به گزارش مهر، حجت الاسلام محمد علی شهیدی پیش از ظهر یکشنبه در حاشیه همایش فصلی مدیران کل و معاونین بنیاد شهید در جمع خبرنگاران گفت: شما خبرنگاران رسولان خبری هستید و من تعامل با رسانه ها را در اولویت کار خودم قرار دادم چرا که امروز جهان ارتباطات است.
وی در مورد همایش امروز گفت: لازم بود بعد از انتصاب بنده با مدیران استانی جلسه ای داشته باشم و برنامه های خودم را اعلام کنم برای همین این همایش تشکیل شد. این همایش دو روزه بیشتر در مورد مسائل بودجه و اعتبارات استانی بود که نیاز بود برخی از برنامه ریزیها ابلاغ شود.
شهیدی افزود: صرفه جویی در بودجه و کوچک سازی بنیاد شهید بخشنامه ای است که از سوی دکتر نوبخت و مرکز نیروی انسانی ریاست جمهوری ابلاغ شده است و ما در نظر داریم بنیاد شهید را کوچک سازی کرده و به نهادی چابک تبدیل کنیم.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه برنامه ای 5 ساله برای این نهاد تعریف شده است، گفت: این برنامه در سه بخش کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت تعریف شده که به ترتیب یکساله، دوساله و پنجساله است که در مجموع 65 برنامه را شامل می شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت ساخت مراکز ورزشی، فرهنگی و توانبخشی اشاره کرد و گفت: این برنامه ها از قبل نتیجه گیری و برنامه ریزی شده بود که در بخش توانبخشی بسیار باید تخصصی وارد شویم. برخی از جانبازان ما بالای 70 درصد هستند و خانواده گرفتار نگهداری از جانباز است. در دیدارهایی که با شخص رئیس جمهور از جانبازان داشتیم می گفتند 23 سال است که جانباز ما روی تخت است و ما نه صله رحم می توانیم انجام دهیم و نه قصد مسافرت کنیم برای همین در بسیاری از استانها مراکز توانبخشی ،فرهنگی و ورزشی ایجاد شده است که از 45 درصد تا 95 درصد افزایش بنا و تجهیزات داشته ایم که در این نشست هم به اتمام پروژه های مرکز ایثار در استانها تاکید شد.
شهیدی افزود: با این طرح خانواده به راحتی می تواند برای مسافرت و حتی سفر حج و ... اقدام کند و مراکز ایثار از جانبازشان در مدت کوتاه میزبانی می کنند.
رئیس بنیاد شهید در پاسخ به اینکه آیا بودجه بنیاد شهید افزایش داشته است، گفت: تمامی ردیف ها در بودجه بنیاد در نظر گرفته شده و قطعا مجلس شورای اسلامی که خودش 85 ایثارگر در کرسی نمایندگی دارد،تمامی نیازها را در نظر می گیرد.
معاون رئیس جمهور در پاسخ به اینکه متاسفانه خانواده های شهدا و ایثارگران در مورد ترویج فرهنگ ایثار گلایه دارند، گفت: مسئله فرهنگ دامنه گسترده ای دارد و باید برنامه ریزی دقیق و اجرای خوبی داشته باشیم. مقام معظم رهبری هم در مورد نشر فرهنگ ایثار در جامعه به بنده سفارش کردند که امیدواریم به درستی اجرا کنیم.
شهیدی در پاسخ به خبرنگار مهر در مورد اینکه متاسفانه برخلاف رای دیوان عدالت اداری مناسب سازی قبور شهدا همراه با تخریب قبور و بدون رضایت خانواده شهید انجام شده است، گفت: قبلا در سالهای 90 و 91 و 92 در موضوع بودجه یکسان سازی قبور شهدا مطرح بوده است ولی متاسفانه این اعتبار اختصاص داده نشد.
هر چند که استانداریها همکاری داشتند ولی موجب شد تا برخی از گلزارهای شهدا برای بازسازی تخریب شود ولی بازسازی نشود، در این مورد نمایندگان مجلس و دفتر رهبری هم از من سئوال کردند که موضوع را با آقای رئیس جمهور و آقای نوبخت در میان گذاشتم و قرار شد بودجه ای جدا در اختیار بنیاد قرار گیرد تا هر چه زودتر کار را شروع کنیم.
وی گفت: تخریب گلزار شهدا از دو سال قبل شروع شده که من دستور دادم تخریب متوقف شود و تا گلزارهایی که نیمه کار مانده تکمیل نشده، ساماندهی را متوقف کنند.
معاون رئیس جمهور در پاسخ به سئوال دیگری از خبرنگار مهر در مورد اینکه همچنان آزادههای جنگ تحمیلی و سایر ایثارگران از معوقات خود گلایه دارند، گفت: ما 6 میلیارد تومان مطالبات معوقه برای ایثارگران داریم که از همان روز اول این را دنبال کردم. 32 درصد این معوقات با فروش شرکت پتروشیمی پرداخت شد و دولت گذشته 2 نیروگاه دماوند و زاگرس را به بنیاد شهید واگذار کرد تا معوقات ایثارگران را پرداخت کنیم. بعد دو نیروگاه را در سبد فروش قرار دادیم ولی چون گرانقیمت بود بخش خصوصی نتوانست آنها را خریداری کند برای همین در دولت گذشته به صورت سهام قرار شد پرداخت شود که عده ای پذیرفتند و عده ای هم قبول نکردند. بعد از انتصاب من طرحی دادیم که اگر این 2 نیروگاه به فروش برسد تمامی مطالبات را پرداخت کنیم و اگر نشد مجبوریم در قالب سهام بدهی ها را بدهیم.