به گزارش فارس، محمدمهدی زاهدی با اشاره به بودجه آموزش عالی در سال 94، اظهار داشت: امسال علاوه بر درصد افزایش بودجه، یک اتفاق خوب در خصوص سرانه دانشجویی و یک استانداردسازی صورت گرفته است.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی افزود: به نوعی بودجه اختصاصی و مصوبه دولت در بحث هزینهای از یک مدل استاندارد پیروی کرده است که موجب عدالتمحوری است؛ استانداردسازی به گونهای است که ملاک و معیار مشخص شده است و سعی شد تا دانشگاهها افزایش بودجه خوبی داشته باشند.
زاهدی ادامه داد: برای عدم خدشه به دانشگاههای بالای استاندارد، تمام آنها رشد 12.7 درصدی دارد و هیچ دانشگاهی نداریم که کمتر از 12.7 رشد در بودجه سال آینده داشته باشد.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ملاک استانداردسازی چهار فعالیت است، خاطرنشان کرد: فعاليتهاي آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و رفاهی و مدیریت ملاکهای استانداردسازی هستند که هر کدام از این فعالیتها یک زیر مجموعهای از پارامترها دارد.
وی افزود: موضوع آموزشی، حقالتدریس اعضای هیأت علمی، حقوق اعضای هیأت علمی، نگهداری فضاها، بحث پژوهشی، فرصت مطالعاتی، خرید کتاب و نشریات، خرید و اجاره پهنای باند اینترنت و خرید یا مشارکت در پایگاههای اسنادی علوم نیز در این زمینه از مباحث مهم بودجه است.
- ضعف بودجه 94 عدم اختصاص سرانه دانشجویی شبانه است
زاهدی با اشاره به نقطه ضعف بودجه دانشگاهها در سال آینده، تصریح کرد: در بودجه سال 94 هیچ سرانهای به دانشجوی شبانه تعلق نگرفته است که یا دانشگاهها نباید دانشجوی شبانه جذب کنند و یا اینکه سرانه آن در نظر گرفته شود، زیرا اگر این اتفاق بیافتد بودجه و شهریه سنگینی را باید دانشجویان بپردازند که به مصلحت کشور نیست.
وی اضافه کرد: پیشنهادم به دولت این است که حداقل به ازای هر دانشجوی شبانه و بر اساس فرمولی که دارند، یک سوم سرانه تعلق گیرد تا دانشجویان تشویق شوند؛ یقین دارم اگر این اتفاق نیافتد در سال آینده با کاهش دانشجو مواجه میشویم.
- برای تجهیزات در بودجه پول خوبی دیده نشده است
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان مشکل دیگر در بودجه سال آینده دانشگاهها گفت: متأسفانه برای تجهیزات پول خوبی دیده نشده است؛ از دولت خواهشمندیم جدای لایحه بودجه حداقل 500 میلیون دلار برای خرید تجهیزات و به روز کردن آزمایشگاهها و پژوهشگاهها مصوب کند.
- بودجه کلی دانشگاهها در سال آینده 4960 میلیارد تومان شد
وی با اشاره به افزایش 20 درصدی در بودجه کلی آموزش عالی که در اختیار دانشگاهها قرار میگیرد، گفت: بودجه سال 94 آموزش عالی کشور 4960 میلیارد تومان شده است.
زاهدی با اشاره به بودجه در نظر گرفته شده برای پژوهشگاههای کشور که وابسته به وزارت علوم هستند، خاطرنشان کرد: این بخش در بودجه سال 94 رشد 29 درصدی داشته است و رقم آن به 396 میلیارد تومان رسیده است.
وی افزود: بودجه ستادی وزارت علوم با افزایش 5.7 درصدی به 558 میلیارد تومان رسیده است.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مقرر شد تا 120 میلیارد تومان برای تجهیز منابع پژوهشگاهها و موسسات پژوهشی درون دانشگاهها اختصاص داده شود؛ همچنین 10 میلیارد تومان نیز برای شبکه ملی و محاسبات در نظر گرفته شده است.
- بودجه صندوق نوآوری و شکوفایی 855 میلیارد تومان شد
وی بودجه در نظر گرفته شده برای صندوق نوآوری و شکوفایی در سال 94 را 855 میلیارد تومان عنوان کرد، در حالی که این رقم در بودجه کنونی 530 میلیارد تومان بود.
- بودجه دانشگاه فنی و حرفهای در سال 94 به 312 میلیارد تومان رسید
زاهدی رشد بودجه دانشگاه فنی و حرفهای را حدود 25 درصد عنوان کرد و این رقم بودجه برای سال 94 را 312 میلیارد تومان اعلام کرد.
- بودجه عمرانی دانشگاهها 1034 میلیارد تومان شد
وی با بیان اینکه بودجه عمرانی دانشگاهها رشد خوبی داشته است، تصریح کرد: در بخش عمرانی دانشگاهها رشد 44 درصدی را شاهد بودیم که رقم آن 1034 میلیارد تومان شده است و اگر این اتفاق بیافتد و این پول تخصیص داده شود، سال آینده 400 هزار متر مربع فضاهای دانشگاهی اضافه میشود.
زاهدي همچنین یکی از مشکلات جدی وزارت علوم را کسری بودجه 780 میلیارد تومانی در سال جاری عنوان کرد و گفت: اگر این بودجه در جایی دیده نشود و در سال آینده نیز در بخش هزینهای تخصیص 100 درصدی نداشته باشیم، مجدداً آن بدهی بالاتر میرود و کسری بودجه پیدا میشود.
نظر شما