به گزارش همشهری آنلاین، نمایشگاه هنرمندان خودآموخته درحالی در خانه هنرمندان برپاست که لوریس چکناواریان، آهنگساز و موسیقیدان شناخته شده کشورمان هم یکی از هنرمندان شرکت کننده در این نمایشگاه است.
او که در زمینه نقاشی، آموزشی ندیده و به عنوان یک خودآموخته تجربیات خود را به نمایش گذاشته است، در مورد ویژگی آثار هنرمندان خودآموخته گفت: «کسانی که در این عرصه فعالیت میکنند، یک ویژگی میتوانند داشته باشند و آن هم علاقه به هنر است.
نقاشان خودآموخته از طریق رنگ یا خط روحیه و احساس خودشان را به نمایش میگذارند».
او در توضیح بیشتر ادامه داد: «کسانی که حرفه ای هستند، از کودکی تمرین های زیادی کرده و شیوه های کار را فرا گرفته اند اما افرادی مانند من که آموزشی در نقاشی ندیده، صداهای درونی خود را به روی بوم میآورند».
او که با پنج تابلو در این نمایشگاه حضور دارد، درباره آثارش افزود: «من تابلو هایم را برای خودم میکشم و فروشی هم نیست بلکه برای خودم است. همین که مردم لطف کنند و نگاه کنند ممنون هستم».
چکناواریان همچنین در مورد تاثیر برگزاری چنین نمایشگاه هایی در معرفی هنرمندان خودآموخته گفت: «فقط با یک نمایشگاه نمیتوان یک جامعه را به فکر واداشت.
وقتی این نمایشگاه ها درنقاط مختلف برگزار شود، مردم ترغیب میشوند تا بیشتر به دیدن آثار بیایند و از هنرمندان حمایت کنند که از این طریق نه تنها هنرمندان تشویق میشوند بلکه ممکن است انتقادهایی بشنوند که باعث پیشرفت آنها شود و در نهایت فرهنگ و هنر رشد پیدا کند.
هنگامی که فرهنگ، پیشرفت کند، تمدن پیشرفت میکند و اگر تمدن پیشرفت کند مردم در سطح دیگری زندگی میکنند».
این موسیقیدان سپس به تاثیر هنرمند و جامعه روی یکدیگر اشاره کرد: «همه ما خود آموخته هستیم. کسی که 10 یا 20 سال درس هنر، آموخته نیز به نوعی خودآموخته است.
هیچکس استاد نیست، نه بتهون و نه داوینچی استاد بودند، از من که قطره کوچکی هستم تا بزرگترین هنرمندان مثل داوینچی در دنیا کوچک هستیم و همه مان تا روز آخر زندگی مان همواره در حال یادگیری هستیم.
پیشرفت ما از مردم میآید و به مردم برمیگردد. هنرمند از اجتماع خود، دنیا و از طبیعت الهام میگیرد».
نمایشگاه هنرمندان خودآموخته با 800 اثر از 65 هنرمند آموخته تا 29 فروردین در تمام گالری های خانه هنرمندان درحال برگزاری است.
در حاشیه این نمایشگاه کارگاه های نقش حنا و شن و ماسه نیز برپا شده است.