همشهری آنلاین: وزیر امور خارجه کشورمان، افراط‌گرایی را محدود به منطقه خاورمیانه ندانست و گفت: اگر با این مشکل برخورد نشود در همه ‌جای جهان نمونه‌ای از خشونت و تندروی را خواهیم دید و ضرورت دارد در سطح بین‌المللی با این مسئله برخورد صورت گیرد.

به گزارش فارس، محمدجواد ظریف یکشنبه پس از دیدار و گفت‌وگو با همتای بلژیکی خود در نشست خبری مشترک به تشریح گفت‌وگوهایش پرداخت و در پاسخ به سوالی مبنی بر اقدامات دستگاه دیپلماسی درباره اقدامات تروریستی اخیر مقابل سفارت ایران و رایزنی فرهنگی ایران در بیروت، گفت: متاسفانه پدیده افراط و تروریسم در منطقه ما به عنوان چالش اساسی برای همه حکومت‌ها، دولت‌ها و بیش از آن برای مردم منطقه مطرح است که این ضرورت همکاری و تبادل‌نظر اطلاعات و اقدام مشترک علیه تروریسم را فراهم می‌کند.

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران افزود: بلافاصله بعد از این حادثه خطرناک که جامعه بین‌المللی نیز آن را محکوم کرد با وزیر خارجه لبنان که بعد از تشکیل کابینه جدید مسئولیت این کار را بر عهده گرفته است، صحبت کردم و ضرورت اقدام مشترک در این خصوص مورد بحث قرار گرفت.

وی ادامه داد: وزیر خارجه لبنان به بنده و مردم ایران اطمینان داد که از هیچ تلاشی برای پیدا کردن مسئولان این حادثه و مجازات آن فروگذار نخواهد کرد.

ظریف با ابراز خرسندی از اقدامات فوری دولت لبنان پس از حمله به سفارت و سایر نهادهای نمایندگی جمهوری اسلامی در این کشور، از مقامات دولت دوست و برادر لبنان برای انجام این اقدامات و جلوگیری از تکرار این وقایع قدردانی کرد.

رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی با بیان اینکه افراط و فرقه‌گرایی در منطقه ما مرز نمی‌شناسد، گفت: همه کسانی که امروز از افراط و فرقه‌گرایی حمایت می‌کنند، خودشان منطقه و همسایگان را در خطر می‌اندازند و لازم است همکاری منطقه‌ای برای مبارزه با بلیه جهانی و منطقه‌ای صورت گیرد.

وی بر ضرورت انجام اقدامات در راستای تقویت حفاظت از مکان‌های دیپلماتیک ایران در خارج از کشور تاکید کرد و گفت: امیدواریم با توجه ویژه دولت اقدامات لازم برای حفاظت از مکان‌های دیپلماتیک در خارج صورت گیرد و بتوانیم به بهترین شکل از این مکان‌ها استفاده کنیم.

وزیر خارجه ایران در پاسخ به سوالی در خصوص توافق ژنو خاطرنشان کرد: ما می‌توانیم به توافق در بحث هسته‌ای دست یابیم.

وی درباره سرمایه‌گذاری شرکت‌های بلژیکی در ایران نیز، جمهوری اسلامی ایران را مکانی با ثبات و امن برای سرمایه‌گذاری و تجارت برشمرد و افزود: بخش‌های خصوصی ایران، بلژیک و اتحادیه اروپا می‌تواند با یکدیگر همکاری کند.

ظریف، روابط اقتصادی بلژیک و ایران را دیرینه برشمرد که مثبت بوده و به حضور شرکت‌های بلژیکی در ساخت راه‌آهن و کارخانه شکر و ... در ایران اشاره کرد.

وی گفت: در حال حاضر فرصت خوبی برای شرکت‌های بلژیکی است که به ایران بازگردند و جایگاه خود را پیدا کنند.

وزیر خارجه با بیان اینکه جو بین‌المللی مساعد است، افزود: فکر می‌کنم از طریق مذاکره بتوانیم هر گونه عذر و بهانه را برای ادامه تحریم‌ها از بین ببریم.

محمدجواد ظریف در ابتدای این نشست خبری ضمن ابراز خرسندی از حضور همتای بلژیکی خود در ایران گفت: ما در حاشیه شصت‌وهشتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک نیز ملاقاتی مفید داشتیم و امروز نیز مباحث بسیار خوبی در حوزه روابط دوجانبه و موضوعات مختلف منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله بحث هسته‌ای و گفت‌وگوهای وین داشتیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی عنوان کرد که در گفت‌وگوهایش با همتای بلژیکی، در خصوص گفت‌وگوهای ایران و اتحادیه اروپا در بحث حقوق بشر، سایر موضوعات مورد علاقه منطقه‌ای از جمله افغانستان، افراط و تروریسم در منطقه، اوضاع نگران‌کننده انسانی در سوریه، مواد مخدر و ضرورت مبارزه با آن و آینده همکاری‌های دوجانبه در حوزه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی بین دو کشور و همچنین بین ایران و اتحادیه اروپا به رایزنی پرداخته است.

وی گفت: فرصت مناسبی است که با حضور مقامات مختلف کشورهای اروپا، آسیا، آمریکا و سایر کشورهای آفریقایی در ایران، زمینه برای همفکری و گفت‌وگو در حوزه‌های مختلف مورد علاقه طرفین فراهم شود.

کد خبر 250747
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز