همچنين پليس راه ناجا از استقرار هزار تيم گشتي و بهكارگيري ۵هزار نيرو از ساير بخشهاي ناجا علاوه بر گشتهاي عادي، هماهنگيهايي با دستگاههاي امدادي و راهداري براي همپوشاني خدمات انجام شده و استفاده از بالگردهاي ناجا براي كنترل عبور و مرور در دور پاياني سفرهاي تابستاني خبر داد.
در آخرين روزهاي تعطيلي مدارس و دانشگاهها يكبار ديگر مردم بار سفر ميبندند تا از فرصت پاياني براي سير و سفر استفاده كنند. هميشه با بالا رفتن حجم سفرها، تعداد حوادث نيز بيشتر ميشود و حالا پليس و دستگاههاي ذيربط گفتهاند كه براي كاهش تصادفات و تلفات جادهاي برنامههاي ويژهاي دارند.
رئيس پليس راهور ناجا در يك نشست خبري با اشاره به كاهش آمار 6/4درصدي تلفات تصادفات جادهاي، ضمن تأكيد براي كاهش بيشتر اين آمار، گفت: استمرار اين روند با شيوههاي كنوني كاري دشوار است، بايد طرحي نو دراندازيم كه يكي از آنها افزايش نرخ جرايم تخلفات رانندگي است كه چند ماهي است در هيأت دولت بلاتكليف مانده است. سردار اسكندر مومني با تأكيد بر لزوم استفاده از ابتكارات نو و شيوههاي نو براي كاهش تلفات، افزود: اين دور سفرها تا 5مهرماه ادامه دارد. اينكه براي كاهش سوانح و حوادث تنها از راننده انتظار داشته باشيم، بهمعناي غفلت از ساير عوامل دخيل در تصادفات جادهاي است، زيرا در اين امر 10مولفه نقش دارند كه عامل انساني، ايمني خودرو و عامل راه و سيستم امداد و نجات و درمان بيشترين نقش را دارند. بايد با روش جديد و همچنين افزايش ايمني خودرو، آموزش عامل انساني، بهبود راه و امداد و نجات و درمان، سوانح را كاهش دهيم زيرا 50درصد از فوتيها در صحنه و 50درصد مابقي پس از سر صحنه است. براي ايمني راه، نيازمند هزينه زيادي نيستيم بلكه گاهي با ترميم يك گاردريل ميتوانيم جلوي بسياري از سوانح را بگيريم.
توسعه سامانه كنترل هوشمند
ديروز همچنين سامانه كنترل هوشمند ترافيك افتتاح شد. اين طرح در راستاي تفاهمنامه مشترك پليس راهور و سازمان راهداري است و براساس آن 3هزار و 800كيلومتر ديگر از جادههاي كشور تحت پوشش سامانه كنترل هوشمند قرار گرفتند.
آنطور كه رئيس پليس راهور ناجا ميگويد در اين سامانه، اطلاعات به محض ثبت تخلف، براي صاحب پلاك خودرو از طريق پيامك ارسال ميشود و در پيامكي ديگر مبلغ جريمه و نحوه پرداخت الكترونيك آن اعلام ميشود. اين طرح در ادامه برنامهريزيها براي كاهش 30تا 40درصدي سوانح رانندگي است و بهزودي در معابر درونشهري نيز اجرايي خواهد شد.
بيتوجهي به تذكر پليس مدارس جريمه دارد
رئيس پليس راهور ناجا همچنين با اشاره به طرح تابستانه و فرا رسيدن بازگشايي مدارس گفت: همياران پليس و پليس مدرسه در مهرماه فعال ميشوند. اگر رانندهاي از فرمان پليس مدرسه سرپيچي كند، علاوه بر جريمه، نمره منفي براي او منظور خواهد شد.
او به شهروندان توصيه كرد كه تا حد امكان از وسايل حملونقل عمومي استفاده كنند و توجه داشته باشند كه سرويس مدارس فرزندان آنها بايد داراي برگه معاينه فني باشد و رانندگان نيز برگه صلاحيت داشته باشند.
مومني با پيشبيني اينكه در اول مهرماه 25تا 30درصد حجم ترافيك افزايش يابد، افزود: احتمالا 10تا 15درصد نسبت به مهر سال گذشته با افزايش حجم ترافيك مواجه باشيم. گزارشهايي به ما رسيده مبني بر اينكه مدارس غيردولتي خارج از سامانه و با خودروهاي بدون برچسب اقدام به سرويسدهي به دانشآموزان ميكنند كه بايد هماهنگي لازم با آموزش و پرورش در اين زمينه انجام شود و مدارس سليقهاي عمل نكنند.
مشكل سرويس بهداشتي و چادرخوابي
رئيس سازمان راهداري و حملونقل جادهاي نيز در آخرين جلسه ستاد هماهنگي سفر در تابستان با اشاره به معضل چادرخوابي در سفرهاي داخلي درخواست كرد كه معاونت گردشگري سازمان ميراث فرهنگي براي احداث كمپهاي اقامتي نقطهيابي كند تا مردم در هر نقطه از جادهها و شهرها چادر نزنند. داوود كشاورزيان با اشاره به وضعيت سرويسهاي بهداشتي بينراهي نيز گفت: بايد مجتمعهاي بينراهي را مكلف كنيم كه سرويسهاي بهداشتي را ساماندهي كنند و اين موضوع در دستور كار استانداريها و شهرداريها قرار گيرد.
كاهش تلفات حوادث رانندگي
رئيس سازمان پزشكي قانوني در نشست كميته هماهنگي اجراي طرحهاي ويژه ترافيكي از كاهش كلي آمار تلفات جادهاي خبر داد. بر اين اساس مجموع تلفات حوادث در 4ماهه اول امسال 5هزار و 801نفر بود كه اين آمار در مدت مشابه سال قبل 6080 نفر بود كه كاهش 4/6درصدي را شاهديم. به گفته احمد شجاعي، استانهاي فارس با 522نفر، خراسان رضوي با 440نفر و تهران با 413نفر بيشترين آمار حوادث را بهخود اختصاص داده و استانهاي ايلام، كهگيلويه و بويراحمد و اردبيل بهترتيب كمترين آمار حوادث را بهخود اختصاص دادهاند. همچنين 1419نفر در حوادث جان خود را از دست دادهاند كه در مدت مشابه سال قبل اين ميزان 1558نفر بود كه كاهش 8/9درصدي را شامل ميشود؛ آمار مصدومين نيز 14/9درصد كاهش داشته است.
نظر شما