ايسنا نوشت: علی ربیعی در مراسم گرامیداشت روز معلولان گفت: 12 آذر بهانهای است برای تبریک به تمام هموطنان و خانوادههای دارای معلولیت و من معتقدم که این روز فقط یک اسمگذاری ساده نبوده و بلکه یک نماد است تا عملکرد خود را در اینباره مرور کرده و حقوق شهروندان معلول و خانوادههای آنان را به یاد آورده و از کمکاریهای خود شرمنده شویم.
ربیعی ادامه داد: بخش مهمی از عدالت اجتماعی توجه به آحاد مردم جامعه است و گمان میکنم زمانی که از واقعیتها بگذریم و به عمق آنان برسیم، متوجه میشویم کار کردن در چنین مسائلی بسیار پیچیده بوده و به خصوص در جوامع در حال توسعه نیازمند همتی طولانی، مستمر و کارشناسانه هستیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضمن اشاره به اینکه در ایران بیش از 4.2 درصد جمعیت معلولیت شدید جسمی و روانی داشته و سالانه 60 هزار نفر به این جمعیت معلول شدید اضافه میشود، گفت: اگر معلولیتهای متوسط، ضعیف و معلولیتهای ناشی از سالمندی را به این میزان اضافه کنیم، به بیش از 10 درصد نیز میرسد.
وی ادامه داد: در حال حاضر قریب به یک میلیارد نفر از افراد دنیا با اشکالی از معلولیت مواجه بوده و حدود 200 میلیون نفر مشکلات حسی و حرکتی دارند.
ابراز تاسف از عدم وجود بانک اطلاعاتی دقیق در ارتباط با آمار معلولیت در ایران
ربیعی ضمن ابراز تاسف از عدم وجود بانک اطلاعاتی دقیق در ارتباط با آمار معلولیت در ایران گفت: یکی از برنامههای مهم ما در آینده آمارگیری دقیق و صحیح و ایجاد یک بانک اطلاعاتی دقیق و سامان یافته برای ثبت آمار معلولیتها در جامعه است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین در ارتباط با علل پیدایش معلولیتهای گوناگون گفت: به عقیده من در بحث معلولیت با سه ریشه اصلی روبهرو هستیم که به ترتیب طبیعت، جامعه و سیاست هستند.
وی در این باره تصریح کرد: یک دسته از افراد به طور طبیعی به خاطر مسائل ژنتیکی و... دچار معلولیت شده و همچنین معلولیتهای مادرزادی نیز، تعدادی از افراد را به معلولیت میکشاند که این معلولیتها حاصل طبیعت هستند اما باید به معلولیتهایی که جامعه و سیاست منشاء آنان هستند، توجه ویژه شود.
ربیعی ادامه داد: الگوهای رانندگی نامناسب یکی از علل معلولیت است. برای مثال در ایران سالانه 410 هزار نفر به علت حوادث ترافیکی تصادف داشته و بیش از 300 هزار معلول در سطوح مختلف ایجاد میکند که این امر ناشی از رفتارهای غلط اجتماعی ماست و گمان میکنم در شیوه زندگی اجتماعی خود باید تجدیدنظر کنیم.
نباید سفرهای بدون ویتامین و مواد غذایی وجود داشته باشد
وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین افزود: شیوه زیست ما به طور ناخودآگاه باعث ایجاد اختلالات ژنتیکی و در نتیجه معلولیت میشود و این در حالی است که ما نمیتوانیم با فناوریهای نوین مقابله کنیم، اما نوع برخورد ما با این فناوریها بسیار مهم و اساسی است.
وی با اشاره به اینکه باید زیست اجتماعی خود را به خصوص در شهرهای بزرگ اصلاح کرده و در سیاست نیز برنامهریزیهای انجام شده تا از معلولیت جلوگیری کند، گفت: کاهش معلولیت روانی در سطوح مختلف از مباحث جدی است و باید با فقر و نابرابری مقابله شود.
راهکار جلوگیری از معلولیتهای ناشی از سیاستگذاریهای نادرست
ربیعی ادامه داد: باید با فقر غذایی نیز مقابله شده تا سفرهای بدون ویتامین و مواد غذایی وجود نداشته باشد.
وی با اشاره به اینکه 100 هزار روز اول کودکان بسیار مهم و جدی است، گفت: باید مراقبت و برنامهریزی و غربالگری را در 100 هزار روز اول زندگی کودکان بیشتر شود و این عوامل باعث آن میشوند که از معلولیتهای ناشی از سیاستگذاریهای نادرست جلوگیری شود.
برپایی جشن پوشش 100 درصدی بیمه پایه درمان ایرانیان ظرف هفته آینده
وی همچنین از راهاندازی مجدد شورای عالی رفاه بعد از هشت سال خبر داد و اعلام کرد: در هفته آینده جشنی به پا خواهیم کرد که در آن هیچ ایرانی بدون دفترچه درمان نیست و امیدواریم در سال آینده نیز جشنی به مناسبت ارتقای سطح کیفی دفترچهها و رضایت عمومی از آنها برپا کنیم.
ربیعی ضمن اشاره به اینکه جامعه و سیاست باید به معلولیتهای ناشی از طبیعت نیز کمک کند، گفت: به عنوان رییس شورای عالی بیمه و سیاستهای بیمهای امیدواریم پرداختها را از سمت پرداختهای بستری و سرپایی به سوی پرداختهای پیشگیرانه برده و در سال جاری تمام منابع خود را برای تحقق این طرح بزرگ سلامت که یک پروژه مهم در نظام سیاسی است، به کار میگیریم.
ربیعی همچنین به نقش مهم مردم در ایدهپردازی و سیاستسازی اشاره کرد و و ضمن اعلام آمادگی از همراهی معلولان و تشکیل NGOها و فعالیت بیشتر آنان گفت: خواهان آن هستیم که NGOهای زیادی در حوزه معلولان ایجاد شده و با حضور خود معلولان اداره شود تا فعالیتهای موثری در عرصه سیاستگذاری داشته باشند.
وی در ارتباط با بهزیستی گفت: در دولت بحث پیرامون خانواده بهزیستی و معلولان، بحثی بسیار قابل توجه بوده و اولین قدم برای انجام اقدامات اساسی در این باره این است که ما مفتخر باشیم که کاری برای معلولان انجام میدهیم.
بررسی لایحه حمایت از حقوق معلولان در کمیسیون اجتماعی
ربیعی همچنین به اتمام لایحه حمایت از حقوق معلولان در کمیسیون اجتماعی اشاره کرد و گفت: اعلام میکنم در کمیسیون اجتماعی لایحه حمایت از حقوق معلولان به اتمام رسیده و در سایت «گفتوگوی اجتماعی» وزارت رفاه، کار و تعاون اجتماعی از این لایحه رونمایی شده و به مدت یک ماه معلولان فرصت دارند تا لایحه را دیده و تمامی نظرات خود را نسبت به آن مطرح کنند.
یک میلیون تومان، حداقل دستمزد برای زندگی
وزیر کار و تعاون و رفاه اجتماعی همچنین گفت: ما متوجه هستیم که امروزه حداقل دستمزد برای زندگی حدود یک میلیون تومان است و با 120 هزار تومان مستمری پرداختی نمیتوان در این حوزه اقدامات موثری انجام داد اما در تلاش هستیم که منابع بیشتری را در اختیار گرفته تا بتوانیم نارساییها را بهبود دهیم و خود را برای مسائل روز تجهیز کنیم.
وی همچنین اعلام کرد که در سال 94 اقلامی که خانواده معلول نیاز دارد در اختیار آنها قرار گرفته و اظهار کرد: این پیام را به جامعه معلولان میدهم که با تمام احساس و توان خود برای انجام امور و حل مسائل اقدام کرده و میخواهم به آنها بگویم اگر احساس میکنید که ما کاری انجام نمیدهیم به این معنا نیست که ما درک نمیکنیم بلکه منابع کافی را برای انجام تمامی امور در اختیار نداشته اما این نوید را میدهم که ما همت انجام کارهای بزرگ را داریم.
نظر شما