به گزارش ایسنا، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیداو زیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از خبرنگاران، روزنامهنگاران، نویسندگان، مدیران مسئول روزنامهها، خبرگزاریها و سایتهای خبری و نیز گروهی از فعالان در عرصههای مجازی، سینماگران و مستند سازار ضمن تشکر از حسن ظن و زحماتی که خبرنگاران و روزنامه نگاران در سالهای اخیر برای حفظ اصالت انقلاب و حمایت از دلسوزان نظام کشیدند، گفت: آزادی بیان، آزادی اظهار نظر و جلوگیری از سانسور و تهدید، حق هر انسان و از مصرّحات اسلام و قانون اساسی است و همه در این موضوع اشتراک نظر دارند. در عمل است که معتقدین واقعی از ظاهرسازان جدا میشوند.
وی با قرائت آیه «فبشّر عبادی الذین یستمعون القول و یتبعون احسنه»، به تشریح و تفسیر آن پرداخت و گفت: بستن گوش و چشم مردم در مقابل حقایق، یعنی بستن در سعادت به روی انسانها و هر کسی این کار را با هر هدف و توجیهی انجام دهد، به اسلام، انقلاب اسلامی و مردم ایران ستم مینماید.
آیتالله هاشمی رفسنجانی «لا اکراه فی الدین» را آیه افتخار مسلمانان در همه اعصار، به ویژه در عصر انفجار اطلاعات دانست و گفت: هرکس چنین جملاتی را در فرهنگ دینی خود داشته باشد، از آن تابلو میسازد و به آن مینازد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تقسیم سخنان پیامبر(ص) به وحی و جملات ایشان، گفت: رسول مکرّم اسلام به مسلمانان می فرمود که مطالبی که وحی است، انتقادناپذیر است اما تصمیمات خود من میتواند مورد سؤال و اعتراض باشد.
وی آیات موکّد بر مشورت در قرآن را توجه به آرا و نظر مردم در دین مبین اسلام خواند و گفت: مشورت حکومتها با مردم در گذشته بیعت بود و در عصر حاضر انتخابات است که شیوه اداره جامعه را انتخاب میکند.
آیت الله هاشمی رفسنجانی با استناد به گفتار و نوشتار «جورج جرداق»، به صبوریهای حضرت علی (ع) در برخورد با مخالفان عنود اشاره کرد و گفت: شخصیت عظیمی چون آن امام همام در جلسهای که کسی به ایشان توهین کرد و پیروانشان برآشفتند و درصدد تنبیه بودند، دستور دادند که تحمل نمایید.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با یادآوری توهینهای که در سالهای اخیر به شاگردان امام که زبرالحدید مبارزه بودند، گفت: کسانی در جامعه ادعای انقلابیگری دارند که در سالهای مبارزه به خاطر اندیشه های متحجرانه مبارزه را تلاش برای برافراشتن پرچم ضلالت میدانستند.
آیت الله هاشمی رفسنجانی با تبیین اهداف انقلاب اسلامی و مخاطرات ایام مبارزه؛ گفت: مردم به اسلام واقعی روی آورده بودند که در گفتار و رفتار امام راحل متجلّی بود.
وی رشد آگاهی جامعه را دستاورد بزرگ انقلاب اسلامی خواند و گفت: الان جوانان یک روستای دور افتاده در استانهای مرزی مانند دانشجویان دانشگاههای تهران تحلیل میکنند و این نشان میدهد که از ابزارهای اطلاع سانی در جهت درست و برای رشد اطلاعات و آگاهی خویش استفاده مینمایند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام فشارها و اذیتهای سالهای اخیر را برخاسته از سیاستزدگی بعضیها در جامعه دانست و گفت: مردم ایران با درک عمیق و درست از شرایط، یک روز وارد عرصه انتخابات شدند و سیاسیترین کار ممکن را انجام دادند و نگذاشتند انقلاب اسلامی بیش از این منحرف شود.
هاشمی رفسنجانی در بیان علل پیروزی اندیشه اعتدال در انتخابات ریاست جمهوری، به نقش رهبری معظم انقلاب اشاره کرد و گفت: یک جمله ایشان که رأی مردم حق الناس است، فضای اعتماد را به جامعه هدیه داد تا مردم به پای صندوقها بیایند.
وی در بیان اهمیت «حق الناس» در آیات و روایات اسلامی و ضرورت توجه به آن در عصر حاضر، گفت: رهبری با علم و اجتهاد این جمله را گفتند و وظیفه خبرنگاران، نویسندگان و شخصیتهای دینی و فرهنگی کشور است تا برای جاودان کردن و گسترش آن در جامعه تلاش کنند.
هاشمیرفسنجانی با اشاره به بیانات اخیر حضرت آیتالله خامنهای درباره اعتدال گفت: دانش ایشان ایجاب میکند که به اعتدال عقیده داشته باشند و این افتخار مردم ایران است که دولت اعتدال نیز شکل گرفته است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در بیان چرایی و چگونگی نام نویسی خویش در انتخابات ریاست جمهوری گفت: حقیقتاً نمیخواستم بیایم، اما وقتی اصرار مردم را دیدم، با خود گفتم که نباید به این همه تقاضاها، احساسات و استدلات عقلی و سیاسی پاسخ منفی بدهم.
وی با یادآوری اتفاقات پس از نامنویسی و نتیجه انتخابات گفت: خداوند تاریخ ایران در این مقطع به گونهای رقم زد تا مردم نجیبانه و صبورانه انتخاباتی انجام دهند که دنیا را متحیّر کرد و نگاه آنان را به مردم ایران تغییر داد.
هاشمی رفسنجانی با تقبیح سانسور واقعیتها در جامعه، گفت: هیچ کس با سانسور سود نمیبرد و سانسورچیها باید بدانند دل مردم همیشه با حقیقت است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان آیات قرآن در نهی از غیبت و تجسس؛ گفت: در فضای اعتدال باید به این آیات روشن قرآن عمل شود که هم خواسته قانون اساسی و هم مطالبه عمومی است.
وی آگاهی مردم را ستود و با اشاره به نقش خبرنگاران در بیان واقعیتها، گفت: هرچند حقایق بیشتر روشن شوند، جامعه بیدارتر و به طبع آن انقلاب نهادینهتر میشود.
جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز ضمن ارائه گزارشی از فعالیتها و برنامههای این وزارتخانه در معاونتهای مختلف، به ویژه معاونت مطبوعاتی، گفت: فرهنگ در فضای باز و آزادی که همه افراد دیدگاهها و اندیشههای خود را بیان کنند، رشد میکند و به تعالی میرسد.
وی با بیان اینکه در فضای بسته و سانسور شاهد رشد و بالندگی در هیچ حوزهای به خصوص علمی، دانشگاهی، دینی و فرهنگی نخواهیم بود، افزود: باید اجازه بدهیم همه سلیقهها به اظهار نظرات خود بپردازند.
نظر شما