به گزارش ایرنا به نقل از اداره کل روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی روز دوشنبه یک اردیبهشت در دیدار عبدالرحمن بن غرمان شهری، سفیر جدید عربستان سعودی در جمهوری اسلامی ایران، ضمن آرزوی موفقیت برای سفیر عربستان در مسؤولیت جدید، نقش سفرا را برای جهت دهی سیاست کشورهای متبوع در قبال کشور مقصد مهم توصیف کرد و اظهارداشت: سفرا پل ارتباطی مسؤولان کشورها در گسترش روابط هستند.
وی با یادآوری تاریخ و جغرافیای ایران و عربستان در منطقه، اظهارداشت: اگر دو کشور در مسایل منطقه ای و جهان اسلام هماهنگ باشند، فتنه گران بین مسلمانان، مجالی برای القاء اختلاف بین پیروان مذاهب اسلامی نخواهند داشت.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به آخرین سفر خود به عربستان و دیدار با ملک عبدالله و طرح تشکیل کمیسیون علمایی متشکل از علمای شیعه و سنّی، گفت: اگر آن طرح در دو کشور جدّی گرفته می شد و علما مرجع حل اختلافات قرار می گرفتند، دیگر تندروها و متعصبان نمی توانستند با کشتارهای انتحاری و ایجاد تفرقه و نزاع بین کشورهای اسلامی به نفع استعمارگران در جهان اسلام میدان داری کنند.
هاشمی رفسنجانی داشتن جمعیت 7/1 میلیاردی، حدود 60 کشور مستقل، منابع انرژی، جغرافیای راهبردی و مشترکات فراوان دینی و فرهنگی را از امتیازات جهان اسلام خواند و با ابراز تأسف از عدم بالفعل شدن این ظرفیت ها در جهت کمک به مسلمانان جهان، افزود: دشمنان اسلام شادمانی می کنند، وقتی می بینند بعضی از مسلمانان به خاطر عقاید باطل و جاهلی، همدیگر را تکفیر می کنند و یا می کشند.
وی با تشریح جایگاه ایران و عربستان در کشورهای اسلامی، بر توسعه روابط تأکید کرد و اظهارداشت: با توسعه روابط در سطوح مختلف، هم منافع دو کشور تأمین می شود و هم دیگر کشورهای اسلامی به سوی بهبود روابط با یکدیگر میروند.
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: باید تلاش کنیم تا زنده هستیم، معیاری برای همکاری دنیای اسلام تعریف و تنظیم کنیم، چون اختلافات، نا امنی های منطقه ای را گسترش می دهد و باعث تضییع امکانات کشورهای اسلامی میشود.
سفیر جدید عربستان سعودی در جمهوری اسلامی ایران نیز در این دیدار با اعلام سلام ویژه پادشاه و ولیعهد عربستان گفت: جنابعالی جایگاه ویژه ای نزد مسؤولان و مردم عربستان دارید و من یکبار دیگر دعوت امیر از جنابعالی برای سفر به عربستان را تجدید می کنم و مردم و مسؤولان عربستان منتظر دیدار شما هستند.
عبدالرحمن بن غرمان شهری، رهبری داهیانه را نیاز کشورهای اسلامی خواند و اظهارداشت: تحولات تأثیرگذار بر روابط، موقتی و گذرا هستند و آنچه باید ملاک باشد، اشتراکات فراوان فرهنگی و تاریخی است که ما را به عنوان مسلمان به هم پیوند می دهد.
وی با یادآوری خاطرات سفرهای آیت الله هاشمی رفسنجانی به عربستان و نقش آن سفرها در گسترش روابط دو کشور و تقویت ثبات و آرامش در کشورهای منطقه افزود: سخنان جنابعالی در همایش گفت وگوی ادیان در مکه مکرمه، صفحه جدیدی در روابط کشورهای اسلامی گشود و دیدارهای جنابعالی با ملکه عبدالله در تاریخ عربستان جاودان و ماندگار است.
سفیر جدید عربستان سعودی در جمهوری اسلامی ایران با ارایه تحلیلی از اوضاع منطقه و شرایط در ایران و عربستان برای تقویت روابط، گفت: رویکرد دولت آقای روحانی آثار مثبتی در عربستان و کشورهای اسلامی داشت.
وی سفر مقامات دو کشور را برای تقویت روابط مثبت ارزیابی کرد و اظهارداشت: امیدواریم با سفرهای مسؤولین در وزارت خارجه، زمینه برای سفرهای مقامات عالی رتبه فراهم شود.