دوشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۹
۰ نفر

همشهری آنلاین: متخصصان تغذیه و سلامت هشدار دادند: مصرف روزانه نوشابه‌های شیرین و قندی به حافظه نوجوانان آسیب جدی می‌زند.

خطر نوشابه‌های شیرین برای حافظه

به گزارش ايسنا، مصرف نوشابه‌های قندی در آمریکا از عوامل اصلی شیوع چاقی مفرط در آمریکا محسوب می‌شود. مصرف این نوشیدنی‌های بدون کالری و پرشکر، عامل اصلی ابتلا به دیابت نوع 2 و چاقی مفرط است. این نوشابه‌ها عامل اصلی افزوده شدن 48 درصد قند به رژیم غذایی انسان هستند.

متخصصان سلامت در این مطالعه دریافتند مصرف روزانه نوشابه‌های شیرین شده با ساکروز یا شربت ذرت که حاوی فروکتوز بالا هستند، سبب کاهش توانایی یادگیری و حفظ اطلاعات در مغز است. این خطر به ویژه در سنین نوجوانی به اوج خود می‌رسد.

به گزارش ایسنا به نقل از ساینس ورلد ریپورت، متخصصان با مطالعه روی موش‌های آزمایشگاهی دریافتند وقتی به موش‌های نوجوان نوشابه‌های قندی داده شد توانایی یادگیری و حافظه آنها دچار مشکل شده و در آزمون‌ها نتایج ضعیفی ارائه کردند.

«اسکات کانوسکی»، سرپرست اصلی این مطالعه و استاد دانشگاه کالیفرنیای جنوبی دراین‌باره گفت: شکی نیست که کربوهیدرات‌های خاص به ویژه کربوهیدرات‌های موجود در نوشابه‌های قندی و سایر نوشابه‌های گازدار سبب اختلال متابولیسمی می‌شوند. علاوه بر این یافته‌های ما نشان می‌دهد که مصرف نوشابه‌های قندی همچنین توانایی عملکرد طبیعی مغز انسان و به خاطر آوردن اطلاعات ضروری به خصوص وقتی که مصرف این نوشابه‌ها در سنین پیش از بزرگسالی افزایش یابد، دچار اختلال می‌کند.

نوشابه‌های قندی علاوه بر آسیب به حافظه در نوجوانان، سبب التهاب در بخش هیپوکامپ مغز که مرکز کنترل یادگیری و عملکرد حافظه مغز است می‌شود. پیش از این نیز متخصصان سلامت هشدار داده‌اند تا آب را جایگزین اینگونه نوشیدنی‌های مضر و بی‌خاصیت کنید تا ضمن حذف این ماده غذایی مضر، تغذیه خود را بهبود دهید.

کد خبر 267659

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha