مجموع نظرات: ۰
یکشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۶:۱۳
۰ نفر

همشهری آنلاین: محققان دانشگاه‌های aalto و کالج Amherst فنلاند موفق به ساخت اولین تک قطبی مغناطیسی جهان در آزمایشگاه شدند.

اولین آهن‌ربای دارای یک قطب ساخته شد

به گزارش ایرنا، به طور ساده می‌توان گفت که محققان آهنربایی ساخته‌اند که فقط دارای قطب N یا قطب S است؛ این درحالیست که همیشه این باور علمی وجود داشت که در آهنربا هر دو قطب N و S باید وجود داشته باشد.

فیزیکدانان بر این باورند که این دستاورد به اندازه کشف الکترون باارزش است.

سال‌هاست که دانشمندان به دنبال تک قطبی مغناطیسی در طبیعت هستند و حتی نمونه‌های قمری را در این راستا جستجو کرده‌اند. چندی پیش یک پروژه عظیم در این راستا توسط شتاب‌دهنده چند میلیارد یورویی LHC در سرن انجام شد ولی هیچ ذره‌ای با این خاصیت یافت نشد.

مدیر این پروژه تحقیقاتی در مصاحبه‌های مطبوعاتی گفته است که ساخت این تک قطبی مغناطیسی سنتز شده، با توجه و بررسی تک قطبی‌های الکتریکی موجود در طبیعت ساخته شده و افتخار بسیار بزرگی است. وی در ادامه گفته است که ساخت تک قطبی مغناطیسی شروع پیشرفت‌های بزرگی در زمینه کوانتوم است.

تک قطبی مغناطیسی، ذره‌ای شبیه به الکترون است؛ با این تفاوت که بار مغناطیسی آن بسیار بیشتر از بار الکتریکی است.

حدود 80 سال پیش یکی از بنیان‌گذاران فیزیک کوانتومی به نام دیراک، یک ساختار کوانتوم مکانیکی را کشف کرد که در آن امکان وجود تک قطبی مغناطیسی وجود داشت. با ساخت تک قطبی مغناطیسی آزمایشگاهی توسط فیزیکدانان فنلاندی، چارچوب دیراک به طور تجربی برای اولین بار پس از هشتاد سال به اثبات رسید.

نتایج کامل این تحقیقات در شماره اخیر نشریه Nature منتشر شده است.

کد خبر 248015
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دانش

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز