البته اینمهم در صورتی اتفاق میافتد که پارامتر مدیریت را در راس تولید قراردهیم .یعنی با یک مدیریت صحیح و روزآمد میتوان از مواد اولیه مرغوب، کیفیتی عالی برای تولید انتظار داشت.
جدولهای پخش برنامه در سیما نیز چنین روندی را در شکلگیری خود به منصه ظهور میرسانند. اگر متولی چینش برنامهها دارای ذوق و سلیقه باشد و الفبای ارتباطات را بداند، میتواند یک جدول پخش منطقی و دارای بار رسانهای و تلویزیونی تولید کند .
در مواردی شاهدیم که نظم در جدول پخش؛ به عنوان یک مورد اصلی کلا به دست فراموشی سپرده میشود. نظم در جدول پخش میتواند دارای موارد چندگانهای باشد، که "نظم در کیفیت " یکی از آنهاست.
برای مثال اگر شبکهای قرار است طی هفت روز؛ چهار فیلم سینمایی پخش کند، نظم در کیفیت باید بر این مبنا باشد، آن فیلمهایی که دارای تونالیته هنری و بار دراماتیکی بیشتری است، به صورت یکی در میان اجازه پخش یابند. در صورتی که اکثرا مشاهده میشود که اگر شبکهای یک فیلم خوب برای پخش در کنار سه فیلم دیگر برای عرضه در یک هفته ، در آستین داشتهباشد، ابتدا این برگ برنده را رو میکند و سپس با پخش پیاپی فیلمهای پیش افتاده دیگر، بیننده را سردرگم میکند.
در حالی که شبکههای سیما باید مخاطبان را به دیدن فیلمهای خوب میهمان کنند. یا حتی فیلمهایی که اگر هم دارای ویژگی درام نیستند، حداقل سوهان روح بیننده نباشند و فقط و فقط یک سرگرمی 75 تا100 دقیقه ای برای مخاطب و بیننده به ارمغان داشته باشنداز این روست که نظم در جدول پخش میتواند تا حد یک هنر یا تکنیک رسانه ای مورد توجه قرارگیرد.
هر برنامهای اگر دارای مصالح و مواد اولیه خوب بوده و شخص صلاحیتداری نیز آن را تولید کرده باشد، میتواند دارای پیام و مفهوم و موارد فرهنگی دیگری باشد؛اما بسته به زمان پخش آن که به "نظم در زمان پخش " کنداکتور تعبیر میشود. ارسال پیامها و جذب آن ، قابل تغییر خواهد بود.
در این راستا همواره یکی از پیشنهادهای بینندگان در ارتباط با روابط عمومی سازمان ، این بوده است که خواستار تعویض و جابه جایی زمان پخش برنامههای خاصی هستند این درخواست به طرز زندگی مخاطب به عنوان یک شهروند قابل احترام بر میگردد.
طبیعی است کارگر یا دانش آموز یا کارمندی که قرار است راس ساعت 6 صبح هر روز از منزل خارج شود، قید برنامههای بعد از ساعت 10 شب را خواهد زد اما نظم در زمان پخش می تواند به گونهای عمل کند که قشر زیادی از بینندگان از دیدن برنامههای خوب و خاص محروم نشوند.
از تکنیک های دیگر در بستن جدولهای پخش برنامه صاحب نظم و ترتیب ، نظم در "چینش غیرموازی " است این گونه ترکیب بندی زمانی به دست میآید که جدولهای چندگانه شبکههای سیما با هم در ارتباط باشند و منظور و مقصود نهایی از نظم این گونه ، همانا فرصت دادن به بیننده است تا بتواند با فراغ بال برنامههایی را که دوست دارد از شبکههای مختلف بدون این که نگران از دست دادنش باشد به نوبت نگاه کند.
در این راستا مخاطب سریال شبکه دو و فیلم سینمایی شبکه پنج و گزارش فوتبال شبکه سوم را می تواند بدون چشم پوشی از هر کدام ببیند. و در خاتمه آن که نظم در بستن جدول پخش و لحاظ کردن "نظم در کیفیت "، "نظم در زمان پخش " و "نظم در چینش غیرموازی " در کل تکنیکی هنرمندانه است که امیدواریم متولیان آن در شبکه های مختلف سیما از این هنر به حد کافی و وافی بهره مند باشند.
نظر شما