به گزارش مهر، ستارهشناسان موسسه علم تلسکوپ فضایی در مریلند با استفاده از تصاویر تلسکوپ فضایی هابل تصاویر سه بعدی تولید میکنند که نابینایان بتوانند آن را روی پلاستیک حس کنند.
برای مثال، تصاویر مشهور و زیبای خوشه ستارهای NGC 609 نشان میدهد که چند ستاره جدید به دنبال یک حباب گاز و غبار در حال حرکت بودند.
از نظر بصری این تصاویر شگفتانگیز هستند، اما خلق این تصویر برای حس لامسه نیز یک چالش مجزا است، چرا که محققان نمیتوانند اجرام آسمانی را به واقع به صورت سه بعدی ببیند.
آنتونل نوتا به عنوان یک ستارهشناس که در این پروژه فعالیت میکند گفت: این کار علمی است اما بر اساس حدس و گمان پیش میرود. ما این فرآیند را از طریق طرحهای اولیه طراحی میکنیم.
تاکنون دانشمندان نمونههای اولیه سه بعدی از ستارهها، گازها و غبارهای مشاهده شده در " NGC 609" با استفاده از بافتهای مختلف تولید شده است. این ویژگیها دارای ارتفاعات مختلفی بسته به روشنی آنها دارند. مرتفعترین بافتها روشنترین آنها هستند.
طرحهای سه بعدی "NGC 609" اولین گامهایی هستند که هدف تولید یک مدل سه بعدی از این خوشه ستارهای را میسر کرده است تا افراد آن را زیر دستان خود حس کنند.
تاکنون این گروه نمونه اولیه را با 100 نفر که دارای نقص دید بودهاند آزمایش کرده و به این نتیجه رسیدهاند که بافتها روی صفحات برجسته کاملا متمایز بودهاند.
این تیم در حال حاضر به بررسی شیوه تبدیل ساختار سحابی به قلمرویی است که نشاندهنده شکل واقعی سه بعدی آن باشد.
همشهری آنلاین: افراد نابینا و یا افرادی که دارای نقص بینایی هستند از طریق تصاویر چاپ سه بعدی لمسی از کیهان میتوانند تصویر فضایی را زیر انگشتان خود حس کنند.
کد خبر 245443
منبع: همشهری آنلاین