به گزارش ایسنا، دکتر محمدرضا بلورساز در حاشیه نهمین همایش سالانه انجمن عفونی اطفال و پنجمین بزرگداشت دکتر احمد سیادتی که در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی آغاز به کار کرد، درباره مکانیسم آلودگی هوا و مجاری تنفسی، گفت: مژکهای موجود در راههای هوایی حکم فیلتر را دارند، اما ذرات معلق در هوای آلوده این مژکها را از بین میبرند، در نتیجه ترشحات طبیعی در راههای هوایی باقی میماند و باعث عفونت میشوند.
وی ادامه داد: ماسکهای معمولی تاثیری در جلوگیری از ورود ذرات آلوده به داخل بدن ندارند. در حال حاضر تنها هپاماسکها فیلتر قوی دارند و مانند بروز ذرات میشوند که البته تاثیر آنها نیز 24 ساعته است.
رییس انجمن فوق تخصصی عفونی کودکان ایران، آلودگی هوا، تغذیه نادرست، استرس و مشکلات ژنتیکی را از جمله فاکتورهای تشدیدکننده بیماریهای عفونی دانست و اظهار کرد: لازم است تدابیر پیشگیرانه در این خصوص اتخاذ شود. چرا که ماندگاری این عفونت در بدن، میتواند زمینهساز شکلگیری بیماریهای خطرناکتری شود که درمان آنها بسیار مشکل خواهد بود.
وی در ادامه با بیان اینکه سرماخوردگی شایعترین بیماری عفونی است که منشا ویروسی دارد، درباره علت ابتلا به ویروسهای جدید سرماخوردگی در هر سال، گفت: برخلاف آنچه که در باور عموم وجود دارد، ویروس جدیدی برای سرماخوردگی نداریم و 90 درصد عفونتهای ویروسی دستگاه تنفسی را رینو ویروسها، آدینو ویروسها، آنفلوآنزا، پارا آنفلوآنزا و ویروس RCV تشکیل میدهند.
این فوق تخصص کودکان و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه به بیان علائم سرماخوردگی پرداخت و گفت: آبریزش بینی، سرفه، عطسه، بیاشتهایی، گرفتگی بینی، سردرد و خس خس سینه از جمله تظاهرات ابتلا به سرماخوردگی هستند.
دبیر انجمن پزشکان کودکان ایران درباره فواید استفاده از دستگاههای بخور در منازل در مواقع ابتلا به سرماخوردگی، گفت: استفاده از دستگاههای بخور مفید است و خانوادهها میتوانند دو ساعت صبح و دو ساعت بعدازظهر از آن استفاده کنند تا مژکهای موجود در راههای هوایی فعال شده و در نتیجه بیماری به تدریج رو به بهبود برود.