به گزارش مهر، دیدار نوروزی سینماگران با حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی و جمعی از مدیران ارشد سازمان سینمایی در خانه سینما برگزار شد.
حسین پاکدل هنرمند تئاتر و سینما که اجرای این مراسم را به عهده داشت در ابتدا ضمن خوش آمدگویی به حاضرین در سالن سیف الله داد گفت: قدرت سینما و در نگاه کلی قدرت هنر قدرتی قوی است و تجربه نشان داده هیچ پدیده ای امکان جاودانه شدن ندارد مگر اینکه لباس هنر بپوشد و از دریچه فرهنگ نمود بیرونی پیدا کند، خوشبختانه سینما این قدرت را دارد.
این هنرمند در ادامه افزود: در این جلسه دور هم جمع شده ایم تا بگوییم ما میتوانیم از گرفتن یارانه انصراف دهیم.
در ادامه حسین پاکدل از محمد مهدی عسگرپور مدیرعامل خانه سینما دعوت کرد تا صحبت های خود را ارائه دهد.
عسگرپور با بیان این مطلب که اکنون پس از تحمل دوره نسبتا سخت به یک همدلی رسیده ایم، گفت: خوشبختانه پس از یک دوره نسبتا سخت در حال حاضر تجربه های خوبی را از حضور مدیرانی با تجربه سینمایی کسب میکنیم به اعتقاد من جمع امروز حرکت بی سابقه ای است که تاکنون وجود نداشته است.
وی گفت: حسین پاکدل از قدرت سینما حرف زد و من میخواهم مهر تایید بر این قدرت بگذارم در این ایام خانه سینما که توسط دولت دهم تعطیل اعلام شد و البته از نظر ما تعطیل نبود؛ به دست دولت یازدهم باز شد.
در آن زمان بسیاری از خبرگزاری های خارج از کشور با مجوز وزارت ارشاد برای مصاحبه سراغ ما میآمدند و وقتی خانه سینما را میدیدند تعجب میکردند که آیا تمام این بحث ها و کشمکش ها برای خانه ای به این کوچکی است؟
مدیرعامل خانه سینما افزود: حتی پس از بازگشایی خانه سینما برخی از مسئولان که به خانه میآمدند دنبال بخش های دیگری چون سالن بزرگ، کتابخانه عظیم و غیره میگشتند اما خانه کوچک ما در خیابان سمنان از لحاظ فیزیکی مساحت اندکی دارد و من میگفتم بحث اصلی بر سر فیزیک خانه سینما نیست بلکه بحث بر سر قدرت سینما و قدرت خانواده این هنر صنعت است.
عسگرپور تصریح کرد: نامگذاری سال 1393 اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی فتح بابی است برای بررسی درست مسائل در حوزه فرهنگ که یکی از این مسائل بحث امنیت شغلی است.
وی خاطرنشان کرد: معنا و مفهوم امنیت شغلی در ذهن ما ممکن است هر معنایی را تداعی کند.
برخی امنیت شغلی را با دریافت بن گوشت و مرغ مترادف میدانستند و برخی ها فراتر از دریافت انواع بن گوشت و مرغ میدانستند و معتقد بودند بیکاری بزرگترین فاکتور عدم امنیت شغلی است.
برای رسیدن به مفهوم امنیت شغلی احتیاج به یک کار عملیاتی و پژوهش در این مورد داشتیم.
مدیرعامل خانه سینما افزود: پژوهشهای بسیاری در این زمینه انجام دادیم که یکی از مبانی مورد بحث ما توضیح مولفه های امنیت شغلی بود و در این توضیح بندهایی تعبیه شد که اتفاقا به مذاق بسیاری از مدیران دولت گذشته خوش نیامد.
در بررسی های انجام داده متوجه شدیم در برخی از مشاغل سینمایی 60 تا 75 درصد از کسانی که در حرفه های مختلف مشغول به کار بودند عضو صنوف نبودند.
عسگرپور در ادامه افزود: موضوع عضویت در صنف به مباحثی چون بیمه و بیمه بیکاری پیوند میخورد. من از حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی درخواست میکنم که به این دو مولفه توجه ویژه ای بکند.
وی با اشاره به صندوق بیمه بیکاری گفت: نکته دوم بحث صندوق بیمه بیکاری است که در قانون برنامه چهارم تاکید شده بود این صندوق راه اندازی شود و در پایان دولت نهم درخواست کردیم تا صندوق بیمه بیکاری تاسیس شود اما مدیران در آن زمان تشخیص دادند مبالغی که باید صرف تاسیس صندوق بیمه بیکاری شود بهتر است که به شکل بن گوشت و مرغ و کارت های هدیه اهدا شود.
مدیرعامل خانه سینما در پایان صحبت های خود تصریح کرد: با این اوصاف آنچه مربوط به حوزه صنفی است انجام شد و بانک اطلاعات هم مشخص است و فقط باید مدیریت سازمان سینمایی به آن لبیک بگوید.
از همین رو امیدوارم امسال سال تقویت امنیت شغلی از سوی خود ما در صنوف باشد و مدیران سازمان سینمایی این مقوله را جدی بگیرند.
حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی در نشست نوروزی خود با اهالی سینما گفت: امروز برای تبریک ایام نوروز نزد شما آمده ام.
رسم است در ایام نوروز به خانه های یکدیگر میرویم و سر سفره های هفت سین مینشینیم.
من تصمیم گرفته ام امسال به جای این شما به دفتر کارم در سازمان سینمایی بیایید و دید و بازدید انجام دهیم من به خانه شما آمده ام تا هم دید و بازدید کنم و هم از شما انرژی بگیرم.
ایوبی در ادامه افزود: خوشبختانه نوروز را با فروش خوب فیلمها با شکوه آغاز کردیم. وقت آن رسیده که با محوریت اصناف بنشینیم و راه حل درست منطقی و درخور سینمای کشور برای مسائل سینمای پیدا کنیم.
بنده هم مانند شما با بن و کارت هایی که اهدا میشد مخالف هستم و مدیریت کلان دولت یازدهم هم ارائه خدمات به مردم را به این شکل نمیپسندد از همین رو معتقدم اعطای بن گوشت و مرغ و کارت های هدیه در شان سینماگران نیست.
رئیس سازمان سینمایی گفت: خوشحالم که سینماگران طرح انصراف از یارانه ها را از خود شروع کرده اند.
ایوبی در ادامه صحبت های خود با اشاره به اولویت ها و سیاست های اعلام شده از سوی این سازمان گفت: اولویت ها و سیاست هایی که در سال گذشته اعلام شد به هیچ وجه به معنای دستور و یا بخشنامه نیست چرا که معتقدیم تمام مباحث حمایتی و هدایتی باید در اتاق شیشه ای و بسیار شفاف و صادقانه انجام شود به همین دلیل هیچ فاصله ای بین مدیر و سینماگر قائل نیستیم.
وی با اشاره به جشنواره هایی که در سال 93 برگزار میشود، تصریح کرد: جشنواره های خوبی در انتظار سینماگران و مردم در سال جاری است چرا که میدانم و ایمان دارم که سینمای ایران قدرتمند است به همین دلیل امیدوارم در جشنواره های پیش رو شاهد بالندگی صنعت سینما باشیم.
رئیس سازمان سینمایی در ادامه صحبت های خود با اشاره به حضور مدیران سینمایی در جشنواره فیلم کن گفت: قرار نیست در جشنواره کن که پیش رو داریم هیات های عجیب و غریب مدیریتی از ایران به این جشنواره بروند.
مهمانان اصلی این جشنواره مهم بین المللی در این دوره مدیران سینمایی نیستند بلکه کسانی هستند که عنوان بهترین های جشنواره های مختلف سینمای ایران چون جشنواره فیلم فجر، جشنواره سینمای حقیقت و جشنواره فیلم کوتاه را کسب کردند در واقع این برگزیدگان سینمایی سفیران ما در جشنواره مهم فیلم کن هستند.
ایوبی در ادامه صحبت های خود با اشاره به این مطلب که دولت یازدهم از سینماگران درخواست دارد تا یارانه ها را به نیازمندان بدهند، گفت: دولت یازدهم امروز از سینماگران میخواهد تا از دریافت یارانه های خود انصراف دهند و آنها را در اختیار نیازمندان بگذارند و خوشبختانه خواست اهالی فرهنگ و سینماگران هم این مسئله است اعطای یارانه های خود به نیازمندان.
در بخش دیگری از مراسم دیدار نوروزی سینماگران با مدیران سینمایی فرهاد توحیدی رئیس هیات مدیره خانه سینما از حجت الله ایوبی به دلیل بررسی ثبت قانونی اصناف خانه سینما تشکر کرد و گفت: در ابتدای صحبت های خود واجب میدانم از حجت الله ایوبی به دلیل تدبیری که در آخرین روزهای سال گذشته به خرج داد و بحث ثبت قانونی اصناف خانه سینما را حل کرد تشکر کنم.
وی افزود: در جلسه ای که داشتیم صورت جلسه ای تنظیم شده که در آن خانه سینما به عنوان موسسه ثبت شده در ارشاد میتواند موجودیت خود را حفظ کند و نیازی به ثبت جداگانه اصناف نیست و این مسئله در دفتر حقوقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز به انجام رسید.
رئیس هیات مدیره خانه سینما در ادامه خاطرنشان کرد: این ایده که اصناف در جایی ثبت قانونی شوند همچنان زنده است و اصولا یکی از موارد امنیت شغلی همین ثبت قانونی اصناف است از همین رو هم وزارت ارشاد و هم در وزارت کار بحث ثبت قانونی اصناف شد اما امروز بحث اصلی خانه سینما این است که مانند هر صنف دیگری که در جامعه دارای سازمان مستقل هستند صنوف سینمایی نیز سازمان مستقل صنفی داشته باشیم چون بخشی از ویژگی های صنفی سینما که سبب میشود وزارت ارشاد نتواند ما را به عنوان صنف ثبت کند و همچنین وزارت کار که اصولا حوزه فرهنگ در آن تعریف نشده است نبود سازمان مستقل صنفی است.
بنابراین بهترین راهکار این است که به شکل مستقل به فکر ثبت سازمان مستقل صنفی سینما باشیم و راهی جز این نداریم.
وی در پایان گفت: دولت حسن روحانی دولتی از جنس مردم است. این دولت با شعار اصلاح، اعتدال و تدبیر آمده است بنابراین وظیفه شهروندی هر یک از ما به ویژه سینماگران این است که در این دوره تمرین صنفی بکنیم.
محمدرضا جعفری جلوه مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، محمد احسانی معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی، علیرضا رضاداد دبیر جشنواره فیلم فجر، حسین مسافر آستانه مدیرعامل موسسه رسانه های تصویری از جمله مدیران سینمایی حاضر در این جلسه بودند.
رضا کیانیان، ابوالحسن داوودی، شادمهر راستین، داریوش فرهنگ، فرشته طائر پور، محمد علی سجادی، علی دهکردی و برخی دیگر از هنرمندان نیز در این جلسه سخن گفتند.