همشهری آنلاین: رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: اما این روش مدیریت که در این پروژه نیز به کار گرفته شد نشان می‌دهد ظرفیت برای اجرا وجود دارد و باید همانطور که از نظر اجرایی و فنی کار طراحی می‌شود تدبیر درست نیز صورت گیرد.

به گزارش همشهری آنلاین،علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسم افتتاح بزرگراه طبقاتی صدر گفت: خدا را شاکریم که این توفیق را به فرزندان ایران عطا کرد که چنین پروژه‌ای با توان و اندیشه آنها به انجام رسید، این سندی درخشان برای مهندسی کشور است.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: از دکتر قالیباف تشکر می‌کنیم که بسیار کاردان است و هم فردی پر انرژی و در سطح کارهای شهری اقدامات ماندگاری انجام دادند.

وی به افتتاح بزرگراه امام علی (ع) که چندی پیش انجام شد اشاره کرد و گفت : من توفیق حضور در افتتاح این بزرگراه را هم داشتم که احداث آن کار بزرگی بود و بخش زیادی از ترافیک تهران را حل کرد اما این پروژه وجه دیگری دارد، این مجموعه بسیار از نظر مهندسی و ترافیکی ارزشمند است و از کارهای بزرگی است که در شهر تهران در این سال‌ها انجام شده است.

وی افزود: اگر این همت‌ها و تدابیر نبود گرفتگی ترافیکی در تهران معضل بود اما با این تلاش‌ها، شرایط تغییر کرده و هم‌اکنون به سرمایه‌ای برای کشور تبدیل شده است.

لاریجانی خاطر نشان کرد: روحیه جهادی و تلاش شبانه روزی که دکتر حسینی معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران به آن اشاره کردند و این که چگونه نیروها به طور شبانه روز در این پروژه فعالیت می‌کردند و از همه مسائل شخصی‌شان گذشتند موجب شد این پروژه عظیم تنها حدود دو سال به طور بیانجامد که نکته بسیار مهمی است چراکه در کشور ما پروژه‌های عمرانی زیادی کلنگ زده می‌شد اما زمان بری طولانی آنها یکی از آفت های موجود است.

وی در ادامه اظهار کرد: گاهی اوقات احداث یک بیمارستان حدود 17 سال طول می‌کشد که هم هزینه‌اش افزایش می‌یابد و هم در انتها کلنگی احداث می‌شود و این از معضلات کشور است.

لاریجانی تصریح کرد: اما این روش مدیریت که در این پروژه نیز به کار گرفته شد نشان می‌دهد ظرفیت برای اجرا وجود دارد و باید همانطور که از نظر اجرایی و فنی کار طراحی می‌شود تدبیر درست نیز صورت گیرد.

وی از مهندسانی که در این پروژه فعالیت کردند و قرارگاه سازندگی سپاه پاسداران و سردار اکبری تشکر کرد و ادامه داد: پروژه‌های این گونه نشان می‌دهند کشور ما ظرفیت اجرای پروژه‌هایی با این ظرفیت و با این فرصت زمانی را داراست. در گزارش اخیر رئیس جمهور بیان شد که 400 هزار میلیارد تومان پروژه عمرانی در کشور آغاز شده است، مگر ما در کشور در سال چقدر بودجه عمرانی داریم، آن هم با این وضعیت که این همه پروژه کلنگ زنی می‌شود.

لاریجانی تصریح کرد: اگر با تورم سالانه حساب کنیم 40 تا 50 سال طول می‌کشد تا این پروژه‌ها اجرا شود، بنابراین باید از ظرفیت مردم استفاده کرد.

وی ادامه داد: یکی از کارهایی که باید در بودجه سال آینده انجام شود این است که برای این سفره و خان بزرگ پروژه‌های عمرانی فکری شود و روش‌های منطقی برای حضور مردم در این پروژه‌ها فراهم شود.

رئیس مجلس گفت: نکته قابل تقدیر دیگر این است که این پروژه‌ها با ترمیم، ساماندهی و طراحی مهندسین ایرانی انجام شد و اجرای آن هم توسط مهندسان ایرانی بود.

وی تاکید کرد: راه حل برون رفت اقتصادی ما در همین نکته نهفته است، اگر به نیروهای داخلی اتکا کنیم فضای رونق داخل بوجود می آید، شاید این تحریم ها کمک کند برای نیروهای نسل جدید ما اشتغال ایجاد شود، آن وقت تحریم ها به فرصت تبدیل شده‌اند.

رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: من نگران هستم وقتی گشایشی در کشور ایجاد می‌شود مسئولان بروند به سمت خریدهای بزرگ خارجی و از نیروهای داخلی غافل شوند.

وی ادامه داد: سال‌ها ما ثروت زیادی داشتیم و حالا دچار مشکل شده‌ایم، باید از این تجربه استفاده کنیم و از ظرفیت‌های داخلی کمال بهره‌برداری را داشته باشیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی استفاده از زمان را از نکات کلیدی این پروژه خواند و گفت: به طور طبیعی این پروژه‌ها به زمان طولانی احتیاج دارد اما بهره‌برداری از این پروژه به این بزرگی در مدت دو سال نشان می‌دهد این قدرت مدیریت و ساماندهی در کشور ما وجود دارد.

وی با اشاره به گزارشی درخصوص نرخ بهره وری در کشور گفت: کار مفید دولتی در کشور ما 22 دقیقه یا نیم ساعت در روز است، برای من که سال‌ها کار اجرایی کردم پذیرش این آمار سخت است، حال اگر بگوییم به طور متوسط کار مفید روزانه در ادارات یک ساعت است در صنعت نیز روزانه 2.5 ساعت کار مفید وجود دارد که در سال 800 ساعت است، این وضعیت ما را در خاورمیانه در میان سه کشور آخر قرار داده است.

نماینده مردم قم تصریح کرد: این شاخص برای ژاپن سالانه 2400 ساعت و برای ترکیه، چین و آمریکا سالانه 1400 ساعت است.

لاریجانی ادامه داد: اگر همین مقیاس را در نظر بگیریم از 20 میلیون جمعیت شاغل کشور 14 میلیون زائد هستند و تنها 6 میلیون شغل واقعی داریم.

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: این پروژه ها نشان می‌دهد خیلی بهتر از این‌ها می‌تواند در کشور کار کرد و مشکل ما، مشکل مدیریتی است، این پروژه ها نشان می‌دهد مدیریت چقدر نقص دارد، اگر مدیریت تدبیر داشته باشد نیروهای کار مستعد در کشور وجود دارد. راه پرش جمهوری اسلامی در اقتصاد این است که از نیروهای کاردان و پرانرژی استفاده شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود آماری را از تلفات انرژی در ایران ارائه داد و گفت: کل تلفات انرژی ما از مرحله استخراج نفت تا تبدیل آن به برق و استفاده آن 432 میلیون بشکه معادل نفت در سال است، به صورت معمول اتلاف 196 بشکه قابل قبول است اما متاسفانه ما در سال 236 بشکه نفت هدر می دهیم.

نماینده مردم قم با اشاره به تصویب طرح جلوگیری از اتلاف انرژی در مجلس شورای اسلامی گفت: مشکل کشور ما مشکل مدیریت است، این وضعیت ها نشان می‌دهد مشکل اصلی ما در بخش اجراست.

لاریجانی ادامه داد: ما در مقایسه با ترکیه فقط از یک چهارم انرژی تولیدی استفاده می‌کنیم و سه چهارم آن را به هدر می دهیم و در مقایسه با اروپا پنج ششم انرژی را دور ریخته و یک ششم آن را استفاده می‌کنیم. این در حالی است که در دین مبین اسلام اسراف امری کریه است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به وجود قانون مصرف انرژی در کشور گفت: در اجرای این قوانین مشکلات مدیریتی وجود دارد.

وی با تاکید بر این که ما باید قدردان مدیرانی باشیم که مدل‌های مدیریتی این گونه را ارائه می دهند، اظهار داشت: حدود 20 میلیون لیتر بنزین در کشور ما اضافه مصرف می شود که این برمی‌گردد به نوع ساخت اتومبیل‌ها.

نماینده مردم قم در پایان تاکید کرد: اگر در مدیریت تدبیر همه جانبه و روحیه مجاهدانه وجود داشته باشد کارهای بزرگی در کشور در پایان سخنرانی لاریجانی پل طبقاتی صدر با بیسیم توسط رئیس مجلس شورای اسلامی افتتاح شد.

کد خبر 240623
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شهری

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز