زائرانی از شهرهای مختلف عراق و نیز گروههایی از زائران ایرانی عتبات عالیات از شب گذشته ، وارد سامرا در استان صلاح الدین در 120 کیلومتری شمال بغداد شدند.
گزارش خبرنگار ایرنا از حرمین عسکریین حاکی است که جمعیت امسال زائران و عزاداران امام حسن عسکری(ع)، به دلیل برقراری وضعیت امنیتی در استان همجوار آن یعنی الانبار ، نسبت به سالهای قبل ، کمتر است.
زائران، پنجشنبه شب، علاوه بر مراسم عزاداری و نوحه خوانی و سینه زنی، مراسم دعای کمیل را در صحن و سرای امامین عسکریین برگزار کردند.
به مناسبت برگزاری مراسم عزاداری امام یازدهم شیعیان در استان سنی نشین صلاح الدین، ارتش و نیروهای امنیتی عراق، تدابیر امنیتی شدیدی در اطراف حرمین و نیز در طول محور اصلی بغداد به سامرا به اجرا گذاشتند.
سامرا به سبب وجود مرقد مطهر دو پیشوای شیعه، امام هادی(علیه السلام) و امام عسکری (علیه السلام)، حائز اهمیت است. این شهر در کرانه شرقی رود دجله، در میان راه بغداد ـ تکریت، مرکز استان صلاح الدین واقع است که از شرق به استان تمیم (کرکوک)، از شمال به نینوا، از غرب به استان الانبار و از جنوب به بغداد محدود می شود.
سامرا که حدود 130 هزار نفر جمعیت دارد، طی 10 سال گذشته همچنان از تروریسم و ناامنی رنج برده است.
حرمین عسکریین، از سال 2006 ، آغاز منازعات داخلی در عراق، تا 2008 دو بار مورد تعرض تروریست های تکفیری قرار گرفت که طی آن گلدستهها و گنبد حرمین مطهر به طور کامل ویران شد.
سوء قصد اول در فوریه 2006 منجر به وقوع جنگ داخلی در این کشور شد که با درایت و مدیریت علمای عراق، بویژه آیتالله سیستانی مهار شد.
براساس این گزارش، کار ساخت ضریح جدید امامین عسکریین از سال 89 در کارگاهی در شهر قم آغاز شده است که به گفته مسوولان ستاد عتبات، تمامی هزینههای ساخت آن برعهده دفتر آیتالله سیستانی است.
در ضریح جدید چوب ساج برمه به کار رفته که استحکام آن طبق آزمایش ها 300 تا 400 سال است.