یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۴
۰ نفر

همشهری آنلاین: مراسم افتتاحیه مرکز ترویج نام، یاد و اندیشه امام خمینی (ره) شهرداری تهران و تعدادی از پروژ‌های فرهنگی و اجتماعی شهرداری، با حضور دکتر محمد باقر قالیباف، حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی، آیت الله موسوی بجنوردی برگزار شد.

به گزارش تهران سما، شهردار تهران طی سخنانی در این مراسم، ضمن خیر مقدم به حجت الاسلام سید حسن خمینی، آیت الله موسوی بحنوردی، استاندار قم و همه میهمانان حاضر در مراسم، ابراز داشت: امشب که شب میلاد وارث توحید و عدالت، حضرت فاطمه زهرا (س) است را به یکایک شما محبان اهل بیت (ع) عرض تبریک و تهنیت دارم؛ همچنین امشب با ولادت حضرت امام خمینی (ره) مصادف است؛ این مرد الهی از ثلاله رسول الله (ص) که امروز ملت ما خودش را مدیون مجادت‌های این مجاهد نستوه می‌داند از این رو این ولادت را نیز خدمت یکایک شما و ملت عزیزمان عرض تبریک و تهنیت دارم.

قالیباف گفت: این توفیقی برای شهرداری تهران است تا در کنار فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی، هنری و مذهبی خود، این توفیق را داشته باشد که بتواند اندیشه امام خمینی (ره) را برجسته‌تر از گذشته در این شهر ترویج کند و این راه پر عزت و افتخار را به جامعه اسلامی بشناساند.

وی ادامه داد: طبیعی است در زندگی روزمره و مسایل و مشکلاتی که وجود دارد، ممکن است ما انسان‌ها از بعضی موضوعات مهم غافل شویم؛ از این جهت مهم است که برخی اوقات انسان سراغ برخی موضوعات برود، به بعضی از کلمات توجه کند، آن‌ها را بازنگری کند و به معنا و مفاهیم آن‌ها توجه کند؛ در واقع ذکر و یادآوری برخی مسایل بسیار مهم است و خیلی از ایام، روز‌ها، ولادت‌ها و روزهای حزن و اندوه در مجموعه زندگی انسان همه فرصت‌هایی برای یادآوری و ذکر است. بنابر این ذکر در زندگی، بسیار مهم و کاملا برخواسته از فرهنگ قرآنی است چرا که بر اساس فرهنگ قرآنی،شان نبی مکرم اسلام (ص)شان ذکر و تذکر بر جامعه است.

قالیباف در ادامه تصریح کرد: یکی از نکاتی که همیشه باید به آن توجه کرده و مرتب آن را یادآوری کنیم، همین راه و اندیشه امام (ره) در جامعه ما است؛ در حقیقت امام خمینی (ره) هم راهنمای ما بود و هم راهبر ما؛ در واقع راه امام هسته سخت این دو کلام، معنی و مفهوم است؛ امامی که هم راه را برای ما نمایان کرد و هم بخشی از این راه را برای ما گشود و باز کرد. امروز هم اگر بخواهیم این راه را به درستی مورد توجه قرار داده و در این مسیر حرکت کنیم، مکلف هستیم مولفه‌ها و محکمات این راه را خوب بشناسیم. در حقیقت باید به ویژگی‌های نگرشی امام، بینش‌های امام و روش‌های امام توجه کنیم.

شهردار تهران یادآور شد: وقتی بعضی از محکمات، مبانی و اصول امام خمینی (ره) را نگاه می‌کنیم؛ یکی از ویژگی‌های راه امام (ره) روحیه ظلم ستیزی، مبارزه و تکلیف گرایی بود. وقتی امام از‌‌ همان ۱۵ خرداد سال ۴۲ به صحنه مبارزه می‌آیند، تکلیف اساس مبارزه است و نتیجه آنکه سقوط شاه و طاغوت است، فرع بر آن به شمار می‌رود. ایشان بر اساس نتیجه و به نیت اینکه حتما شاه را از مسیر بردارند پا به میان نگذاشتند؛ بلکه امام خمینی (ره)، این فقیه بزرگ بر اساس مبارزه با ظلم، تکلیف و برداشت سیاسی که از اسلام در این عصر تشخیص داده بودند، حرکت کردند و به تکلیف خود عمل کردند؛ سنت‌های الهی نیز اینگونه است که اگر کسی به صورت خالصانه در مسیر الهی گام بردارد، حتما نتیجه آن سقوط استبداد است.

دکتر قالیباف ادامه داد: از محکمات امام خمینی (ره) این است که ایشان به مردم اعتقاد عمیق و توجه داشتند. امام اسلامیت و جمهوریت را مورد توجه قرار می‌دادند و این باور امام از اسلام بود که مردم اساس حرکت ما هستند و توجه به آن‌ها مهم است. در دوران دفاع مقدس وقتی و در بحث جنگی که یک جنگ نظامی بود، امام خمینی (ره) می‌فرمایند اساس جنگ ما، جنگ فقر و غنا است. این موارد از محکمات امام به شمار می‌رود و از این است که امام در همه شرایط توجه به خدا داشته و با اخلاص و در مدار سنت‌های الهی حرکت می‌کردند.

وی افزود: امام خمینی (ره) بارهای می‌فرمودند انقلاب ما انقلاب مستضعفان است، حتی بسیج، بسیج مستضعفان و انقلاب، انقلاب مستضعفان بود اما این نام کم کم به فراموشی سپرده می‌شود. آنچه برای امام مهم به شمار می‌رفت، این بود که تفاوت بین کاخ نشین و کوخ نشین را به درستی برجسته کنند و همیشه ما را متوجه این بحث کنند و بعد ایشان فرمودند که یک موی کوخ نشینان را به کاخ نشینان نمی‌دهم. این‌ها فرهنگ انقلاب و اندیشه‌های ناب امام است.

قالیباف با بیان اینکه «امام همیشه برخوردی قاطع و بدون مسامحه با قدرتمندان متخلف داشتند»، گفت: اگر فرمان هشت ماده‌ای امام را نگاه کنیم می‌توانیم این موضوع را درک کنیم. همچنین امام هیچ درد و دغدغه‌ای جز رنج مردم نداشتند.

وی افزود: به دلیل آنکه خودم با همه وجودم زندگی مادی و معنوی خود را مدیون امام می‌دانم، اگر فرصت اندکی هم پیدا کنم، حتما بیانات و یادداشت‌های ایشان را به طور دقیق مطالعه می‌کنم. انسان در خیلی از صحبت‌ها و سخنرانی‌های امام، در مباحث مدیرتی و اداره جامعه نکاتی را پیدا می‌کند که واقا همه آن‌ها می‌تواند سرلوحه امروز همه ما مدیران در عرصه‌های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، تربیتی و خانواده قرار بگیرد.

شهردار تهران تصریح کرد: بر اساس جمع بندی‌هایی که در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی خودمان داریم، یکی از موضوعات مهم ما بحث مربوط به هویت است از این رو هویت ملی، هویت محلی، هویت دینی و هویت انقلابی ما مورد توجه قرار دارد. مهم‌ترین عنصر در هویت انقلاب ما نیز امام خمینی (ره) است و به تعبیر زیبای مقام معظم رهبری این انقلاب بی‌نام خمینی در هیچ کجای دنیا شناخته شده نیست.

وی تاکید کرد: اگر موظف هستیم هویت انقلابی خودمان را حفظ کنیم، باید امام را بشناسیم تا انقلاب خود را بشناسیم. از این رو در مجموعه مدیریت شهری با همه وجود در خدمت هستیم که به طور خاص و ویژه به این موضوع بپردازیم.

شهردار تهران ادامه داد: من به حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی نیز عرض کردم که ما در شهرداری برای نشر افکار امام پا به رکاب هستیم تا تلاش کنیم و این امر را در جامعه و شهر تروجی دهیم؛ همچنین مطمئن هستم وقتی جوانان با این افکار ناب روبرو شوند، حتما آن را با آغوش باز می‌پذیرند.

وی گفت: فارع از همه بحث‌های تند افراطی و سیاست زندگی که وجود دارد، امام، امام است و باید به آن به طور جد کرد و افکار آن را آنچنان که بوده است در جامعه نشر دهیم.

گفتنی است در حاشیه این مراسم مرکز فعالیت‌های قرآنی شهر تهران، سرای قرآنی یاسین و همچنین مجموعه فرهنگی ورزشی شهربانو منطقه ۳ نیز مورد بهره برداری قرار گرفتند.

کد خبر 256595
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز