به گزارش ایرنا، آنفلوآنزای مرغی (پرندگان) نوعی بیماری با عامل ویروسی HSN1 است که در بین پرندگان وحشی و گاهی در بین پرندگان اهلی نیز شایع میشود.
ایرج خسرونیا با تاکید بر اینکه هنوز موردی از ابتلا به این بیماری در ایران گزارش نشده است، توضیح داد: این بیماری از طریق پرندگان اهلی خانگی و همچنین از طریق افراد مبتلا قابل انتقال به افراد سالم است. پرندگان مهاجر نیز میتوانند منتشر کننده این بیماری باشند و آن را از کشوری به کشور دیگر منتقل کنند.
خسرونیا افزود: بنابراین مردم باید با رعایت اصول بهداشتی و عدم تماس مستقیم با پرندگان و پرهیز از خوردن گوشت پرندگان وحشی از ابتلا به این بیماری و شیوع آن در کشور پیشگیری کنند.
علایم ابتلا به این بیماری شبیه به علایم آنفلوانزا مانند تب، سرفه، گلو درد، دردهای عضلانی و عفونت چشمی است.
در حال حاضر هیچ واکسنی برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری وجود ندارد و تحقیقات بالینی برای کشف واکسن این ویروس ادامه دارد.
با این حال نتایج مطالعات نشان میدهد چنانچه این بیماری تشخیص داده و درمان دارویی آن سریع آغاز شود، داروهای آنفلوآنزای انسانی میتواند در درمان آن موثر باشد.
خسرونیا اظهار داشت: در راستای لزوم توجه عموم مردم به پرهیز از خود درمانی، افراد باید با مشاهده هر نوع علایم بیماری به پزشک مراجعه کنند تا درصورتی که این بیماری در آنها بروز کرده باشد، به سرعت تشخیص داده و درمان شود.
شیوع آنفلوانزای فصل بهار
رییس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران همچنین شیوع آنفلوانزای فصلی بهار را یادآور شد و گفت: آنفلوانزا شایعترین بیماری فصل بهار است که به اشتباه با اسامی مختلفی مانند بیماری آفریقایی یا عراقی از آن یاد میشود.
خسرونیا افزود: آنفلوانزا با تب شروع میشود و با دردهای استخوانی، اسهال و استفراغ ادامه مییاید؛ این بیماری در فصل زمستان و اوایل بهار شایع شده بود و تعداد مرگ و میر ناشی از آن بسیار کم بود.
وی با بیان اینکه با گرم شدن هوا از شدت شیوع این بیماری کاسته شده است، ادامه داد: با این حال هنوز برخی افراد به آنفلوانزا مبتلا و به مراکز درمانی مراجعه میکنند.
خسرونیا گفت: راههای پیشگیری از ابتلا به این بیماری رعایت اصول اولیه بهداشتی،معاشرت نکردن با مبتلایان و شستن مرتب دستها و صورت است.
وی در مورد درمان این بیماری گفت: درمان آنفلوانزا بسیار ساده است و شامل استراحت و دارو درمانی میشود.