به گزارش دويچه وله، نماینده عالی سرویسهای اطلاعاتی آمریکا در آلمان باید خاک این کشور را ترک کند. کلمنس بینینگر، رئیس بخش کنترل پارلمانی در مجلس نمایندگان آلمان بوندس تاگ در این باره گفت دولت آلمان در واکنش به عملیات جاسوسی جدید آمریکائیها از این فرد خواسته است خاک آلمان را ترک کند.
سخنگوی دادستانی آلمان گزارش داد که ماموران پلیس این کشور صبح روز چهارشنبه (۱۸ تیر / ۹ ژوئیه) خانه فردی را در برلین تفتیش کردند که گفته میشود در آلمان برای نهادهای آمریکایی جاسوسی میکرده است.
این فرد در بخش نظامی فعال بوده و اطلاعات وزارت دفاع آلمان را به نهادهای جاسوسی آمریکا منتقل کرده است.
ماموران سازمان اطلاعات برونمرزی آلمان (BND) روز چهارشنبه گذشته نیز یک مامور ۳۱ ساله این سازمان را که در بخش ارتباطهای خارجی این سازمان در شهر پولاخ آلمان فعالیت میکرد، به اتهام جاسوسی برای آمریکا بازداشت کردند.
این مامور که اکنون زندانی است، متهم است در ازای دریافت ۲۵ هزار یورو بیش از ۲۰۰ سند محرمانه را از سازمان اطلاعات برونمرزی آلمان (BND) به یک مامور مخفی آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (CIA) تحویل داده است.
گفته میشود این مامور سازمان اطلاعات برونمرزی آلمان هفته گذشته پس از ساعتها بازجویی به جاسوسی برای آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (CIA) اعتراف کرد.
کلمنس بینینگر، رئیس کمیسیون کنترل پارلمانی در مجلس نمایندگان آلمان "بوندس تاگ" روز پنجشنبه (۱۹ تیر / ۱۰ ژوئیه) پس از اجلاس مشورتی در این باره گفت که تقاضای خروج این مقام آمریکایی از آلمان در واکنش به "کوششهای طولانی اما بیتاثیر برای توضیح موردها"ی جاسوسی انجام میشود.
این نهاد پارلمانی روز پنجشنبه (۱۹ تیر / ۱۰ ژوئیه) جلسهای ویژه برگزار کرد. اعضای کمیسیون کنترل پارلمانی در مجلس نمایندگان آلمان میخواستند به دو مورد جاسوسی آمریکائیان در آلمان بپردازند؛ دو مورد مزبور از یک هفته پیش برملا شده است.
موضوع جاسوسی برای آمریکا میتواند روابط دو کشور آلمان و آمریکا را تیرهتر کند. روابط دو کشور پیشتر در پی افشاگریهای ادوارد اسنودن، همکار پیشین آژانس امنیت ملی آمریکا (ان.اس.ای) در ارتباط با جاسوسی گسترده آژانس از شهروندان آلمان و شنود مکالمات تلفن همراه آنگلا مرکل، صدر اعظم، لطمه دیده بود.
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، روز پنجشنبه (۱۹ تیر / ۱۰ ژوئیه) به شدت نسبت به جاسوسی آمریکائیان در آلمان موضع گرفت و از این گونه اقدامات آمریکا در آلمان انتقاد کرد. او گفت اگر با عقلی سالم به این ماجرا بنگریم متوجه می شویم که "جاسوسی علیه دوستان و همپیمانان هدر دادن انرژی است".
صدراعظم آلمان در ادامه گفت موضوع جاسوسی در قرن بیست و یکم باید متمرکز باشد بر اساسیترین موضوعها، نه به موضوعهایی که تنها از نظر تکنیکی امکانپذیرند. در چنین حالتی در انتها این حالت به وجود میآید که "به خاطر وجود درختان فراوان، امکان دیدن جنگل ناممکن شود."
نظر شما