواست کردهایم.
مهر امسال نیز دولت مبلغی برای آغاز طرح توزیع شیر در مدارس اختصاص داد که بهگفته معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش بخش عمدهای از آن بابت بدهی سال گذشته آموزش و پرورش به شرکتهای تولیدکننده مواد لبنی پرداخت شد. کیارشی افزود: پرداخت مرحله اول قرارداد تأمین شیر در سال تحصیلی جاری به شرکتهای تولیدکننده مواد لبنی پیش از شروع توزیع شیر در مدارس انجام میشود.
ضرورت مصرف شیر
آلودگی هوای کلانشهرها در چند هفته اخیر افزایش یافته است و بهگفته کارشناسان یکی از راههای کاهش عواقب آلودگی هوا بر سلامت افراد افزایش مصرف شیر است. مینا طرقیزاده، کارشناس تغذیه در اینباره معتقد است: در روزهایی که میزان آلودگی هوا بالاست مصرف شیر باید افزایش یابد، زیرا شیر بهدلیل داشتن فسفر، منیزیم و کلسیم، خنثیکننده سموم است. طرح توزیع شیر رایگان بین دانشآموزان با هدف کاهش مشکلات جسمانی، افزایش سلامت و کاهش بیماری و اصلاح الگوی مصرف از سال79
اجرا میشود.