به گزارش ايرنا، بن طلال دوشنبه گذشته (20 اکتبر مصادف با 28 مهرماه) در مصاحبه با شبکه خبری 'سی ان ان' آمریکا گفت: ما ضعف هایی در این زمینه داشته ایم؛ متاسفانه برخی شخصیت های افراط گرا در عربستان به برخی عوامل افراط گرا در سوریه کمک مالی کرده اند، اما عربستان اکنون قوانین سختگیرانه ای را برای متوقف کردن این روند وضع کرده و اکنون این کمک ها کاملا متوقف شده است.
علاوه بر عربستان، قطر نیز یکی از کشورهایی است که طی سال های گذشته برخی گروه های افراط گرا را به لحاظ بودجه، تسلیحات و آموزش های نظامی حمایت کرده است و جالب آن که هر دو کشور قطر و عربستان در زمره کشورهایی هستند که به بهانه مبارزه با گروه تروریستی داعش به ائتلاف به اصطلاح بین المللی تحت هدایت آمریکا پیوسته اند.
الولید در اشاره به کمک های مالی سعودی ها به گروه های تروریستی گفت: توقف این کمک ها ولو دیرهنگام بهتر از آن است که این اقدام هرگز عملی نمی شد.
وی افزود: امیدوایم که با متوقف کردن پیشروی داعش به سوی مرزهای شمال سوریه بتوانیم اقدامی مثبت انجام دهیم.
طلال در حالی این اظهارات را ایراد کرد که شواهد و مستندات عینی حاکی از آن است که حملات هوایی ائتلاف آمریکایی در عراق و سوریه به جز تخریب زیرساخت ها و گرفتن جان غیرنظامیان، کمک چندانی به جلوگیری از پیشروی های داعش نکرده است.
وی در ادامه اظهاراتش از حملات هوایی به عنوان 'گام نخستین' یاد کرد و افزود: در نهایت تصور می شود که حضور نیروهای زمینی ضرورت یابد، اما این نیروها لزوما نباید آمریکایی باشند؛ در منطقه نیروهای جانشین وجود دارند که می توانند مورد استفاده قرار گیرند.
طلال از گروه معارضان سوری موسوم به 'ارتش آزاد سوریه' به عنوان یکی از گروه های جانشین نام برد.
سی ان ان افزود: به رغم اظهارات الولید مبنی بر توقف کمک های مالی، تضمینی وجود ندارد که شهروندان سعودی تامین بودجه گروه های افراط گرا را متوقف کنند و یا حتی خودشان به آن ملحق نشوند.
داعش علاوه بر فعالیت های تروریستی در سوریه و کشتار مردم این کشور، طی ماه های اخیر با حمله به عراق و قتل عام تعداد زیادی از مردم این کشور، بخش های وسیعی از عراق را به تصرف خود درآورده و در مناطق اشغالی 'خلافت' خودخوانده اعلام کرده است.
نظر شما