به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری آلبوم «چه آتشها» تازه ترین اثر موسیقایی همایون شجریان و علی قصمری شنبه 12 بهمن در موسسه فرهنگی هنری دل آواز برگزار شد.
همایون شجریان خواننده این آلبوم موسیقایی در این نشست گفت: اجرای دو سال گذشته این آلبوم در تالار وحدت به خاطر نوع اجرا و ترکیب سازهای متفاوتی که برای آن در نظر گرفته بودیم همانطور که پیشبینی میکردیم بازتابهای خاص خود را داشت که برای بعضیها قابل نقد و برای برخیها نیز مورد پسند واقع شد. از همان زمان هم ما تصمیم داشتیم که اجرای زنده این کنسرت را به صورت یک آلبوم موسیقایی منتشر کنیم و این امیدواری را داشتیم که این آلبوم بتواند مورد توجه قرار گیرد و شنونده خود را راضی نگه دارد.
وی ادامه داد: ما به دلیل اینکه روی فیلمبرداری کار حساسیت ویژهای داشتیم بنابراین تالار وحدت را برای برگزاری کنسرت انتخاب کردیم. البته همانطور که گفتم این کنسرت به خاطر ترکیبی که در سازبندی داشت موجب بازتابهایی شد که برای ما بسیار جالب توجه بود به طوری که بعضی از کار خوششان آمده بود و بعضیها هم از اینکه ما از ساز غربی در کنسرت استفاده کرده بودیم انتقاد میکردند اما من به شخصه بازتابهای خوبی را از کنسرت دریافت کردم که نشات گرفته از نگاه متفاوت و خاص قصمری به موسیقی است.
ترجیح من همیشه انتشار اجرای زنده است
این خواننده موسیقی ایرانی افزود: همیشه ترجیح میدهم برای انتشار یک آلبوم موسیقی از اجرای زنده آن استفاده کنم چرا که معتقدم حس و حالی که خواننده در این فضای زنده دارد به مراتب دلنشینتر از اجرا در استودیو خواهد بود کما اینکه میتوان با اندکی تغییرات از خطاهای کوچک چشم پوشی کرد و انتشار اجرای زنده آثار موسیقایی را تبدیل به فرآیندی موثر در موسیقی ایرانی کرد.
وی با اشاره به دلایل تاخیر دو ساله انتشار این آلبوم بعد از برگزاری کنسرت گفت: دلیل تاخیر انتشار این آلبوم به هیچ عنوان تنبلی ما نبود بلکه این مشکلات فنی بود که برای انتشار آلبوم ما را با تاخیر مواجه کرد. من اصرار داشتم این آلبوم حتما به صورت اجرای زنده منتشر شود. از این جهت برای رفع مشکلات صدا باید کارهای زیادی انجام میشد که حتما باید انجام میدادیم البته در این میان مراحل درخواست انتشار آلبوم در مرکز موسیقی ارشاد و دریافت مجوز نیز کمی در تاخیر انتشار آلبوم تاثیر داشت.
اصراری برای تولید مستمر آلبوم ندارم
شجریان در بخش دیگری از صحبتهای خود پیرامون فعالیتهای این سالهای خود در حوزه تولید آلبوم تصریح کرد: من آنچنان دوست ندارم که زیاد کار کنم چراکه اگر کاری منطبق بر سلیقه موسیقایی من نباشد تلاش میکنم آن را قبول نکنم ضمن اینکه هر زمان که پروژهای را در دست میگیرم تمام تلاش خود را انجام میدهم که زیاد اطرافم را با کارهای مختلف شلوغ نکنم و اساسا ترجیحم بر این است که هر دو سال یکبار در انتشار یک آلبوم موسیقایی حضور داشته باشم کما اینکه انتشار چند آلبوم پیاپی به خوانندگی من ارتباطی به من پیدا نمیکند زیرا من در زمان انتشار آلبومها به غیر از مواردی معدود دخالتی ندارم.
کار روی اشعار حافظ و سعدی به دعوت آهنگسار آمریکایی
وی گفت: مدتی است به دعوت یکی از آهنگسازان آمریکایی مشغول ضبط و کار روی اشعار حافظ و سعدی و بسیاری از بزرگان ادبیات پارسی هستیم که پروژهای زمانبر است اما حتما از آن پروژههای متفاوت موسیقایی خواهد بود که تاکنون در عرصه خوانندگی آن را تجربه کردم. از این جهت به غیر از برگزاری کنسرت در 10 و 11 اسفندماه و بررسی چند پیشنهاد دیگر فعلا کار دیگری را قبول نکردم.
خواننده آلبوم «چه آتشها» افزود: من خودم را محدود به کاری نمیکنم. من همیشه دوست دارم کارهایی که میخوانم پر از هیجان باشد. علی قمصری نیز از همان هنرمندانی است که از تجربه اولم با او متوجه شدم میتواند حرفهای تازهای برای گفتن داشته باشد. سهراب پورناظری هم در این فضا قرار دارد. او و من اخیرا برای فیلم «آرایش غلیظ» حمید نعمت الله کاری را انجام دادیم که در ابتدا با کار روی فضای ارکسترال سازهای ایرانی شروع شد اما بعد با ارائه یکسری ایدههای شیطنت آمیز بازی را شروع کردیم و به موسیقی عجیب و غریبی دست پیدا کردیم که به شدت آن را دوست دارم و امیدوارم این تجربه مورد پسند تماشاگران نیز واقع شود.
وی تاکید کرد: در آلبوم «چه آتشها» به نظر من حرفهایی زده شده که میتواند با گذشت دو سال هنوز با مخاطب ارتباط ایجاد کرده و او را همراه اثر کند. این آلبوم به نظر من حرفهایی برای گفتن دارید که احساس میکنم با توجه به شرایط جدید سیاسی و اجتماعی درونیات آن کهنه نیست.
منتظر اقدامات صنفی درباره پخش بدون مجوز آثار موسیقایی در رسانه ملی باشید
شجریان در بخش پایانی صحبتهای خود در پاسخ به این سوال که چرا درباره پخش بدون مجوز آثار خود در صدا و سیما اقدامی نمیکند، تصریح کرد: این دغدغه، دغدغه همه اهالی موسیقی است که پدرم یکی از اصلیترین معترضان آن بود. شما در همه جای دنیا میبینید که هیچ رسانهای بدون مجوز صاحب اثر نسبت به جرح و تعدیل آن اقدام نمیکند اما متاسفانه در رسانه ملی، کلام و موسیقی بر روی تصویر آنچنان دچار تغییر و ممیزی میشود که معنای اثر کاملا از بین رفته و شکل دیگری به خود میگیرد. به قول پدرم موسیقی در رسانه ملی مانند پوشالی در جعبه ظروف چینی است که این پوشال مامور نگهداری از شکسته نشدن این ظروف هستند.
وی ادامه داد: همیشه به احترام مردم و علاقه و لطفی که به آثار موسیقایی ایرانی داشتند تلاش کردم آنچنان پیگیر موضوع نباشم اما بدانید ما همچنان پیگیر قضیه جلوگیری از پخش آثار موسیقایی بدون مجوز خوانندگان هستیم حتی در این مورد با چند وکیل حقوقی صحبت شده که این موضوع از طریق قانون به سرانجام برسد و بدانید به زودی شاهد اقدامات صنفی جدیدی در این حوزه خواهید بود که گمان میکنم میتواند به بهبود شرایط کمک کند.
وی در پایان صحبتهای خود خاطرنشان کرد: سالهاست که از طریق خانه موسیقی پیگیر برگزاری یک کنسرت رایگان خیابانی برای تمام مردم هستم که امیدوارم این شرایط به زودی توسط خانه موسیقی مهیا شود و من بتوانم در یک اجرای خیابانی کنسرت رایگانی را برای مردم اجرا کنم.