مدت كوتاهي پس از آنكه باراك اوباما، رئيسجمهور آمريكا در نامهاي به كنگره اعزام نيروهاي نظامي اين كشور به عراق را اعلام كرد، وزارت دفاع اين كشور از استقرار ۱۰۰ نفر از تفنگداران ويژه نيروي دريايي براي حفاظت از منافع اين كشور موسوم به FAST در سفارت آمريكا در بغداد خبر داد. اعزام نيروهاي آمريكا به عراق براي نخستين بار از دسامبر سال ۲۰۱۱ و پس از خروج نظاميان واشنگتن از اين كشور صورت ميگيرد.
درياسالار جان كري، يكي از سخنگويان وزارت دفاع آمريكا با تأييد اين خبر وظيفه اين نيروها را حفاظت از شهروندان و منافع آمريكا در عراق توصيف كرد. باراك اوباما، رئيسجمهور آمريكا در نامهاي به نمايندگان كنگره اعلام كرده است كه ۲۷۵ نظامي اين كشور به عراق اعزام ميشوند. گفته ميشود علاوه بر اين مشاوران نظامي آمريكا هم قرار است به بغداد بروند. در نامه اوباما آمده است: نيروهاي نظامي آمريكا تا زماني كه ديگر به حضور آنها نيازي نباشد در عراق باقي خواهند ماند.
علاوه بر اين چاك هگل، وزير دفاع آمريكا دستور استقرار ناو يواساس مسا ورده را در خليجفارس با صدها نيروي نظامي واكنش سريع داده است. اين ناو جنگندههاي F/A 18را به همراه دارد كه قابليت حمله هوايي به عراق را دارند. علاوه بر اين هواپيماهاي موسوم به Osprey در اين ناو مستقر هستند كه با قابليت فرود و پرواز بدون نياز به باند براي تخليه احتمالي شهروندان و ديپلماتهاي آمريكا درنظر گرفته شدهاند. پيش از اين ناو هواپيمابر يواساس جورج بوش به همراه 2كشتي جنگي ديگر از سوي آمريكا به خليجفارس اعزام شده بودند.
درگيري در ۶۰ كيلومتري پايتخت
گزارشها نشان ميدهد كه درگيريهاي نيروهاي نظامي عراق با داعش به شهر بعقوبه مركز استان دياله رسيده كه در ۶۰كيلومتري بغداد قرار دارد. برخي منابع گزارش دادهاند كه بخشهايي از اين شهر به تصرف گروه تروريستي داعش درآمده اما نبردها در اين شهر همچنان ادامه دارد. آخرين گزارشها نشان ميدهد كه در حمله شبه نظاميان داعش به يك مركز پليس در اين شهر حداقل ۴۴ نظامي كشته شده و مقدار زيادي تسليحات به سرقت رفته است.
مقامهاي امنيتي بعقوبه اما تأكيد كردهاند كه هنوز كنترل شهر را در اختيار دارند. نيروهاي داوطلب به شهر تلعفر در استان نينوا رسيدهاند و همكاري كاملي با نيروهاي نظامي عراق در مبارزه با شبهنظاميان داعش در اين شهر دارند تا كنترل اين شهر پس گرفته شود. جنگندههاي عراق هم چند حمله هوايي به اين شهر داشتهاند. اين شهر روز دوشنبه بهدست نيروهاي داعش افتاد.
تازهترين موضعگيري كردها
درحاليكه نيروهاي داوطلب مردمي عراق در كنار ارتش اين كشور در تلاش براي عقب راندن شبهنظاميان داعش هستند و مراجع ديني خواستار وحدت عراقيها شدهاند نچيروان بارزاني، نخستوزير منطقه خودمختار كردستان عراق اعلام كرده كه ممكن است در آينده همه عراق نتواند بهصورت يك كشور يكپارچه باقي بماند. او مدعي شد كه ايجاد يك منطقه سنينشين خودمختار ميتواند به حل بحران عراق كمك كند.
بارزاني در مصاحبه با بيبيسي گفت: بازگشت به شرايط پيش از پيروزيهاي داعش بسيار دشوار خواهد بود. اين در حالي است كه مقامهاي سازمان ملل درباره جنايتهاي داعش در عراق ابراز نگراني كردهاند. بهدنبال انتشار تصاوير كشتار مردم عراق از سوي داعش، ناوي پيلاي، كميسر عالي حقوق بشر سازمان ملل تأكيد كرد كه كشتارهاي سازمان يافته در شمال عراق ميتواند جنايت جنگي محسوب شود.
نظر شما