خانه ملت نوشت: محمدعلی پور مختار با اشاره به پرونده زمین خواری که دراین کمیسیون در دست بررسی است و با بیان اینکه در این مورد تیم ویژهای به 2 و 3 استان کشور اعزام شده است، گفت: تیم ویژه ای از طرف کمیسیون اصل نود مجلس برای بررسی موضوع زمین خواری به 2 و 3 استان شمالی کشور از جمله مازندران، گیلان و برخی شهرهای استان تهران همچون دماوند و لواسانات اعزام شده است که مقرر شد این تیم از محل بازدید کرده و اخبار و اطلاعات واصله خود را به کمیسیون اعلام کند.
نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس شورای اسلامی، افزود: اعضای تیم مبارزه با زمین خواری کارشناسان حقوقی هستند، اما به دلیل آنکه پروندهها در این حوزه افزایش یافته ما مجبور به استفاده از افراد مختلف در این کمیته شدهایم.
وی با اشاره به اینکه بحث زمین خواری از وسعت بسیاری برخوردار است، تصریح کرد: زمینها، منابع طبیعی و اراضی ملی که در خارخ از محدوده شهری قرار دارند، امروز توسط بسیاری از مسئولین منطقهای و محلی که یک نگاه درآمدی نسبت به این موضوع دارند، مورد تصرف قرار گرفته است.
پورمختار، اظهار کرد: متاسفانه دیده میشود برخی زمین خواران در ارتفاعات و یا حتی رشته کوهها، اراضی را به تصرف خود درمیآورند، اما نهایتا شهرداریها این موضوع را به کمیسیون ماده 100 خود ارجاع داده، 2 تا 3 میلیونی زمین خواران را جریمه کرده و در پایان قضیه به طور کامل تمام میشود.
این نماینده مردم در مجلس نهم، با بیان اینکه پروندههای زمین خواری که کمیسیون اصل نود مجلس با آن ورود پیدا کرده به نتایج مطلوبی رسیده است، عنوان کرد: برخی متهمان موضوع زمین خواری شرکت های حقوقی خصوصی بوده و برخی نیز اشخاص و افراد حقیقی محسوب میشوند.
وی با بیان اینکه این زمینخواریها مربوط به حداکثر یک سال گذشته است گفت که این افراد به سازمان ثبت اسناد رخنه کرده و افرادی را برای خود دارند که از طریق آنها برای زمینهایشان سند صادر کردهاند. ما در حال پیگیری و شناسایی این افراد هستیم که آنها نیز دستگیر خواهند شد. وزارت اطلاعات و ناجا نیز برای شناسایی این افراد همکاریهای لازم را با کمیسیون میکنند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا افرادی در موضوع زمین خواری دستگیر شدهاند یا خیر، افزود: در استان تهران افرادی دستگیر و برای برخی نیز پرونده تشکیل و یا جلب شدهاند و حتی یکی از فرمانداران استانهای کشور نیز در این مورد متهم تشخیص داده شده است، اما باید این موضوع را مدنظر قرارداد که ما نفس کار را پیگیری میکنیم و به دولت گذشته و فعلی کاری نداریم.
این نماینده مردم در مجلس نهم، ادامه داد: برخی ساخت و سازهای غیر مجاز تخریب و برای برخی نیز پرونده تشکیل شده که باید به آنها رسیدگی شود، همچنین وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی نیز در مورد بحث زمین خواری با کمیسیون اصل نود همکاری دارند.
وی با اشاره به وسعت زمین خواری تصریح کرد: زمین خواری در استان تهران به 400 و 500 هکتار نیز میرسد که میتوان به شهرهای لواسان، دماوند، رودهن و حتی حوالی رشته کوههای امام زاده هاشم(ع) نیز اشاره کرد که اینگونه افراد با تغییر کاربری زمینهای کشاورزی و منابع طبیعی، اقدام به شهرسازیهای غیر قانونی میکنند.
رییس کمیسیون اصل نودم قانون اساسی مجلس، خاطر نشان کرد: بیشتر مبارزات زمین خواری از طریق گزارشهای مردمی انجام میشود، اما خواست رهبری راجع به مبارزه و برخورد با زمین خواری پشتوانهای برای ما محسوب میشود.