شنبه ۱ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۶
۰ نفر

همشهری آنلاین: عضو هیات علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: خشکیدن دریاچه هامون بر کارکردهای شهری و اقتصادی منطقه سیستان تاثیرات مستقیم گذاشته است.

به گزارش ايسنا، عیسی ابراهیم‌زاده گفت: بدیهی است که نقش اقتصادی دریاچه هامون بر زندگی اقشار مختلف مردم به طور مستقیم و غیر مستقیم بسیار موثر بوده، به گونه‌ای که متاسفانه در سال‌های اخیر با خشک شدن دریاچه هامون تمامی ارزش‌های مادی و مالی به سبب وجود این دریاچه و پوشش گیاهی آن به مخاطره افتاده است.

استادیار دانشگاه سیستان و بلوچستان در ادامه اظهار کرد: اینک که دریاچه هامون رو به خشکی می‌رود نه تنها هیچ یک از این منابع اقتصادی در اختیار منطقه نیست بلکه دامداران منطقه دست‌کم به همین میزان و حتی بیش‌تر از آن نیز باید برای تامین علوفه از خارج از منطقه صرف کنند و بپردازند، به این ترتیب در عمل، این منابع اقتصادی خود به خود از منطقه خارج خواهد شد.

به گفته ابراهیم‌زاده، در بخش صید ماهی نیز تقریباً درآمدهای اقتصادی مشابهی از دریاچه هامون نصیب منطقه می‌شد که متاسفانه امروزه سیستان به سبب خشکسالی از آن محروم است.

وی تصریح کرد: در مواقع پرآبی دریاچه، صید انواع ماهیان موجود در دریاچه به خصوص آمور و کپور با وزن متوسط 2 تا 15 کیلو توسط صیادان انجام می‌گرفت و ارزش افزوده زیادی را نصیب منطقه می‌کرد.

وی تاکید کرد: از دیگر منابع کسب درآمد مردم منطقه حصیربافی بوده که ارزش اقتصادی حصیرهای بافته شده از نی و خلک حاصل دریاچه هامون بسیار چشمگیر بود.

عضو هیات علمی دانشگاه در پایان گفت: در مواقع پرآبی و سرسبزی دریاچه سالانه حدود 5000 کامیون پرده بافته شده از سیستان به خارج از منطقه و به سایر شهرهای کشور و حتی در برخی موارد به خارج از کشور صادر می‌شده که خود به تنهایی درصد نسبتاً خوبی از نیاز اقتصادی جمعیت روستایی منطقه را تامین می‌کرد.

کد خبر 269673

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha