همشهری آنلاین: معاون فرهنگی و امور نخبگان بنیاد ملی نخبگان گفت: مهاجرت نخبگان در بعضی رشته‌های دانشگاهی به صورت طبیعی انجام می‌شود ولی در برخی رشته‌ها مانند فیزیک و ریاضی مهاجرت زیاد‌تر است.

به گزارش فارس، سید‌حسین حسینی در نشست خبری روز شنبه 30 فروردین ماه افزود : بررسی مسئله مهاجرت نخبگان، کسب‌وکار و خلاء کار مشارکتی و توجه به توانمندسازی‌های اجتماعی و مهارتی در دستور کار امور فرهنگی بنیاد است.

جایزه علامه طباطبایی به برگزیدگان سال 92 اعطا می‌شود

حسینی ادامه داد: هفته آخر اردیبهشت ماه، جایزه علامه طباطبایی با حضور رئیس‌جمهور به 17 نفر از برگزیدگان سال 92 اعطا می‌شود. پیش از این نیز 72 نفر این جایزه را دریافت کردند.

معاون فرهنگی بنیاد ملی نخبگان اضافه کرد: در حوزه هنرمندان برجسته نیز جایزه شهید آوینی به 8 نفر از برگزیدگان سال 92 اعطا می‌شود.

چگونگی ارائه تسهیلات به نخبگان بر اساس آئین‌نامه‌های جدید

حسینی گفت: بیمه نخبگان و استعداد‌های برتر جزء تعهدات بنیاد ملی نخبگان است و در سال 93 اجرایی می‌شود.

وی با اشاره به ارتقاء سطح مشارکت نخبگان در جشنواره‌های کشور گفت: همچنین مشارکت افراد نخبه در طرح‌های ارسالی به جشنواره‌ها نیز بر اساس آئین‌نامه‌های جدید باید به اندازه 45 درصد باشد تا بتواند از تسهیلات استفاده کنند.

وی افزود: پیش از این افراد با مشارکت 30 درصدی در طرح‌های تحقیقاتی می‌توانستند از تسهیلات استفاده کنند.

به گفته حسینی، همچنین کمیته‌های تخصصی و شورای نخبگان از این به بعد تمام بسته‌های پژوهشی و علمی را بررسی کرده و سپس تسهیلات را ارائه می‌دهند در صورتی که پیش از این بعضی از گروه‌های افتخار به صورت خودکار بسته‌ها را دریافت می‌کردند.

وی در رابطه با تسهیلات نظام‌وظیفه به نخبگان گفت: در حال حاضر ارائه تسهیلات نظام وظیفه مانند گذشته در حال انجام است و حذف دارندگان مدرک کارشناسی از این تسهیلات درست نیست.

حسینی افزود: البته شاید در آینده نحوه ارائه تسهیلات تغییر کند ولی در حال حاضر آئین‌نامه‌ها به قوت خود باقی است.

وی گفت: تا کنون 5 هزار نفر تسهیلات نظام وظیفه و 2 هزار نفر نیز تسهیلات خرید مسکن را دریافت کردند.

ارائه آمار از روند مهاجرت نخبگان به خارج از کشور

حسینی گفت: مهاجرت نخبگان در بعضی از رشته‌های دانشگاهی به صورت طبیعی انجام می‌شود ولی در برخی رشته‌ها مانند فیزیک و ریاضی مهاجرت زیاد‌تر است. البته در حوزه پزشکی مهاجرت بسیار پایین است.

حسینی علت مهاجرت نخبگان در رشته‌های فیزیک و ریاضی را عدم اشتغال دانست و گفت: باید از طریق حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان مشکل اشتغال نخبگان را برطرف کنیم.

وی ادامه داد: در سال گذشته در رشته‌های پرخروج 30 درصد مهاجرت داشته‌ایم که این میزان در رشته‌های ریاضی 40 درصد بوده است.

ارائه بورس دکتری به نخبگان

حسینی گفت: در حال حاضر بورس شهید احدی به عنوان بورس دکتری داخل کشور به 200 نفر از نخبگان ارائه شده است و برای خارج از کشور نیز طرحی در حال پیش‌نویس است.

وی همچنین در رابطه با اختراعات ثبت‌شده در کشور گفت: تا کنون 100 هزار اختراع ثبت‌ شده داشته‌ایم که 10 هزار اختراع در بنیاد نخبگان تشکیل پرونده داده‌اند و 2 هزار اختراع به سطح 3 بنیاد رسیده‌اند که از این تعداد تنها 13 اختراع به سطح 2 رسیده‌اند و یک اختراع نیز در سطح یک قرار دارد.

آئین‌نامه جدید جذب نخبگان در دستور کار است

حسینی گفت: بر اساس آئین‌نامه جدیدی که برای جذب نخبگان در دستور کار قرار داده‌ایم جوایز نخبگان و استعداد‌های برتر در زمینه‌های مختلف آموزشی، پژوهشی و فرهنگی ارائه می‌شود.

وی افزود: این طرح از مهر ماه 93 در دانشگاه‌های شریف و علوم پزشکی تهران اجرا می‌شود.

به گفته وی همچنین در تفاهمنامه بنیاد ملی نخبگان و دانشگاه آزاد منعقد شده است که بنیاد برخی از نخبگان را برای جذب در هیئت علمی به دانشگاه آزاد معرفی کند.

کد خبر 256485
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آموزش

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز