به گزارش ایلنا، در ابتدای شروع فعالیت جشنواره پاساژ، به دلیل اینکه تخریب دیوار برلین انگیزه راهاندازی جشنواره بود، فقط گروههای نمایشی از کشورهای اروپای شرقی به جشنواره دعوت میشدند ولی در حال حاضر پاساژ به تمامی کشورها گسترش یافته و گروههای نمایشی از تمام دنیا برای حضور در آن دعوت میشوند.
با توجه به اینکه جشنواره پاساژ دو سالانه است علاقهمندیم که در دوره بعدی آن در میسال ۲۰۱۵ پذیرای گروههای تئاتری از ایران باشیم که هم شامل تئاتر قدیمی و سنتی باشد و هم فضای مدرن و امروزی ایران را ترسیم کند.
مشاور هنری جشنواره پاساژ که در روزهای اقامتش در ایران از نمایشهای روی صحنه هم دیدن کرده است، گفت: این قابلیت وجود دارد که در ایران جشنوارهای بینالمللی برگزار شود و انتخاب کارهای ارایه شده در آن با وسواس و دقت باشد تا فعالان تئاتر در ایران با رویدادهای تئاتر دنیا آشنا شوند.
این تجربه در جشنواره پاساژ برای ما مفید بود به طوری که شهروندان فرانسه میتوانند از اتفاقات تئاتری روز دنیا آگاه شوند.
در مدت اقامتم چندین نمایش روی صحنه یا فیلم اجراهای گذشته را دیدم که اغلب نمایشها کیفیت خوبی داشتند. این اتفاق نادری است چون در سفر به کشورهای دیگر تنها چند کار قوی میدیدم.
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز گفت: خوشبختانه در این مدت همکاریام با دولت، برنامههایی مانند جشنواره تئاتر فجر را به خوبی برگزار کردیم.
روز ۲۴ بهمنماه نیز جشنواره موسیقی فجر کار خود را آغاز خواهد کرد و خوشحال میشوم در این جشنواره حضور پیدا کنید.
علی مرادخانی گفت که ایران کشوری چندوجهی است و در زمینههای مختلف جشنوارههای تئاتر دارد: تصمیم داریم به زودی جشنوارههایی راهاندازی کنیم که متولی آن مردم باشند و دولت تنها سالیانه یک بار در حوزههای مختلف جشنواره برگزار کند.
در حوزه تئاتر علاوه بر جشنواره فجر، جشنواره عروسکی و کودک و نوجوان نیز در ایران برگزار میشود که میهمانان خارجی بسیاری از آن استقبال میکنند.
همچنین جشنواره نمایشهای آئینی و سنتی داریم که در آن نمایشهایی مانند تعزیه، خیمهشببازی و نمایشهای خاص سنتی و مذهبی اجرا میشود.
در استانها هم جشنواره تئاتر داریم. جشنوارهای نیز در مورد مسایل جنگ با عنوان جشنواره تئاتر مقاومت برگزار میشود.
معاون هنری وزیر ارشاد همچنین از راهاندازی موزه تئاتر در ایران خبر داد و همچنین بر گسترش همکاریها با گروههای هنری فرانسوی در جشنوارههای مختلف تأکید کرد.
ژان پیر تیبودا، از سال ۱۹۸۷ تا ۲۰۰۶ مسئول بخش فرهنگی روزنامه لیبراسیون فرانسه بود و از سال ۱۹۹۶ به عنوان مشاور هنری و مدیر برنامهریزی با جشنواره پاساژ همکاری میکند.
تیبودا سالهای گذشته نیز برای آشنایی با هنرمندان ایرانی به ایران سفر کرده بود.