سردار اسماعیل احمدیمقدم در سخنان خود پیش از گفتوگو با خبرنگاران گفته بود: امیدواریم از ابتدای سال 93دولت افزایش نرخ جریمهها را اعمال کند. به اعتقاد رئیس پلیس کشور، هنگامی که نرخ جرایم افزایش یافت، 20تا 30درصد رفتارهای غیرقانونی کاهش یافت، اما امسال شاهد افزایش 13درصدی ثبت تخلفات رانندگی بودیم. احمدیمقدم در حالی چنین گفت که روزانه 165هزار برگه جریمه در کشور صادر میشود. او با بیان اینکه افزایش جرایم، بازدارندگی رفتاری ایجاد میکند، تأکید کرد: ما از جریمهکردن افراد خوشحال نمیشویم و برخی سخنان مبنی بر اینکه جریمه اهرمی برای تأمین بودجه و نشاندادن قدرت ناجاست، درست نیست. احمدیمقدم همچنین در حاشیه دومین روز از همین همایش سراسری رؤسا و مدیران پلیس راهور ناجا گفت: در 11ماه گذشته حدود یکهزار میلیارد تومان مجموع جریمههایی واریزی بوده است که در قانون سهم هر دستگاهی مشخص شده و برای امدادرسانی، فرهنگ، مراقبتهای جادهای و... سهمی منظور شده است.
او با بیان اینکه خزانه دولت در پرداخت تأخیر داشته است، خبر داد: دولت از نیروی انتظامی در حوزه اختصاص بودجه حمایت خوبی داشته، اما انتظارات ناجا با این بودجه برآورده نشده است. فرمانده ناجا با بیان اینکه بحث اصلاح نرخ جریمهها، مطالبه نیروی انتظامی است، تأکید کرد: تقویت پلیس و استفاده از تکنولوژی نوین و همچنین رعایت احترام در عین قاطعیت، انتظار نیروی انتظامی در سال جدید است. او درباره هوشمندشدن جادهها گفت: هوشمندسازی تمامی جادهها آرزوی ماست و این تکلیفی است که در برنامه سوم باید اجرایی میشد و اگر محقق میشد، هدف کاهش 50درصدی میزان کشتههای تصادفات و سوانح نیز به ثمر مینشست. فرمانده ناجا در سخنرانی خود در این همایش هم با بیان اینکه قرار بود در پایان برنامه پنجم توسعه، 50درصد از میزان کشتهها کاسته شود و میزان کشتهها به 11تا 12هزار نفر برسد، گفت: بهدلیل عدمهمراهی همه بخشها و برخی چالشها، نتوانستیم از همه ظرفیتها استفاده کنیم و با اینکه امسال کاهش 10درصدی را هدفگذاری کرده بودیم اما توانستهایم 6تا 7درصد این کاهش را محقق کنیم. احمدیمقدم با بیان اینکه امسال بیش از هزار نفر کمتر در تصادفات کشته شدهاند، گفت: ما برای امسال کاهش 2000نفر کشته را در دستورکار داشتهایم که محقق نشد.او با بیان اینکه در گذشته نمیدانستیم برای کنترل تصادفات، چه اقدامی انجام دهیم، گفت: پیشنهادهای مختلفی اعمال شد و حتی ورود یگان ویژه به جادهها نیز مطرح شد. اما با گذشت زمان مشخص شد که تصادفات موضوع تکبعدی نیست و عوامل زیادی تصادفات را شکل میدهد و امروز ناجا به حدی رسیده است که میتواند انواع تحلیلها و پیشبینی روندها را داشته باشد. به گفته احمدیمقدم در حال حاضر در کشور به ازای هر 6/17مصدوم، یک نفر کشته میشود. احمدیمقدم در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از روند بسیار کند خروج ناوگان فرسوده از چرخه تردد، گفت: سرعت خروج ناوگان فرسوده کشور کند است و امسال شاهد کاهش 60درصدی اسقاط خودرو بودیم.
فرمانده ناجا با بیان اینکه ما خوشحال میشویم تولید خودرو افزایش یابد اما باید در کنار آن ایمنی نیز افزایش یابد، گفت: امسال 18درصد کمتر خودرو شمارهگذاری شده است، اما شاهد افزایش 38درصدی شمارهگذاری خودروهای وارداتی بودهایم.
مامور پلیس باید پیاده شود
فرمانده پلیس راهور ناجا تأکید کرد: تمام افسران و مأموران موظفند برای اعمال قانون، از خودرو پیاده شده و نگذارند که راننده از خودرویش پیاده شود. سردار اسکندر مومنی با بیان اینکه اعمال قانون در طرح نوروز 93از سوی مأموران نیروی انتظامی نباید از داخل خودرو صورت گیرد، خبر داد: اعمال نکردن قانون از سوی مأموران از داخل خودرو در بازرسیهای نوروزی مورد توجه ویژه قرار میگیرد. او به تشدید حضور فیزیکی مأموران در جادهها اشاره کرد و گفت: حضور فیزیکی گسترده میتواند جنبه پیشگیرانه از وقوع تصادف داشته باشد و حتی روشن کردن چراغ گردان هلالاحمر و اورژانس نیز میتواند در هنگامشب موجب کاهش تصادفها شود.