همشهری آنلاین: آیت‌الله سبحانی گفت: اسلام برای زن، یک مقام عالی قائل است و حجاب و عفاف صیانت برای حفظ حریم زن است.

sobhani

این مرجع تقلید در مراسم آغاز سال تحصیلی جامعة الزهرا که در سالن اجتماعات این مرکز برگزار شد، به تبیین اهمیت آگاهی به زمان و برنامه‌ریزی درسی و علمی مطابق نیازهای جامعه اسلامی پرداخت.

وی با اشاره به آیاتی از قرآن مجید خاطرنشان کرد: خدای متعال در قرآن کریم دو نمونه از زنان پاک و بهشتی مثال می‌زند و دو نمونه نیز از زنان بد و اهل جهنم؛ دقت در این آیات و زندگی این زنان می‌تواند برای همه ما درس آموز باشد.

به گزارش ایسنا به نقل از حوزه نیوز، سبحانی افزود: دو زن بهشتی که خدای متعال از آنان تمجید می‌کند همسر فرعون، که حاضر شد از آن موقعیت و کاخ دل بکند و به خاطر عشق به خدای متعال بالای دار رود و دیگری حضرت مریم (س) می‌باشد که از نظر تقوا و پاکی به جایی می‌رسند که خداوند آنان را برای همه مردم مثال می‌زند و از طرف دیگر دو زن نیز وجود دارد که با اینکه همسر دو پیامبر بزرگ خدا بودند؛ اما از مصاحبت با این اولیای الهی هیچ سودی نمی‌برند و عاقبت آنان جهنمی شدن است.

این مرجع تقلید با اشاره به دیدگاه دین مبین اسلام راجع به زن خاطرنشان کرد: از نظر اسلام زن مانند مرد، یک انسان به تمام معناست و در انسانیت او هیچ گونه نقصی وجود ندارد و از افتخارات زنان همین بس که خدا یک سوره کامل درباره آنان به نام سوره «نساء» نازل فرموده است.

سبحانی تاکید کرد: امروزه زن در غرب به عنوان موجودی تنها، برای لذت بردن مردان و همچنین وسیله‌ای برای کسب درآمد شده است که این خود یکی از ظلم‌هایی است که غرب در حق زنان انجام داده است؛ اما اسلام برای زن، یک مقام عالی معتقد است و رعایت حجاب و عفاف نیز در واقع یک نوع صیانت برای حفظ حریم زن است.

این مرجع تقلید در توصیه‌ای به طلاب، اساتید، مسئولین و مدیران در حوزه گفت: باید زمان را درک کرد و مطابق با زمان و نیازهای جامعه اسلامی برنامه‌ریزی کرد و درس خواند، باید ببینید که جامعه از چه چیزی رنج می‌برد و چه دردهایی دارد مطابق با آن برنامه ریزی کرد و تحصیل علم کرد که در روایات نیز به این امر سفارش زیادی شده است.

وی قدم اول برای گام نهادن در وادی طلبگی و تحصیل علوم دینی را اخلاص دانست و تاکید کرد: در قدم اول طلبگی باید سعی کنید که درس خواندن، درس دادن، زندگی کردن و همه شئون زندگی برای خدا و در راه جلب رضایت او باشد که اگر این مطلب محقق شد انسان رشد علمی و معنوی می‌کند.

وی ادامه داد: یک عالم دینی که قصد راهنمایی و ارشاد مردم را دارد، باید قبل از هرچیز به اصلاح نفس خود بپردازد و خود را تربیت کند که اگر کسی بتواند خود را مهذب نماید و تقوای الهی را رعایت کند، مسلما خواهد توانست بر روی دیگران نیز تاثیر بگذارد.

سبحانی تسلط بر ادبیات عرب را بسیار مهم و اساسی توصیف کرد و گفت: کلید فهم معارف دینی ما ادبیات عرب است باید در حد عالی آن را بیاموزید؛ چرا که کتب بزرگان ما به زبان عربی است و بسیاری از اشتباهاتی که سایر مذاهب و فرق اسلامی می‌کنند به خاطر نفهمیدن درست کتاب و سنت است؛ لذا طلاب جوان ادبیات عرب را جدی بگیرند.

کد خبر 272017

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha