عزیزالله خیری در گفتوگو با ايسنا، اظهار کرد: هلیله دارای انواع مختلفی است. هلیله زرد، هلیله سیاه، هلیله کابلی و هلیله چینی از اقسام آن است که از این میان هلیله کابلی محصول هندوستان است، ولی چون سابقاً آن را از راه کابل به ایران میآوردند به هلیله کابلی معروف شده است.
وی ادامه داد: میوه این گیاه موقعی که تازه است بیضی یا گلابی شکل است که پس از خشک شدن سخت و ناهموار میشود و دارای مواد صمغی، تانن فراوان و مواد خلطآور و چندین نوع قند است.
این کارشناس گیاهان دارویی افزود: از امام رضا(ع) روایت کردهاند، روزی جمعی از پزشکان در محضر ایشان خواص چندین دارو را توصیف میکردند که آن حضرت فرمودند که شما از این ادویه تعریف میکنید، ولی نمیدانم چرا هلیله و رازیانه را فراموش کردهاید؟
وی خاطرنشان کرد: هرکس در روز یک هلیله کابلی را در دهان بگذارد و بمکد موی او سیاه میشود. همچنین انواع هلیلهها برای تقویت معده، حافظه، ذهن و حواس ظاهری و باطنی مفید است و برای سردرد، مالیخولیا، رفع وسواس و امراض روحی سود فراوان دارد.
خیری از ممنوعیتهای مصرف این گیاه گفت و افزود: استعمال آن موقعی که فرد تب دارد، جایز نیست. برای درمان فراموشی دارویی موثرتر از هلیله کابلی نیست و برای تقویت دندان و لثه نیز خاصیت دارد.
نظر شما