فارس نوشت: غلامحسین محسنی اژهای در بیست و هشتمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه با اشاره به صدور حکم م-ر گفت: حکم معاون اول سابق رئیس جمهور صادر شده اما از بیان جزئیات آن معذور هستم.
وی افزود: تا زمانی که یک حکم قطعی نشده نمیتوانیم در مورد جزئیات آن صحبت کنیم اما حبس و جزای نقدی شامل حکم وی میشود.
وی همچنین از بازداشت 3 قاضی، 7 دلال و 21 وکیل خبرداد و گفت: این افراد با واسطه یا بی واسطه در دستگاه قضایی مرتکب جرم شده بودند.
محسنی اژهای تصریح کرد: قوه قضاییه به شدت با کسانی که چه با عناوین جعلی و چه حقیقی در دستگاه تخلف کنند برخورد میکند.
محسنی اژهای با اشاره به اینکه پرونده سقوط هواپیمای آنتونوف 140 در حال بررسی و کارشناسی است، گفت: در بحث استفاده شرکتهای لبنی از روغن پالم هنوز شکایتی تحویل قوه قضاییه نشده است.
ايسنا نوشت: سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به صدور حکم دادگاه بدوی در پرونده محمدرضا رحیمی، گفت: به دلیل اینکه حکم قطعی نیست از بیان جزییات آن معذورم، اما در حکم صادره برای وی حبس و جزای نقدی وجود دارد.
حجتالاسلام و المسلمین غلامحسین محسنیاژهای در نشست خبری با اهالی رسانه با اشاره به صدور رای پرونده محمدرضا رحیمی گفت که همان طور که قبلا گفته بودم از بیان جزییات یک حکم تا زمانی که قطعی نشده است، معذورم.
وی ادامه داد: حکم مربوط به این پرونده صادر شده، اما چون هنوز قطعی نیست آن را اعلام نمیکنیم، اما در حکم صادر شده برای وی حبس و جزای نقدی وجود دارد.
محسنیاژهای در ادامه با اشاره به پرونده معروف نفتی گفت: از بیان جزییات این پرونده معذورم، اما مطالبی که در گذشته گفتهام اعم از بازداشت مدیر نفتی و بقیه افراد همچنان ادامه دارد و این افراد در بازداشت هستند.
وی افزود: در مورد رسیدن پرونده به وجوه نقدی که این متهم در داخل و خارج دارد، مطلب جدیدی ندارم و اکنون دسترسی به وجوه وی در خارج از کشور پیدا نشده است و در مورد سایر اموال وی در حال شناسایی هستیم.
وی افزود: اگر چنانچه از این امر مایوس شویم که وی اموال دیگری در خارج از کشور ندارد پرونده با صدور کیفرخواست به دادگاه میرود، ولی هنوز این موضوع مشخص نیست البته ظاهرا معلوم شده که وی پولی در خارج از کشور ندارد و اگر هم دارد ما امکان دسترسی به آن نداریم.
سخنگوی قوه قضاییه گفت که در پرونده فساد بزرگ بانکی، مهرگان امیرخسروی ( برادر مه آفرید) به صورت غیابی محاکمه و حکمش قطعی شده است.
وی اظهار کرد: اموال وی شناسایی و کارشناسی شده است و در آینده اموال وی جهت پرداخت دیون بانکها و طلبکاران به مزایده گذاشته میشود.
وی درباره فردی که توسط عوامل شهرداری به قتل رسیده است، اظهار کرد: در این زمینه پروندهای تشکیل شد و مشخص شد که پیمانکار شهرداری مقصر بوده است. درباره جمعآوری ضایعات بین افراد پیمانکار و آن فرد دعوایی رخ داده و ضاربین دستگیر شدهاند که اکنون سه نفر در بازداشت هستند.
محسنی اژهای درباره پرونده فوت خلیلی (طلبه ناهی از منکر) نیز گفت: این فرد مضروب و مصدوم شد و عوامل آن از صحنه فرار کردند، ولی آنها شناسایی شدند. فرد مصدوم و پدر وی در آن زمان که شاکی بودند رضایت دادند البته از جنبه خصوصی جرم و از لحاظ جنبه عمومی نیز حکمی صادر شد. در نهایت این فرد فوت کرد.
وی افزود: پرونده ضارب مجددا به جریان افتاد که مشخص شود آیا وی بر اثر جراحات ضربه فوت کرده یا خیر؟ در دفعات بعد گفتم که نظریه پزشکی قانونی را خواسته ایم و اکنون نظریه پزشکی قانونی اعلام شده و جراحت را تایید کرده و پرونده به دادگاه رفته و به زودی تعیین تکلیف میشود.
سخنگوی قوه قضاییه درباره پرونده تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی گفت: در دفعات گذشته هم گفتم که در مورد این پرونده تحقیق شده و امروز هم تحقیقات انجام شده است. امروز لایحه مربوطه اخذ شده و ان شاء الله این پرونده همچنان دنبال شود.
محسنی اژهای درباره وجود روغن پالم در لبنیات گفت: از دادستان تهران این موضوع را پرسیدم و وی گفتند که هنوز گزارش رسمی یا شکایتی از وزارت بهداشت تحویل قوه قضاییه نشده است.
وی افزود: دادستان تهران در این زمینه نامهای را به وزارت بهداشت نوشته و خواسته که اسنادی که دال بر این است که این روغنها مضر هستند را بفرستد. امروز که در مورد این موضوع پرسیدم عنوان شد که هنوز اسنادی نرسیده است.
محسنیاژهای درباره سقوط هواپیمایی که منجر به کشته و مصدوم شدن تعدادی از هموطنانمان شد، اظهار کرد: در این زمینه پروندهای در دادسرای تهران تشکیل شد، کارشناسان مربوطه را فرستادند که در حال رسیدگی موضوع هستند، همچنین مسئولان ذیربط در دولت نیز در حال بررسی موضوع هستند.
سخنگوی قوه قضاییه درباره افرادی که با جعل عنوان وکیل تخلفاتی را انجام میدهند گفت: در جلسات گذشته گفته بودم که باید توجه بیشتری به افرادی که با واسطه یا بیواسطه در دستگاه قضایی مرتکب جرمی میشوند، شود.
وی افزود: علاوه بر مواردی که در جلسات قبل گفتم سه قاضی دیگر در این زمینه تحت تعقیب قرار گرفتند، 7 دلال و 21 وکیل نیز تحت تعقیب قرار گرفتند و دستگیر شدند.
وی گفت: به متخلفان نیز در این زمینه هشدار میدهم و مردم هم توجه داشته باشند که افرادی تحت عنوان وکیل، دلال و کارمند و ... از اعتماد مردم سوءاستفاده نکنند و اگر مواردی را دیدند به دادسرای انتظامی قضات و یا حفاظت اطلاعات قوه قضاییه اطلاع دهند.
وی یادآور شد: به عنوان مثال موردی داشتیم که فردی خود را به عنوان بازپرس دادستان کل کشور معرفی کرده و این عنوان جعلی را ساخته است، در صورتی که دادستانی کل کشور اصلا بازپرسی ندارد و مشخص شد که بیش از 50 مورد در این زمینه مهر جعل کردهاند.
محسنیاژهای در ابتدای سخنان خود با تبریک دهه کرامت و ولادت حضرت معصومه (س) و نیز ولادت علی ابن موسی الرضا گفت: آمریکای زیاده خواه یک بار دیگر دست خودش را رو کرده و بر لیست تحریمها علیه ایران افزوده است و بر همگان روشن شد که نباید به آمریکا اعتماد کرد.
وی افزود: الحمدالله سیستم مذاکره کننده ما هشیارند و دست این شیطان را خواندهاند، ولی برای همه روشن شد که آمریکا قابل اعتماد نیست.
سخنگوی قوه قضاییه یادآور شد: در جلسه قبل گفتم که دوره دوم ریاست قوه قضاییه برنامههایی در دست اقدام بوده است تا بتوانیم وظیفهای را که قانون اساسی بر عهده قوه قضاییه گذاشته و نیز توصیههایی که مقام معظم رهبری در انتصاب اخیر و نیز در هفته قوه قضاییه متذکر شدند را با جدیت بیشتری دنبال کنیم و همه ماموریت ها را انجام دهیم.
وی با اشاره به اینکه یکی از موضوعات مهم در دستور کار ما دسترسی آسانتر مردم به عدالت و دستگاه قضایی است، گفت: آسان کردن امور و کاهش فرآیند رسیدگیها اعم از رسیدگی به پرونده های قضایی و سایر امورات مربوط به قوه قضاییه در دستور کار ما است. همچنین توجه لازم به سلامت بیشتر دستگاه قضایی از جهات مختلف و تسریع در گسترش عدالت به معنای واقعی از دیگر موضوعات مهم در قوه قضاییه است.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: در این راستا یکی از موضوعات مهم در قوه قضاییه منابع انسانی بود که قرار شده منابع انسانی در قوه قضاییه اعم از کادر قضایی، اداری و جذب نیروها، استخدام و بهکارگیری و آموزش نیروها همه با هم تجمیع شود و در یک معاونت به صورت متمرکز انجام شود.
محسنیاژهای ادامه داد: معاونت منابع انسانی در قوه قضاییه به ریاست حجت الاسلام امینی تشکیل شد. نکته دیگر در قوه قضاییه این است که این دستگاه دارای وظایف عدیده ای است و مجموعه مسائلی که باید رییس قوه قضاییه تمشیت آن را عهده دار باشد هم متکثر و هم متنوع تر بوده است؛ لذا قرار شد اختیارات بیشتری به معاون اول قوه قضاییه داده شود تا معاون اول قوه قضاییه رییس دستگاه قضایی را در امورات مربوط به شخص وی کمک کند. بر همین اساس جابجایی بعضی از مدیریتها صورت گرفت.
وی تصریح کرد: جابجاییها بر این اساس بود تا بتوانیم افرادی را که سالیان سال در یک پست خدمت کردهاند در خدمت مردم و قوه قضاییه بیشتر باشند و از انرژی آنها بیشتر استفاده شود؛ لذا تغییراتی در بخشهایی از قوه قضایی صورت گرفت و رییس دیوان عالی کشور بازنشسته شد و نیروی جدیدی یعنی حجتالاسلام کریمی جایگزین وی شد.
وی ادامه داد: حجتالاسلام رازینی که معاونت حقوقی قوه قضاییه را عهده دار بود، قرار شد که وی به دیوان عالی کشور برود و رییس دادگستری فارس یعنی آقای خداییان به جای وی منصوب شود که این امر انجام شد و به زودی تودیع و معارفه انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه بعضا روسای کل دادگستری ها تغییر میکنند ادامه داد: رییس کل دادگستری فارس به جای آقای رازینی معاونت حقوقی قوه قضاییه را بر عهده میگیرد و دادستان شیراز به جای آقای خداییان منصوب خواهد شد که چهارشنبه همین هفته تودیع معارفه صورت میگیرد.
وی یادآور شد: آقای حبیبی دادستان اصفهان به جای آقای حیدری رییس کل دادگستری یزد آمد و و آقای حیدری نیز به دیوان عالی کشور رفت. همچنین آقای مظفری رییس کل دادگستری استان کرمانشاه به جای آقای شریعتی که رییس کل استان خراسان رضوی است میرود و تودیع معارفه این عزیزان در پنجشنبه همین هفته انجام میشود.
محسنیاژهای در ادامه شصت و هشتمین نشست خبری خود با اهالی رسانه در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در موردحادثه در زندان شهرکرد گفت: پروندهای در رابطه با این موضوع تشکیل شد، اما به اتمام نرسیده است؛ زیرا تعدادی در این حادثه کشته شدهاند و برای رسیدگی به این موضوع پرونده مطرح است. لذا این پرونده در مرحله رسیدگی قرار دارد.
وی ادامه داد: توضیحات مفصلی در این باره ارائه شد و شکی در این نیست که آتش سوزی عمدی بوده است، اما این که در چه شرایطی و چگونه بوده است در حال بررسی است و هنوز تحقیقات به پایان نرسیده است.
سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سوال یکی دیگر از خبرنگاران در مورد آخرین وضعیت پرونده مهدی هاشمی اظهار کرد: طبق آخرین اطلاعاتی که دارم دادگاه این فرد هنوز تمام نشده و ادامه دارد. دادگاه در مرحله تفهیم اتهام و اخذ دفاعیات وکیل مدافع و متهم است و امروز نیز هفتمین جلسه رسیدگی به این پرونده برگزار شد.
خبرنگاری سوال خود را اینگونه مطرح کرد که پرونده مدیر سابق ستاد سوخت به کجا رسید که محسنی اژهای در پاسخ گفت: کیفرخواست در رابطه با این پرونده صادر نشده و تحقیقات ادامه دارد. طبق آخرین اطلاعات تا 2-3 روز گذشته 2 نفر در رابطه با این پرونده بازداشت بودند، اما الان را نمی دانم.
محسنیاژهای در پاسخ به سوال یکی دیگر از خبرنگاران در مورد این که متهم پرونده تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی اعلام کرده که شرکتی به بابک زنجانی واگذار نشده است آیا این موضوع صحت دارد یا خیر؟ تصریح کرد: من در ریز جزییات هر پروندهای نیستم و اگر اطلاعاتی هم داشتم نمیتوانستم آن را بیان کنم. در واقع ایشان به دادسرا احضار شدند و پرونده در حال بررسی است و امیدواریم زودتر به این پرونده رسیدگی و حکم مربوط به آن صادر شود.
سخنگوی قوه قضاییه درباره لایحه وکالت گفت: ممکن است در یک لایحه مواردی غیرقضایی باشد، اما لایحه وکالت لایحهای قضایی است و اگر درباره آنچه مدنظر قوه قضاییه است تغییرات اساسی داده شود به طور طبیعی مورد قبول دستگاه قضاییه نیست، البته انشاءالله به آنجا هم نمیرسد.
وی افزود: نظر شورای نگهبان این است که اگر لایحه قضاییه بدون نظر دستگاه قضاییه به مجلس برود شورا آن را رد میکند و امیدواریم موضوع در مرحله ابتدایی حل شود.
خبرنگاری سوال خود را اینگونه مطرح کرد که با توجه به تغییر رئیس دیوان عالی کشور آیا صحبتی درباره پرونده کهریزک و این که نظر دیوان زودتر ارائه شود، شده است که محسنی اژه ای پاسخ داد: تغییر رئیس دیوان در پرونده فرقی را ایجاد نمیکند، ولی ما می خواهیم به طور کلی دیوان عالی کشور پرونده را زودتر بررسی کند. امیدواریم که این امر در مورد پرونده کهریزک انجام شود. با صحبتی که بنده با شعبه داشتم امید است که اظهار نظر شعبه اعلام شود.
محسنی اژه ای در مورد این موضوع که آیا آقای میرکاظمی وزیر اسبق نفت به رئیس قوه قضاییه در مورد مسائل مربوط به پرونده شان شکایتی کرده اند و یا خواستار رسیدگی به پرونده شدهاند که سخنگوی قوه قضاییه گفت که در جریان این موضوع نیستم.
خبرنگار دیگری سوال خود را اینگونه مطرح کرد که با توجه به اتفاقاتی که اخیراً در مورد مسائل مربوط شهرداری پیش میآید مانند تصادف ماشین عروس در سال گذشته یا قتل کارگری توسط عوامل شهرداری بهتر نیست که شهرداری نظارت های دقیقتری را داشته باشد؟
محسنیاژهای پاسخ داد: بنای دولت و حتی شهرداری این است که کارهایشان را برون سپاری کنند و بهتر است شهرداری بتواند از طریق پیمانکاران آزاد کارها را انجام دهد. متاسفانه افرادی که در شهرداری به کار گرفته میشوند گزینش نمی شوند و شهرداری باید توجه کند که از پیمانکاران تعهد بگیرید و از نیروهای منضبطی استفاده کند. اصل مطلبی که شما فرمودید قابل تأمل است و حتما باید پیمانکار و ضارب در این زمینه جوابگو باشند.
خبرنگاری به شوخی خطاب به سخنگوی قوه قضاییه گفت که آیا می توانیم بگوییم که در چند سال آینده شما رئیس قوه قضاییه خواهید بود؟ که محسنیاژهای گفت: نه، نمی توانیم چنین چیزی بگوییم.
محسنیاژهای در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا شهرام جزایری تا دو ما دیگر آزاد میشود، گفت: اگر پایان محکومیت اش باشد این امر طبیعی است. البته زمان آزادی وی را نمیدانم.
نظر شما