همشهری آنلاین: نکوداشت دکتر حمید امجد و دکتر یونس شکرخواه به همت انجمن منتقدان و نویسندگان تئاتر و همزمان با سیزدهمین جشن سالانه این انجمن برگزار می‌شود.

shokrkhah amjad

مراسم سیزدهمین جشن سالانه انجمن منتقدان و نویسندگان تئاتر، پنجشنبه ۳ مهر در تالار ایوان شمس برگزار می‌شود.

در این گردهمایی سالانه، اعضای انجمن منتقدان و نویسندگان تئاتر علاوه برنکوداشت دکتر حمید امجد (نمایشنامه نویس، کارگردان، استاد و مدرس تئاتر) و دکتر یونس شکرخواه (استاد و مدرس علوم ارتباطات) برنامه‌های گوناگون دیگری را تدارک دیده‌اند:

- معرفی ۳ نمایش برگزیدۀ سال ۹۲ از نگاه اعضای انجمن منتقدان و نویسندگان تئاتر

- معرفی گروه تئاتری برگزیده سال ۹۲

- معرفی نفرات برگزیدۀ سیزدهمین مسابقۀ مطبوعاتی انجمن منتقدان و نویسندگان تئاتر

- تقدیر از خبرنگار و عضو فعال انجمن

- تقدیر از برنامه‌های تئاتری برگزیده در دو حوزۀ رادیو و تلویزیون

- و ...

این جشن با حمایت موسسه سینما شهر، شرکت تجارت الکترونیکی ارتباط فردا، تالار ایوان شمس و مرکز موسیقی بتهوون روز پنجشنبه ۳ مهر۹۳ در ساعت ۱۸:۳۰ با حضور فعالان صحنه و رسانه برگزار می‌شود.

  • بیانیه هیات داوران؛ سیزدهمین مسابقۀ مطبوعاتی انجمن منتقدان و نویسندگان تئاتر

annouce

متن بیانیه هیات داوران سیزدهمین مسابقه مطبوعاتی انجمن منتقدان و نویسندگان تئاتر از این قرار است:

به نام خدا

تئاتر بر صحنه زاده می‌شود، در حضور تماشاگر رشد می‌کند و بقای خود را پس از ترک صحنه در رسانه ادامه می‌دهد.

رسانه قادر است حس‌ها، عاطفه‌ها و اندیشه‌ها­ی جاری در جان نمایش را به فهمی تازه و خاطره­‌ای ماندگار برای تماشاگر بدل سازد.

رسانه، سویه سحرانگیز نمایش را از سالنی با ظرفیتی محدود به گسترۀ بی‌مرز جامعه می‌کشاند و آن را از واقعه­‌ای در صحنۀ نمایش به اتفاقی دراماتیک در صحن جامعه تبدیل می‌کند و شرایط اجتماعی هنر نمایش را نیز دستخوش بالندگی می‌سازد.

هیات داوران سیزدهمین مسابقه مطبوعاتی انجمن منتقدان و نویسندگان تئاتر، ضمن تقدیر از تمامی شرکت کنندگان در بخش‌های مختلف، به ویژه آثاری در بخش‌های گفت‌وگو، مقاله پژوهشی، گزارش و عکس که کیفیت حرفه‌ای مناسبی داشته‌اند، چنین می‌پندارد که:

تاثیر شگفت ­انگیز روزنامه ­نگاری امروز مرهون مولفه ­هایی است همچون کشف، نوآوری، اندیشمندی، ایده­پردازی، زبان پویا، گریز از کلیشه­‌ها، ساختار اندیشیده شده، و فرم تازه در روایت و لحن؛ به نظر می‌رسد دستیابی به رویکرد عمیقا متاثر از این مولفه‌ها، می باید به دغدغۀ اصلی روزنامه نگاری تئاتری ما بدل شود.

یادداشت‌های ما نیازمند موجز نویسی، گویا نویسی و پرداختن به ایده‌های نو و مشخص است. در بسیاری از آثار ارائه شده، ساختار و شکل یادداشت، به قالب‌های دیگری همچون مقاله و گزارش نزدیک شده‌اند.

مقاله‌های ژورنالیستی، گاهی دچار اطاله کلام شده‌اند و به خوبی از ایده مرکزی اثر صیانت نکرده‌اند. به همین روی، انسجام مرکزی اثر از میان رفته و نوشته با کاستی­‌هایی همراه شده‌ است.

در نقدهای رسیده، انگاره‌های تازه نقد نویسی کمتر مورد توجه قرار گرفته و از همین روی، گاهی آثار ارائه شده اسیر کلیشه‌ها شده‌اند و گاهی گرفتار شباهت‌ها. آنچنان که کمتر اثری با تاویل‌های تازه و کشف معناهای پنهان، به یاری خواننده و تماشاگر می‌آید.

هیات داوران، امیدوارانه و واقع بینانه بر این باور است رگه‌های درخشانی که در برخی از آثار نمایان است چشم انداز روشن و شکوفا تری را برای آینده ی روزنامه نگاری تئاتر ایران نوید می‌دهد.

با احترام؛ فریدون عموزاده خلیلی، خسرو  رستمی، رامتین شهبازی

کد خبر 272612

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha