ایسنا نوشت: حسامالدین عقبایی رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران اظهار کرد: دولت با حمایت و پشتیبانی از بخش خصوصی میتواند به بهبود شرایط بازار مسکن کمک کند.
وی با تقسیمبندی اولویتهای بخش مسکن به دو بخش مطالبات بخش دولتی و بخش خصوصی تصریح کرد: مطالبات دولتی در این بخش تامین نشده در حالی که دولتهای مختلف روی آن کار کردند اما دولت نتوانسته مسکن لازم را برای جامعه به ویژه برای دهکهای ضعیف تامین کند و همچنان این بخش با کمبودهای زیادی به ویژه در زمینه مسکن مهر روبرو است.
عقبایی افزود: در حال حاضر با توجه به وضعیت مجلس، بانکها و شرایط موجود کشور با یک فرمول نمیتوانیم مشکل مسکن مهر را حل کنیم و برای حل مشکلات این بخش باید از زوایای مختلف به آن پرداخته شود.
رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران با بیان راهکارهایی برای بهبود بازار مسکن ادامه داد: با بومینگری به بخش مسکن، تولید مسکن استیجاری، تدوین یک برنامه چهار - پنج ساله منسجم و افزایش تسهیلات بانکی از طرف دولت میتوان به این بخش کمک کرد.
عقبایی تصریح کرد: یکی از مقولههای اصل 44 اعتقاد و اعتماد به بخش خصوصی است که در زمینه مسکن میتواند راهگشا باشد و دولت با حمایت و تسهیلات منطقی که در اختیار این بخش قرار میدهد میتواند اثرات مثبت و سازندهای به ارمغان آورد.
وی با تشریح رویکرد اتحادیه مشاوران املاک تهران گفت: رویکرد در این حوزه این است که به مردم اطلاعات و مشاوره کامل و صحیح بدهیم و روی تنظیم و عقد قراردادهای صحیح تاکید بسیار داریم.
رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران درباره نامگذاری سال جاری به عنوان " سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی" اظهار کرد: یکی از دغدغههای مقام معظم رهبری بحث اقتصاد است که به عقیده من اقتصاد مقاومتی به مفهوم اقتصاد ریاضتی نیست و با توجه به نامگذاری امسال که بخش اقتصاد و فرهنگ در کنار هم قرار گرفتهاند اگر این فرهنگ را داشته باشیم و با افزایش پول و سرمایه مازاد خود مثلا تعداد خانههای خود را افزایش ندهیم و به جای آن این پول و سرمایه مازاد را در حوزه اقتصاد و تولید کشور بکار بگیریم؛ بدین ترتیب یک مدیریت جهادی اتفاق میافتد که با عزم ملی میتوانیم اقتصاد پیشرو را برای جامعه به ارمغان آوریم.
تب و تاب به بازار مسکن برمیگردد
همچنین احمدرضا سرحدی کارشناس مسکن درباره اولویتهای بخش مسکن در سال جدید به ایسنا گفت: بالاترین اولویت دولت در این بخش برای شهرهای بزرگ باید ساخت و عرضه بیشتر مسکن باشد چراکه با رشد جمعیت و تقاضای به وجود آمده شاهد کمبود خانه در کشور هستیم.
وی افزود: در شهرهای کوچک باید پروژههای نیمهکاره و مسکن مهر هرچه زودتر تکمیل شوند و زیرساختهای شهری نیز مورد توجه قرار گیرد تا رونق به بازار مسکن برگردد.
این کارشناس مسکن با تاکید بر ارائه تسهیلات در این بخش گفت: با اختصاص دادن تسهیلات به سازندگان، قابلیت انتقال آن به خریدار و تشویق سازنده و خریدار در سال جاری شاهد رونق بیشتری در بازار مسکن خواهیم بود.
سرحدی خاطر نشان کرد: به نظر میرسد در فصل تابستان که فصل جابجایی است تحرکی در بازار مسکن ایجاد شود که نسبت به سال قبل قابل توجه خواهد بود.
با توجه به اینکه از سال گذشته رکود در بازار مسکن حاکم شده و میزان معاملات این بخش نسبت به سال ماقبلش کاهش داشته اکنون نیز این روند کماکان ادامه دارد که اغلب کارشناسان بر این باورند با گذشت ماههای ابتدایی سال جدید و پیش روی به سمت فصل گرما بازار مسکن هم گرم میشود که البته این رونق منوط به ثبات وضعیت اقتصادی و قیمتهای ارز و طلا باعث افزایش قیمت چشمگیر در بخش مسکن نخواهد شد و سال جاری آغاز سالی آرام با ثبات قیمتها برای این بخش مهم اقتصادی خواهد بود.
البته سال گذشته حباب 25 درصدی در بازار مسکن شکل گرفت که این حباب تا پایان سال شکسته شد و قیمتها به زمان قبل ( ابتدای سال 92 و ماههای پایانی 91) بازگشت اما با این وجود هنوز قیمت مسکن به کف بازار نرسیده و انتظارها برای ثبات قیمتها همچنان پابرجاست که برخی نجات بازار مسکن از وضعیت رکودی را رونق ساخت و ساز و برخی دیگر فعالسازی صنعت اجارهنشینی و عرضه مسکن میدانند.