به گزارش مهر، دکتر سلیمان احمدی با بیان این خبر گفت: برای نخستین بار فراخوان بورس داخل کشور ویژه دانشجویان دکتری تخصصی در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی منتشر شده است و دانشجویان واجد شرایط میتوانند از 31 اردیبهشت به مدت یک ماه در این فراخوان ثبت نام کنند.
رئیس مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: این فراخوان به عنوان اولین دوره بورس کشوری برای رشتههای علوم پزشکی، علوم پایه، بهداشت، داروسازی و دندانپزشکی برای این گروه از دانشجویان در نظر گرفته شده است.
وی افزود: این فراخوان بر اساس تقویم شورای عالی جذب هیات علمی شورای عالی انقلاب فرهنگی منتشر شده است و سه هدف عمده عدالت در جذب دانشجویان بورسیه، تامین کادر هیئت علمی مجرب برای استادی در علوم پزشکی و استقلال دانشگاهها در پذیرش و جذب نیروها بر اساس توسعه هدفمند رشتهها را دنبال میکند.
احمدی اضافه کرد: دانشگاههای علوم پزشکی با توجه به اسناد بالادستی باید توسعه هدفمندی داشته باشند و برای توسعه رشتههای خود نیاز به نیروهایی هماهنگ با این توسعه دارند که میتوان آن را از طریق بورسیه داخل کشور تامین کرد.
وی با اشاره به جزئیات این فراخوان گفت: برای این فراخوان 51 رشته اعلام شده است که 11 رشته در داروسازی، 4 رشته در پیراپزشکی، 21 رشته در علوم پایه پزشکی، 8 رشته در گروه مدیریت نظام سلامت، اخلاق پزشکی و آموزش پزشکی، 5 رشته در بهداشت، یک رشته در پرستاری و یک رشته در دندانپزشکی را شامل میشود.
رئیس مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یادآور شد: این 51 رشته در 56 دانشگاه مدنظر قرار دارد و در واقع ظرفیت بورس داخل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی 208 رشته محل در نظر گرفته شده است.
وی گفت: بعد از اینکه فرآیند جذب انجام شد، شورای اجرایی بورس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی حکم بورس افراد را تایید میکند و پس از جذب این افراد با حکم استادیار متعهد خدمت به عنوان عضو هیئت علمی در همان دانشگاهی که آنها را بورس کرده مشغول به کار میشوند و خدمت ارائه میدهند.
احمدی اظهار داشت: به منظور ارائه تشویقهای مناسب برای جذب افراد در دانشگاههای کمتر برخوردار، افرادی که در فراخوان بورس شرکت میکنند در دانشگاههای مناطق کمتر برخوردار امکان انتخاب 2 محل دارند و در دانشگاههای برخوردار امکان انتخاب یک محل را دارند.
وی اضافه کرد: محدودیت سن داوطلبان نیز پیش از این 35 سال بود که آن را به 40 سال افزایش دادیم. دانشجویان دکتری تخصصی که دو نیمسال تحصیلی از مدت آموزش آنها گذشته باشد یا حداقل یکسال تحصیلی را گذارنده باشند میتوانند در این فراخوان ثبت نام کنند.
رئیس مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره شرط معدل دانشجویان واجد شرایط گفت: شرط معدل برای افرادی که از مقطع کارشناسی ارشد به دکتری تخصصی رفتهاند حداقل 16 و برای افرادی که از دکتری حرفهای به دکتری تخصصی رفتهاند حداقل 15 است اما افرادی که معدل بالاتری داشته باشند امتیاز محسوب میشود.
وی تاکید کرد: رزومه آموزشی و پژوهشی برای افراد مهم است و هر آنچه جزء توانمندی پژوهشی شامل مقالات علمی، کتاب و سمینار است در نظر گرفته میشود، ضمن آنکه توانمندی آموزشی هم مورد توجه است و افراد در صورت داشتن سابقه درس دادن و مهارتهای تدریس مورد توجه قرار میگیرند.
احمدی اضافه کرد: مدت زمان فراخوان از 31 اردیبهشت به مدت یکماه معتبر است و دانشجویان دکتری تخصصی واجد شرایط میتوانند در آن شرکت کنند.