به گزارش ایرنا، «سید محمد هاشمی» در سخنانی پیش از خطبههای نماز جمعه این هفته تهران افزود: ایران با 70 هزار مگاوات ظرفیت نصب شده بیشترین ظرفیت تولید برق را در خاورمیانه دارا است.
وی با بیان اینکه ایران از نگاه تامین برق در دنیا دارای رتبه 14 است ، اظهار داشت: ضریب نفوذ برق در ایران 99.9 درصد است در حالی که یک و نیم میلیارد از جمعیت دنیا از برق بیبهره اند.
مدیرعامل توزیع نیروی برق تهران بزرگ گفت: شرکت توزیع برق تهران بزرگ دارای بیش از چهار میلیون مشترک و 35 درصد تاسیسات زمینی در بخش توزیع برق است .
هاشمی تصریح کرد: پیک بار تابستان گذشته 45 هزار مگا وات بود که 4 هزار مگاوات آن به عهده شرکت توزیع نیروی برق تهران بوده است.
وی ادامه داد: البته تامین برق بیش از 3 هزار و 700 مگاوات آن، در 17 روز و روزی 6 ساعت بوده است.
هاشمی ساعات پیک برق در تابستان را از ساعات11 تا 15 بعد از ظهر و شبها از ساعات21 تا 23 اعلام کرد و اظهارداشت: صنعت برق تلاشهای فراوانی جهت برق رسانی به مردم انجام میدهد اما تاسیساتی که در صنعت برق استفاده میشود بیشتر از جنس فلز بوده و دارای ظرفیت معین است .
مدیرعامل توزیع نیروی برق تهران بزرگ گفت: در قبوض برق، قدرت قراردادی 15 آمپر درج شده که مشترکان حق دست کاری و افزایش آن را ندارند زیرا تاسیسات بر مبنای ظرفیت نصب شده است و دستکاری آن باعث قطع برق میشود.
هاشمی استفاده نکردن از تجهیزات پر مصرف را موثرترین راه در جهت نگهداری از تجهیزات برق دانست و گفت: هزینه برق با سه نوع تعرفه پرباری، کم باری و میان باری محاسبه میشود و نرخ ها درزمان کم باری برق ارزانتر بوده و بهتر است لوازم پرمصرف در این زمان مورد استفاده قرار گیرند.
مدیر عامل توزیع نیروی برق تهران بزرگ با اشاره به نام گذاری سال جاری به نام اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی گفت: باید در فرهنگ مصرف آب و برق دقت شود.
این مقام مسوول اظهار داشت: 10 هزارمگاوات از ظرفیت نیروگاهی کشور، آبی است که در صورت کمبود آب از این ظرفیت نمیتوان بهره گیری کرد؛ ضمن آنکه با توجه به موقعیت جغرافیایی تهران بهتر است از کولرهای آبی استفاده شود و نیازی به کولرهای گازی که برق زیادی مصرف میکنند، نیست.
وی ساده ترین راه صرفهجویی در مصرف برق را خاموش کردن لامپ اضافی عنوان کرد و گفت: با خاموش کردن لامپهای اضافی 2.5 میلیارد مگا وات در ساعت صرفه جویی شده است .
هاشمی تصریح کرد: سرمایه گذاری در صنعت برق نیازمند هزینههای هنگفتی است؛ البته 95 درصد تجهیرات توسط متخصصان این صنعت تهیه میشود.
وی با یادآوری اقدامات انجام شده برای جایگزینی نیروگاه های بادی و خورشیدی به جای نیروگاههای فسیلی، اظهارداشت: بهرهگیری از انرژیهای نو با توجه به کمبود سوخت فسیلی دردستور کار است.