همشهری آنلاین: مجله دیپلماتیک سوسایتی اتریش در شماره اخیر خود بیش از ۳۰ صفحه را به بررسی دستاوردها و پیشرفت‌های جمهوری اسلامی ایران اختصاص داده است که بخشی از آن یک مقاله از دکتر محمد جواد ظریف است.

عنوان مقاله‌ دکتر جواد ظریف وزير امورخارجه ايران "بنیادهای به هم وابسته صلح و امنیت جهانی" است. 

متن اين مقاله دکتر این مجله به شرح زیر است:

بنیادهای به هم وابسته صلح و امنیت جهانی نوشته محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

به نام خداوند که نامش یادآور همه خوبی‌هاست

"پیامبر است آنکو با دستان خود بذری جاودان از عشق بکارد

وآنکو قلبش از مهر, از ایثار و عشق مالامال باشد کرده­هایش پیامبرانه است

چنین کسی روحی دارد که در رودهای جوشیده از صلح و آرامش شنا می‌کند

و قلبی که از محبت و عشق بی پایان، بی‌محابا در فوران است

و غرقه دریای بی کرانه محبت است "

اشتفان تسوایگ شاعر پرآوازه اتریشی

برای چند دوره مذاکرات میان جمهوری اسلامی ایران با کشورهای دیگر (1+5) که به مذاکرات هسته­‌ای موسوم شده و اینجانب و هیئت همراهم نمایندگی دولت و ملت بزرگ و شریف کشورم را در آن بر عهده داشته‌ایم، در شهر تاریخی و زیبای وین در کشور اتریش برگزار گردید و دولت و مردم اتریش میزبان ما در این مذاکرات بوده‌اند. حکم ادب است که از دولت و مردم فرهنگ دوست، خوب و مهربان جمهوری اتریش تشکر کنم. از وزیر محترم امور خارجه و معاونان ایشان نیز که برای برگزاری موفقیت آمیز این نشست‌ها تلاش نموده­‌اند، سپاسگزاری می­‌کنم.

واقعیت آن است که نگاه جمهوری اسلامی ایران به ­ویژه رئیس جمهور روحانی به اتریش یک نگاه ویژه و مبتنی بر احترام و برادری است که ریشه در تاریخی از پیوندهای مبتنی بر بنیادهای فرهنگی، علمی و اقتصادی دو کشور دارد. خوشبختانه اراده سیاسی بسیار خوبی که در رهبران دو کشور برای گسترش همکاری ها وجود دارد، شرایط خوبی را برای گسترش این پیوندها در همه زمینه­ها فراهم آورده است. باور دارم که با استفاده از فرصت­ها و ظرفیت­هایی که هم اکنون در هر دو طرف موجود است، می‌توانیم افق­‌های جدیدی را در روابط دوجانبه بگشائیم.

صحنه کنونی روابط بین الملل شرایط، فرصت‌ها و در عین حال چالش‌های گوناگونی را پیش روی تمامی کشورها قرار داده است. تقریبا دیگر نمی توان مشکل و یا موضوعی را مختص یک کشور و یا یک منطقه تعریف کرد. جهان امروز گرچه با جهش هایی بلند در زمینه دانش و فن آوری و تکنولوژی پیشرفته به سوی یکپارچگی بیشتر قدم برمی دارد، اما در عین حال با مشکلاتی دست به گریبان است که به همان اندازه جهانی و همگانی هستند و حل آنها جز در سایه همکاری های دوجانبه و چند جانبه و رایزنی های منطقه ای و بین المللی و تقویت اعتماد متقابل میان کشورها میسور نیست؛ اصل تعامل و گفتگو در شمار ضرورت های راهبردی برای همه دولت ها و کشورهایی است که به آینده امن بشریت و جهان دور از خشونت می اندیشند.

بدون ثبات و امنیت هیچ روند مثبتی در روابط بین کشورها و در درون جوامع شکل نخواهد گرفت. ثبات و امنیت زیر بنای توسعه اقتصادی و شکوفایی همه ملت ها و جهان هستی است. اگر کسی به راستی خواهان ریشه کنی فقر، بیماری، جهل و بی سوادی، تروریسم ، نقض حقوق شناخته شده انسانی ، قاچاق مواد مخدر ، برده داری مدرن و قاچاق انسان و ده ها مشکل عمیق بشریت قرن 20 و 21 است، باید برای ایجاد و گسترش صلح و ثبات پایدار و مبتنی بر حقوق همه انسان ها تلاش کند. بدون ثبات و امنیت پایدار مبارزه با هر یک از این موضوعات نفس­گیر نه تنها مشکل که گاه غیر ممکن است. رابطه دیالکتیک و متقابلی که بین موضوعاتی چون فزونی فقر و گسترش تروریسم و ناامنی وجود دارد، در همین پیوند بسیار با اهمیت تلقی می­گردند.

مناطقی از جهان و از جمله منطقه ما؛ منطقه خاورمیانه در شرایط حساس و شکننده­ای قرار دارد و با تهدیدهای ویرانگری همانند فرقه گرایی، افراط گرایی، تروریسم و جنگ های ویرانگر داخلی مواجه است. اما آنهایی که تاریخ برایشان تنها ورق نوشته هایی رها در گردبادهای زمان­های دور نیست, به خوبی در می­یابند که این امور تهدیدهایی نیستند که در یک جا محصور بمانند و خود را در جغرافیای خاصی محدود سازند. مهاجرت­های دسته جمعی، پرخطر و بی رویه به جهان غرب اثرات ناامنی و فقر را به همه ما گوشزد می کنند؛ به­سادگی پیداست که تروریسم و افراط گرایی کوری که در برخی از کشورهای منطقه گسترش یافته، در حال سرریز به نقاطی است که تا دیروز منطقه امن و بی خطر شمرده می­شدند. تنوع و تکثر ملیت­هایی که در گروه­های تروریستی مشاهده می­شوند، بهترین گواه برای چنین دریافتی است و لازمه مبارزه موثر با این تهدیدها هوشیاری، همکاری، تعامل و رفتار حکیمانه و مآل اندیش رهبران تمام کشورها و رایزنی­های مستقیم و مستمر آنها با یکدیگر است.

همه ما باید بپذیریم که تنها از طریق گفتگو و نه تهدید و نه تحقیر و نه تحریم و تنها با تکیه بر مشترکات گسترده ای که تمام ملت ها با یکدیگر دارند و با احترام به اصول حقوق بین الملل و با پذیرش حقوق و کرامت انسانی, جوامع و دولت ها ستون های بنای صلح را محکم تر سازیم و بر اساس موضع برابر و مصالح مشترک و احترام متقابل و با در نظر گرفتن منافع همه کشورها سازوکارهایی با ثبات تر را برای امنیت و صلح بین­المللی طراحی کنیم. این اعتقاد قلبی ما است که شکوفایی و توسعه تمامی کشورهای جهان در پیوندی مستقیم با یکدیگر بوده و بر همین بنیاد همچون گذشته بر اصل گفتگو و تعامل سازنده و بر تلاش های مشترک برای حل و فصل مسائل و معضلات جهانی تاکید داریم.

تردیدی در کار نیست که دولت و ملت جمهوری اسلامی ایران با صلابت و استواری تمام بر تمام خواسته های به حق و قانونی خود در چارچوب قوانین و نرم­های شناخته شده بین المللی ایستاده­اند و هرگز مرعوب و مغلوب بدخواهی شوالیه­های سیاهی و تاریکی نخواهند شد. با وجود این، مردم ایران همواره نشان داده اند که ملتی صلح جو و خواهان تعامل با هر ملتی هستند که دستی را به دوستی و نه به قصدی دیگر به سوی آنها دراز می­کند؛ چنین دستی در فرهنگ ما همواره سزاوار به گرمی فشردن است.

این مقاله را با شعری از شاعر اتریشی اشتفان تسوایگ با مضمون محبت و عشق به همه هستی گشودم و آن را با شعری از شاعر پر آوازه کشورم حافظ شیرازی به پایان می آورم که:

درخت دوستی بنشان که کام دل به بار آرد

نهال دشمنی برکن که رنج بی شمار آرد

  • واحد مرکزی خبر
کد خبر 280842

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست داخلی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha